Lepistesler için doğum kontrolü?


goktugyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1501
goktugyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2007 08:29
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]

Konuyu saptırmamalıyız.

Ben fikrimi, siz fikrinizi gayet açık bir şekilde yazmışsınız.Benim moderatör olmam, sizden çokta iyi olduğuma işaret etmediği gibi sizin Ankara'da ki akvaryumculara balık satmanızda hiçbirşeye işaret teşkil etmez.
 
 Burası bir forum ve üyeler eksiklik gördüğü ve sorunları olduğu konularda yardım, bilgi, paylaşım beklemektedirler.
 
 Ben halen 100ltde 1E 2D yunusun rahatlıkla ve güzel bir şekilde yaşatılabileceğini söyliyebiliyorum.Sizde aksini idda ediyorsunuz.
 
Fikrinize saygı duyuyorum.
 
Konunun daha fazla uzamaması için burda bırakıyorum..
 
Not: Yukarıdaki notumun yazış sebebim bizzat tecrube ettiğimi belirtmek istememdir.
Saygılar.
[/QUOTE] LOL Harikasınız. Kaç yıldır balık beslediğinizi belirtip başlatan sizsiniz. Çok önemli değil ama yaşatmak değil sağlıklı yaşatmak amaç olmalı. Konuyu saptırmadım. Sadece siz deneyiminizden bahsetmişsiniz e haliyle bende bahsedeyim değil mi ? Saptırma lafınıza içerledim. Çünkü gereksiz kullanılmış ve direk olarak karşınızdakini hedef alan bir kelime. Eğer deneyimler konuşacaksa ben her halukarda hazırım. Şayet kelimeler konuşacaksa dediğiniz gibi burası yeri değil Clap 
 
Not : Süleyman Bey bir hesaplama ricası yapacağım. 100 litrelik bir tanka 3-4 cm kum yerleştirsek, 1erkek 2 dişi yunusa göre kaya kullansak ( mağara yapımı,optik sınırlar belirlemek için kaya kullanımı gibi ) üstten 3-4 parmak su boşluğu bıraksak, kullanacağımız tankın net su hacimi ne olur ? Sizin zamanınız yoksa bir sonraki mesajda ben takribi bir rakam yazayım. 100 litre kuru sudan bahsetmiyoruz. Kaya kullanacağız, kum kullanacağız. Yani balıklarımıza optik sınırlar çizeceğiz,strese girmemeleri için mağaralar oluşturacağız. Yani dekor oluşturacağız. Tüm bunlar 100 litre su hacminden düşülür. Geriye kalan net hacim balıklarımızın yaşamı için gerekli olan su'yun ve tankın aldığı net hacimdir. Amacım sizinle tartışmak değil. Sadece Göktuğ Bey'in dediği gibi olmaz sözünüze örneklemelerle cevap vermek.
Saygılarımla...
goktugy2007-05-04 08:53:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4664
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2007 05:50
Uzatmamalıyız ama son sözleride madem ben vermiş olayım.. Smile
 
1- Kum midye kırığı kullanıp, 3-5 cm yeterlidir.
 
2- Bir köşeye taşlardan yunuslara uygun mağaralar oluşturulur.
 
3-Yukardan 3-4 parmak su boşluğu ben bırakmıyorum sizin tercihiniz.
 
4-Geriye kalan bölge 3 adet yunus için yeterlidir.Ama idealdir demiyorum dikkat.Wink
 
5-Size hak vermemek elde değil aynı tezi savunuyoruz.Beslenemez değil ama beslenmesi uygun olmayabilir olmalı tema.Wink
 
6-Ben tecrube ettiğim için uygundur diyebiliyorum.Sizde tecrube etmişsiniz tam tersini savunuyorsunuz, makuldür.
 
7- 15 yıldan beri akvaryum serüveninin içindeyim..Doğduğumdan beri evimizde eksik olmayan tek şey akvaryumdu.Kendimi bilmeyi, akvaryuma kafa patlatmayı 15 seneden beri yapıyorum.
 
8-Bunu derken ben sizden daha bilgiliyim,daha tecrubeliyim gibi bir ifade çıkmasın.El elden üstündür.Wink
 
9-Zor türlerden de yavru almış biriyim.Ha bu da bir marifet değil.LOL
 
10-Konuyu saptırmamalıyız derken , ikimiz içinde geçerli idi.Sen bunu böyle yaptın ben bunu böyle yaptıma dönmesini istemiyorum. Yoksa benim balığım seninkinden güzele kadar gider iş.LOL
 
11- Yunus türleri akvaryumda belirtilen azami büyüklüğe ulaşmazlar.(Hiçbir tür ulaşmaz)Wink
 
12- Amaç doğal koşullara en uygununa ulaşmak.Haklısınız hem fikirim.Ama katı olmamak lazım kanaatindeyim.Smile
 
Son olarak seviyeli bir tartışma budur diyerek ilerde örnek olarak göstereceğim.Bu ortamı sunduğunuz için, üslubunuz için, kurallara uyduğunuz için tekrardan teşekkür eder;Clap
 
Saygılar sunarım.
 
 
SaRCoPhiLiuS2007-05-05 05:53:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

goktugyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1501
goktugyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2007 08:46
Ben teşekkür ederim. İlk mesajımda da belirtmiştim. Azami sınırlarda balık beslemek yerine doğal ortamı yaratmaya çalışmak en doğrusu. Katı olmamın sebebi bu Süleyman Bey. 65 cm'de malawi beslenir diyenleri gördükten sonra ne yazık ki balıklara eziyet edilmesini önlemeye çalışıyorum. 100 cm lik standart bir tankta beslenebilecek o kadar çok tür var ki ! Yunus son tercihlerden biri olmalı kanaatimce.
Not : 3-5 cm midye kırığı kullanırsak brüt hacimden yaklaşık 11-12 litre su çalmış oluruz (hatta daha fazlası). Kaya dekoru olarak 2 kg minimum kaya kullansak buda yaklaşık 2-3 litre eder. Minimum dekorla 100 litrelik sudan 15 litre eksiltmiş oluruz. Net su hacmimiz 85 litre civarı eder. Bu da uygun değildir mesajını çıkartmaya çalıştım. Mazur görünüz. En azından yeni başlayan arkadaşlara ufak bir detay vermiş,daha doğru tercihler yapmalarına yardımcı olmuş oluruz düşüncesini taşımıştım.
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir