Makale.


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2006 00:48

İnsanların %50'si balık konusunda bilgilidir.Şayet besleme konusun biraz kötüdür.Örneğin herkez evinde 1 kez olsa bile balık beslemiştir.Ancak en fazla 1-2 yıl yaşadıktan sonra ölmüştür...Gelin biz bu seneyi 5 yada 10 sene yapalım.Bu makaleyi yazmamdaki neden herkezin bilgisini arttırmaktır.

Gerekenler;

1_Başlamak için büyük akvaryum olmamalıdır.Çünkü amatör bir hobici olmak ile başlıcağız.En iyisi 60-70'cmlik akvaryum işimizi görür.

2_Güzel bir filitre seçmek lazımdır.Akvaryuma bir iç filitre yeterlidir.Marka olarak ''Atman F201'' tipi olabilir.

3_Akvaryumun tabanın renkli taş,su değirmeni vb.şeyler koymamalıyız.Bu akvaryumumuzun dirençini düşür.Yerina Antalya kayası koyabiliriz.

4_Isıtıcı olarak küçük tip alın, kesin filitreli olsun.

5_Aydınlatmak için akvaryumumuzun bitkilerine balıklarına göre aydınlatmalıyız.Ne fazla ne az olmalıdır.

6_Bitki seçerken kalın köklü, güzel bitkiler almalıyız.

Akvaryumu kurmak;

1_Akvaryum güzel şekilde yıkanmalıdır.İçine su koyun 1 gün bekletiniz.Daha sonra suyu boşaltıp akvaryumu suyu koyunuz.Kumu güzelce yıkadıktan sonra koyunuz.Filitre ve ısıtıcınızı sabitleyiniz.Bir misine yardımı ile bitkileri ekiniz.

2_Balık seçimi için güzel cins balık olmalıdır.Bensize canlı doğuran besleyin derim.Ama siz sarı prenses beslerseniz, birşey diyemem.1 adet vatoz alırsınız.Lepistes alırsanız, 1 erkek  3 dişi şeklinde koyunuz.Akvaryum kurduktan 3 gün sonra balıkları salınız.

Not:Okuduğunuz için teşekkür ederim.Yardımcı oldu isem ne mutlu bana.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgao2000Çevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2005
İl: Ankara
Mesaj: 2284
tolgao2000Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2006 15:38

Mehmet bey konuyu makaleler den buraya aldım, emeğiniz için teşekkür ediyoruz yalnız makale bölümünde yayımlanması için biraz daha detaylı ve ilginç bir konu seçiniz şu hali ile bir makale anlamı yüklenemiyor yazınız ayrıca içinde eksik bilgiler de var, isterseniz biraz daha vakit ayırarak daha profesyonel bir yazı hazırlayın okuduğumuz zaman işte budur diyelim.

Anlayışınız için teşekkürler. Detaylı çalışmanızı bekliyoruz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2006 22:29

Daha  öncede bir konu açmıştım.Onunuda genelde makalelere taşıdılar.Bende makalelere açtım.Düzenleme yaptığınız için teşekkür ederim.Bazı bilgileri yazmadım.Zaman bulamadım.Hazırlamaya başladım.Bitmek üzere en yakında siteye aktarcam.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir