Lepistesim şişti yem yemiyor, dropsy mi?


ÖzgürBalkanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2015
İl: Tekirdag
Mesaj: 4
ÖzgürBalkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2015 20:25
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Karın şişmesi, yem yememe, hareketsizlik.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 40L

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: +3 Lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 27c 

Filitrasyon: İç filtre.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Contra Maxiset, tablet kaya tuzu.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Arkadaşlar akvaryum bana içindeki balıklar ile hediye geldi, daha 1 haftalık. İlk suyu damacana suyu dün bir kez hafif dip çekimi yaptım ve bekletilmiş çeşme suyu ilave ettim.

Balık öncelikle durgunlaştı, diğer balıklarım da ilk safhada durgunlaşmıştı, ilk akvaryuma girdiklerinde hepsi çok hareketli ve iştahlı yem yediler. Ama sonraki günlerde sürekli üst çapta filtrenin üzerinde durmaya başladılar. İçlerinden maalesef 1 tanesi öldü. 1 tanesi bu durumda diğer 3 tanesi düzeldi ve şimdilik gayet huzurlu görünüyorlar. Hatta bu gün pul yem yerine biraz bezelye verdim biri hariç afiyetle yediler. 

Bu balığım maalesef diğerleri gibi düzelmedi. Öncelikle yem yememeye sağa sola savrulmaya falan başladı. Hatta bir kaç defa öldüğünü zannettim. 

Daha sonra farklı bir kaba alıp tablet kaya tuzu ve Contra Maxiset damlattığım suda dinlenmeye bıraktım. Balık biraz canlandı hareket etmeye, tepki vermeye kaçmaya filan başladı. Ama kendi dururken sürekli aynı yerde duruyor. Biraz iyileşmiştir daha da düzelir umuduyla akvaryuma koydum fakat kısa sürede eski haline geldi ben de yine o kaba geri koydum. Kapta yine biraz düzeldi. Akvaryumdaki halinden daha canlı. Ama yine yemlere filan bakmıyor. Her gün sanki biraz daha şişiyor. 

Üye olmadan önce forumda yaptığım araştırmalar sonucu balığın dropsy hastalığına yakalanmış olabileceği kanısına vardım ancak bundan emin değilim.

3-4 gündür hayvancağız can çekişiyor, ne ölüyor ne de iyileşiyor. Hastalığın ne olduğu ve ne uygulamam gerektiği, hatta diğer balıklarımın da bu tür hastalıklara yakalanmaması için neler yapmam gerektiği hakkındaki değerli bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. 



Güncelleme:

Neyse arkadaşlar balığım öldü ve elime alıp peçeteye koydum maalesef balık hamileymiş karnını biraz bastırdım yaklaşık 10 tane ölü yavru çıktı. Sanırım hamile lepistes yeni akvaryuma uyum sağlayamadı. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2015 08:58
Bu balık dorpsy olabilirmi tam emin değilmi, yalnız bu balık bana obez gibi geldi, sağlıklı dönemde böyle şişmansa bilirsiniz ozaman balığınız obez. Obezse yani aşırı şişman aşırı yemden yağlanmış balık aynı anda hamilede olmuşsa resimde sanki kıç kısmında yavrular gözüküyor, zaten iç organlar yağlı, birde hamile oldu kıç kısmına yavru balıkların baskısı var ve birde bunun üzerine kuru yemden kabız olduysa dışkısını dışarı çıkaramaz, yavrulayamaz, ölüm seviyesine gelebilir. Bu balığı kendi suyuyla karantina akvrayumuna ayırıp yaşanır ortam sağlayın 2 gün yem vermeyin yaşarsa sonra bunu biraz zayıflatın az yem verin diye düşünüyorum. mesutok2015-03-04 09:00:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir