mahrumiyet içinde discus üretim denemesi


leventiscilÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 20
leventiscilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2006 22:14
    BURAK beyciğim herzaman görebilirsiniz balıkları, ama adamcağız DEVLET memuru  bu söylenenleri bende yaptım sonuç koskoca bir FİYASKO balıklarmıda kaybettim   boşuna masraf olmasın SAYGILAR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oceanblueÇevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2006
İl: Bursa
Mesaj: 130
oceanblueÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2006 10:14

Diskus beslemedim. Benimde japonlarım yumurtluyor ve sonra mantarlaşıyor. Araştırmalarıma göre suda kalan sperm yumurtaları mantarlaştırıyor ve akıntı gerekiyor. Acaba bir kerede bunu deneseniz. Yumurtaladıktan sonra hergün bir miktar su değişimi ve bol akıntı.

7-8günde bir yumurtluyorsa denemekten bişey olmaz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metinunalÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2006
İl: Sanliurfa
Mesaj: 5
metinunalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2006 12:17

Arkadaşlar, yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Foruma yazılanların tamamını ve özel mesajları dikkatlice okudum. Filtre malzemesi olarak subrat ı Gaziantep'ten getirttim, peatı ise aracılık yapan arkadaş bulamamış, Ankara'dan haber bekliyorum. İlave olarak akvaryuma pipo filtre ve mango kökü koydum. Daha doğrusu bir akvaryumcunun mango kökü olduğunu iddia ettiği bir kök koydum :) .

Akvaryumun yerini değiştirip çok sakin bir köşeye aldım. dış filtremin çıkışını doğrudan suya vermek yerine üstten yağmurlama şekline çevirdim, tabi bu arada da suyu yeniledim. Nestle ve tat burada satılmadığından Ph değeri en düşük (7,4) olan suyu aldım. Isıyı 29 dereceye sabitledim. Akvaryum ışığını kullanmıyorum ve gece için küçük bir gece lambası açık kalıyor. Hazır kurutulmuş kan kurdu ile beslemeye devam ediyorum.

Balıkların neşesi yerinde, dünden itibaren cilceleşmeler, kurlar başladı. Ancak, sanırım bir hata yaptım ve bunu da bu gece çözeceğim. Elimdeki, çift haricindeki tek erkeği, tül ile böldüğüm diğer tarafa koymuştum. Birbirlerini göremeseler de tam olarak, bu durum çiftin erkeğinde huzursuzluk yarattı, gözü sürekli diğer bölümde... Bu gece erkeği ayrı bir akvaryuma alacağım.

Yardımlarınız için çok sağolun, denemeye devam etmek ve beklemekten başka çare kalmadı şimdilik. Sanırım yarın veya sonraki gün yeniden yumurtlayabilirler.

Aklıma takılan iki şey var :

1. Sanırım benim çiftim kardeş, başarabilirsem buraya ersimlerini de ekleyeceğim. Diğer bütün hayvanlarda olduğu gibi, bu durum discuslarda da sorun olur mu? Sorun olur derseniz, üçüncü balığı da aynı akvaryuma bırakıp, ki beraber büyümüşler, yeniden eş tutturabilme şansım var mı?

2. Yumurtama işleminden sonra akvaryuma herhangi bir ilaç atmalımıyım. Metilen mavisi veya dezenfektan önerdiler. Uygulayayım mı?

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir