lepistesler ile yaşayan büyük balıklar


CastieLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 595
CastieLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 17:15
Melikcan Bey,
Yunus(Cyrtocara Moorii) sürü balığıdır,1 erkeğe 3-4 dişi düşecek şekilde balık başına 80-100 litre hesaplanarak minimum 300lt bir hacme ihtiyaç duyarlar.. Zebra(Amatitlania Nigrofasciatum) ise tek eşlidir,acayip huysuz ve omnivordur küçük balıkları ya yemek yada düşman olarak görecek ve yaşatmayacak karma düşünülüyorsa dişilerin olmadığı bir tankta kendisi gibi dayanıklı yada biraz daha büyük türlerle beslenmesi gereken bi türdür ki katti vaziyette orda bile sorun çıkarma riski yüksektir..  Öncelikle sitenin http://www.akvaryum.com/Tatlisu/ tatlı su canlılarıyla ilgili bölümüne girip hoşunuza gidenleri bi kenara ayırıp ardından nerde nasıl hangi balıklarla yaşarlar onları bi araştırın.. Tabi en önemlisi zebra amerikan cichlidlerinden yunus ise afrika cichlidlerindendir,öncelikle 2 ayrı kıtanın 2 ayrı canlısının bir arada yaşamasının sakıncalarını düşünün birisi yumuşak ve yapraklı kuru dallı hafif sarı su severken diğerine sert,kaya + kumdan oluşan anubias saz gibi bitkileri kullanabileceğin berrak bi su gerekir.. Yani önce araştırın,sitedeki binlerce konunun arasında illa ki sizin sorunuzun yanıtı vardır,bunun içinde sayfanın sağ üst kısmında menüde yer alan arama butonunu kullanabilirsiniz.. Bakınız araştırmadan soru sordunuz ve büyük bi riskle karşı karşıya geldiniz;arkadaşımızın yunus için dediği 1e-3d yi sen yazım yanlışından dolayı zebralar için söylenmiş gibi algılayabilirdiniz(Süleyman Bey gibi) buda akvaryumda katliama sebep olurdu,sonuç = hobiden soğudunuz..

Burda size kızmadığımı,zaten böyle bi hakkımın da olmadığını unutmayın,ben sadece öneride bulunuyorum..

Lepistesleri canlı doğuranlar dışında diğer balıklarla beslemeniz sakıncalı olabilir,lepistesleri yiyemeyecek ufak boylu balıklar dışında büyük balıkları boşverin.. Lepistesle besleyeceğiniz en büyük balık vatoz yada en büyük canlı doğuranlardan Velifera olsun.. Nedeni lepistes erkeklerinin gösterişli kuyrukları diğer omnivor yada etçil balıkları cezbedebilir,ayrıyetten lepistes erkekleri diğer canlı doğuranlara göre daha yavaş yüzerler..

Sevgi ve Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Akvarist41Çevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2014
İl: Sakarya
Mesaj: 43
Akvarist41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 17:47
Ben lepistezten vazgeçtinim zaten yunus alıcamda yunusun yanına bir balık istiyorum çöpçüylede yaşasın aslında yunusla discus istedim onlar yaşarmı birlikte ve bakımı kolaymı bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

Yada sadece yunus baksam yavrularla başa çıkamam yani ne sıklıkla doğuruyor çok sık doğuruyorsa erkek alıcam erkek erkeğe yaşarlarmı yada discus alsam sık doğururmu yada erkek erkeğe yaşarmı şimdiden teşekkürler

Birde arkadaslar bilginiz Olsun Iepistesi Canlı Yem kuIlanmam ben ilk Olarak Iepistesin Yanına balık istemiştim arkadaşlar Iepistesi Canlı yem olarak kullanıcağımı sanmışlar o yüzden yanlış anlamışlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yigit41Çevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 311
Yigit41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 20:31
Akvaryum boyu 70 cm ise discusda yunusda akvaryumda yaşamaz zaten arkadaşlar onu anlatmak istiyor sana. Discus ve yunus ikiside çok zor balıklar daha önce herhangibi tecrüben yoksa hiç bulaşmadan lepistese devam et.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egouardÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2012
İl: Bursa
Mesaj: 1213
egouardÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 20:48
ANCHORFREE_VERSION="623161526"var _AF2$ = {'SN':'HSSHIELD00TR','IP':'50.117.61.100','CH':'HSSCNL000447','CT':'oxm,z239','HST':'&bChrome=28&pv=133&NUM_VID=0&NUM_VID_TS=1391953125&av=9&clsBtnCnt=22','AFH':'hss269','RN':Math.floor(Math.random()*999),'TOP':(parent.location!=document.location||top.location!=document.location)?0:1,'AFVER':'3.23','fbw':false,'FBWCNT':0,'FBWCNTNAME':'FBWCNT_CHROME','NOFBWNAME':'NO_FBW_CHROME','B':'c','VER': 'nonus'};if(_AF2$.TOP==1){document.write("");}Siz ne alıcağınıza hala karar verememişsiniz.Bir discus bir zebra bir yunus v.s v.s v.s.

Ayrıca Googleye besleyeceğiniz balığın sonuna akvaryum.com ekleyin zaten orda ne kadar hacim istediği yazar.Siz oyle balığınızı seçin sonra gelin bize sorun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir