Lepsiteslerim Dengesiz Büyüyor


ErtugrulselcukÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2015
İl: Kayseri
Mesaj: 27
ErtugrulselcukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2015 16:52
Baslikta belirttigim gibi lepsiteslerim ayni anda dogdular ama bazilari kucuk kaldi ve dengesiz buyuyor motor cogunlukla acik filtre fazla temizleyemiyorum yogun oldugum icin 28 derece su sicakligi 14 tane yavru var en buyugu 3 cm civari. Disi balik mayis sonunda dogurdu 10 litre akvaryumum mecburluktan [:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hobiciakvaristÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 526
hobiciakvaristÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2015 08:19
Erkek ve dişiler farklı hızlarda büyüyor gibi gözükebilir. Dişiler erkeklerden yetişkin iken daha iri ve büyük olduklarından bu yavru iken gelişimlerine de yansır.

Ek olarak beslenme şekilleri de bir faktördür; ürkek veya pasif kalan balıklar yemleme esnasında yaklaşmaktan çekinir veya diğer balıklar tarafından kovalanırsa, daha az yem yer ve doğal olarak daha az büyür.

Su koşulları bir diğer etkendir; sürekli taze temiz su sağlanan ortamda balıklar daha hızlı gelişir ancak su değişimlerinin az yapıldığı ortamda gelişimleri yavaşlar. Bu durumdan daha fazla etkilenen balıklar daha yavaş büyürken, bunu kaldırabilen balıklar daha hızlı gelişiyor gibi gözükebilir.

Mayıs sonunda doğum yaptıysa balığınız, şu an elinizde yavru değil, damızlık altı ve (genç) damızlık balıklar olması lazım. 3 cm, genç damızlık bir balıktır, kendisi de yavru verebilecek konumdadır. Erkekler ise 1.5-2 cm civarı damızlık oluyor diyebiliriz.

Beğenenler: [T]176029,Ertugrulselcuk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir