Lepisteste Kuyruk Büzmesi


Koray_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 521
Koray_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2012 17:34
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler: Sürtünme ve kuyruk büzme

Akvaryum Kapasitesi (litre): 110lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Cüce vatoz, bitkiler ve omurgasızlar(helena, karides,minare salyangoz)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Sıcaklık 26 C

Filitrasyon:
Pipo Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Mikofish, Sarımsak, Tuz, Maden Suyu, Çay Demi

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Büyük lepisteslerimde 1 hasta önce bitkilere ve taban malzemesine sürtünme gördüm. 5 günlüğüne şehirdışına çıktım. Geldiğimde yavru lepisteslerimin kuyruk büzdüklerini gördük. Şuan için anaç lepisteslerde sorun yok. Sadece yavru lepisteslerde kuyruk büzmesi var. Araştırdım, su değerlerinden dolayı olabileceği söylenmiş. Bunun haricinde sizce neden olabilir ve nasıl tedavi edebilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2012 09:42
Yüzgeç kilitleme enfeksiyon yapan bir parazit hastalığıdır. Kamçılılar grubundan Ichthyobodo necator paraziti bu hastalığı yapar. Canlı doğuranlarda yaygın olarak görülür. Kılıçkuyruk ve plati yavrularında daha da sık olur, lepistes, moli ve veliferalarda da olur. Düzenli su değişimi yapmalısınız. Ayrıca balıklarınızı ayrı bir tanka alıp parazit ilaçlarıyla tedavi yapmalısınız. Çoğu balık bu hastalıktan kurtulamaz ve ölür ancak kötü yanı yayılıcı olmasıdır. Kaliteli yem kullanın, akvaryumu temiz tutun ve balıklarınızı stresten uzak tutun. Çünkü bunlar bağışıklıklarını güçlendirecektir. Hastalığa yakalanma oranı düşer, yakalandıktan sonra hastalık ilerlemeden kendi kendilerine yenebilirler.
Yine de balıklarınızı topluca katleden bir hastalık değildir. Dönem dönem yayılıp dalga dalga bazı balıklarınızı kaybetmenize sebep olabilir ama iyi bakılan akvaryumda devamlıdeğil, gelip geçicidir. Ara sıra görülebilir. Çok yayılmışsa ilaç kullanın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 521
Koray_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2012 22:02
Kaliteli yem kullanıyorum Umut Bey fakat son su değişiminden sonra bu olay başıma geldi. Suyu dinlendirmeme, dezenfektan ve tuz kullanmama rağmen yavrular kuyruk büzdü. Bu hafta içinde su değişimi yapan 2-3 arkadaşımda su değişiminden sonra balıklarını kaybetti malesef. Ankaranın şebeke suyunda bir sorun olduğunu düşünüyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir