Lepisteslerim gidiyor.


OrcunAÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 16
OrcunAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2009 22:14
Arkadaşlar geçenlerde akvaryumumu yeni kurduğumu bir konuda söylemiştim aldığım balıkların 2 erkeği öldü ve şu anda 1 erkeğin dipte durup yana doğru yattığını görüyorum ve gidici belli ama bunun nedeni ne? Başka yerden aldığım 3 dişi 1 erkekte bir sorun yok ama ilk aldıklarım neden böyle yardımcı olurmusunuz 160 lt lik akvaryuma taşıyacağım bu balıkları hastalık bulaşmışsa hepsine neden taşıyayım koca akvaryum temizlemeside zor oluyor lütfen beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
 
Ayrıca sormak istediğim bir konu var. Babam bir dış arıtıcı aldı Atman Ef-2 su dinlensin diye 160 lt akvaryum u 2 gündür arıtıyoruz yanlışmı yapıyoruz bilmiyorum ama ilk defa dış arıtıcı aldım birde içinde seramik parçaları karbon parçaları yok bir sorun olurmu yardımlarınızı bekliyorum.
OrcunA2009-06-20 22:17:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MuhendisBeyÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 53
MuhendisBeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2009 21:08
Orçun bey;
Balıklar aldığınız yerden hastalıklı olarak gelmiş olabilir.Ya da ilk olarak onları aldığınız için akvayuma da ilk onlar girmiştir.Ve eğer onları akvaryumunuza koyduğunuzda suyun içeriği balıklarınız için uygun değilse balıklarınız şok geçirmişte olabilir.Bence hemen ayrı bir tanka alın eğer hastalıklıysa diğer balıklara da zarar verebilir.
Filitreye gelince sanırım filitrenizi boş olarak almışsınız.Ve boş filitre temizlik yapmaz.Zaten filitrenin temizlik yapmasını sağlayan içindeki malzemelerdir.Bence filitrenizi aldığınız yere gidip içini doldurmasını isteyiniz.Eğer aldığınız yerden böyle bir talepte bulunursanız iç malzemenin fiyatında indirim talep edebilirsiniz.Sağlıklı balıklar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrcunAÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 16
OrcunAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2009 22:38
Filtrenin içinde 3 tane süngerimsi gibi 3 ayrı madde var var katman katman. Sanırım onlar yeterli, balıklar ise 2 haftadır aynı akvaryumda yeni yeni öldüler.  Öbür balıklar sağlıklı şu an

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir