Lethrinops sp. nyassae


umitmusluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 592
umitmusluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 19:07


Lethrinops sp. Nyassae türü balıkların bulunduğu tanka bu türün kum eleme davranışını ortaya çıkarmak için silis kum konulmalıdır.


ADI: Lethrinops sp. nyassae

DOĞAL YAŞAM ALANI: Gölün her yerinde kayalık alanlarla kumluk alanların bir arada olduğu ortamlarda bulunurlar. Genellikle 45-90 metre derinliklerde yaşarlar.

ULAŞTIĞI BÜYÜKLÜK: 11 cm.

YETİŞTİRME GEREKSİNİMLERİ: Çok az miktarda kaya bulunan tanklarda beslenmesi gereken barışçıl bir türdür. İnce bir tabaka silis kum ve bir çift pürüzsüz kaya bölgelerini belirlemelerinde yardımcı olacaktır. Bu türleri beslemek için 160 litrelik bir tank yeterli olacaktır.

BESLENME DÜZENİ: Vahşi doğada kumda gizlenmiş küçük kabuklularla beslenirler. Akvaryum ortamında beslenme menülerinin su piresi ve artemia gibi küçük canlı yemlerle zenginleştirilmesi önemlidir.

ÜREME: Erkek, bir kayanın yanına yakınındaki dişileri çiftleşmeye ikna etmek için kumdan bir yuva yapar. Eğer tankta kaya bulunmuyorsa erkek, rastgele bir yere sığ bir çukur kazar. Sonrasında çiftleşen dişi erkeğin yuvasından ayrılır ve kuluçka sürecini geçirmek için diğer dişilerin arasına katılır. Yeni doğan yavrular canlı artemia ile beslenebilirler.



Mark Smith'in "Lake Malawi Cichlids" adlı kitabından alıntıdır. Çevirisi tarafımdan yapılmıştır arkadaşlar umarım faydalı olur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir