Malavi hakkında Sorular


ozercamÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2014
İl: Içel
Mesaj: 31
ozercamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2014 13:58
arkadaşlar Merhaba, akvaryum u kurduktan sonra balıkları gün geçtikçe yakından inceliyorum fakat bazı sorular takıldı aklıma, yardımcı olursanız sevinirim. 
1-sarı prenseslerden 7 tanesinden ikisi sanırım erkek çıktı. Ben tek erkek var diye almıştım. Kendi çapımda anüs vente bakarak almıştım ama sanırım yanıldım. İki tane sp yuzgeclerini kabartarak kap kara oluyor ve yuvarlak çizerek birbirlerine giriyorlar. O kadar şiddetli ki solungaçları bile genişliyor. Sizce birini ayırayım mi? 
2-dişi erkek ayrımında sorun yaşıyorum erkekler de yumurta benegi olur diyorlar o zaman benim Akvaryumda ki sarı ve mavi prenseslerin yarısında bir nokta benek var :s eğer dişilerde de olabilir normal derseniz erkek dediğim sp de de tek nokta var. Asıl soru erkek sarı prenses de en az kaç yumurta benegi olmalı ya da dişilerde de bu benek olabilirmi? 
3-akvaryumun tüm köşelerini kazdılar. O kadar kazdılar ki köşeler de cam var sadece. Bu cam kazma işini erkek yapar diyorlar. Ama benim disi balık dediklerim de bunu yapıyor. 
Artık bu cinsiyet belirleme işinden çok yoruldum. Gidiyorum tek tek anüs vente bakıyorum tamam bu sefer dengeledim diyorum iki gün sonra bakıyorum erkek çıkıyor. Akvaryumcular zaten canavar gibi kazıklama peşinde. Bu erkekmi desem sana ne lazım diyorlar. Forumları okuyorum ogrenmeye çalışıyorum ama yine sonuç hüsran. Ya dişi diye gidiyorum yumurta beneksiz balık alıyorum eve geliyorum bir hafta sonra yumurta benegi çıkıyor. Bu malavilerin bana kastı var herhalde :) Mersinde söyle gerçekten iyi dürüst Akvaryumcular yok ki. Cevaplar için teşekkür ederim şimdiden. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrekilci1988Çevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2013
İl: Aydin
Mesaj: 679
emrekilci1988Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2014 14:08
Erkekler arasındaki ustunluk savası bu..hangisi güçlüyse digerine zarar verecektir..ayırmak yerine dişi sayısını arttırın bana kalırsa..
yumurta benegi olayıı bılmıyorum kesın anus vent ile belirleniyor diye biliyorum :)

Köşe kazmalar çiftleşmeye hazırlık :)

forumdaki akvaristleri kontrol ederseniz belki iyi arkadaşlar bulabilirsiniz şehrinizde :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozercamÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2014
İl: Içel
Mesaj: 31
ozercamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2014 14:19
Sarı prensesleri arttırmak dediğin gibi olması gereken fakat bende Paslı ciklet yavruları da var. Ufak oldukları için biraz fazla attım. Büyüyünce cinsiyet e göre çıkartıp koloni kurmak istiyorum. Sarı prenses sayısını yükseltirsem çok kalabalık olacak. Erkeklerden birine yol gözüktü sanırım. Zarar gelmesini istemem hiç birine. Bunların yarısını bir arkadaş dan aldım. Çoğunun yavrusu vardı. O kadar beter bir akvaryum da yaşıyorlardi ki içler acısıydı ortamları. Aldım güzelce bakıyorum sıcaklık için bile iki tane digital derece var. Yemler desen gani. Ama ilgileniyorum ya bana geldiler hayat umurlarında değil.Biriniz bari ağzınıza yavru alın. Yok ben ilgileniyorum ya vermezler. :) Bunların yüzünden hanım evden atacak beni. :) Bunlar da hiç tık yok :) Klozete atacağım az kaldı. :)  Onur Nergiz2014-02-15 20:32:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrekilci1988Çevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2013
İl: Aydin
Mesaj: 679
emrekilci1988Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2014 14:26
Farklı türler oldugu için yavru ihtimali daha az tek sp yapsanız daha rahat yavru alırsınız..o zaman bencede erkegin birini ayırın..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DierianriggÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 274
DierianriggÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2014 01:06
Disiler arasinda da baskinlik savasi olur. Her kabarip donen erkek demek degildir. Yumurta benegi cinsiyet belirlemek icin saglikli bir kriter degildir. Diside de erkekte de bulunabilir. Yine en saglikli yontem anus vent. Yapabiliyorsaniz fotograflarini cekip burdan paylasin yardimci olmaya calisilinilir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PaSCaL_NouMaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 31
PaSCaL_NouMaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2014 09:51
Selamlar,

1) Erkekler baskın erkek olmak için savaşıyor. Bu savaşın sonunda biri baskın erkek olacak. Ben olsam baskın olmayan diğer erkeği ayırırım. Katılmayanlar olabilir ama ben ikinci erkeklerden verim almadım... Nasıl anlarım derseniz, biri bir süre sonra yenilgiyi kabul edecek ve baskın erkek dişileri kovaladığı kadar her gördüğünde diğer erkeği de kovalayacak.

2) Erkeklerde olduğu gibi dişilerde de yumurta beneği dediğimiz alt yüzgeçlerinde noktalar oluşur. Bunların şekil ve sayısının cinsiyete etki ettiğini düşünmüyorum. Benim sarı prenses ve mpangalarım var, hepsinin dişilerinde de erkeklerdeki kadar benek var. Cinsiyet ayrımı için en güvenilir yol, tam olarak ayrılabilecek olgunluğa ve büyüklüğe geldiklerinde anüs-vent kontrolüdür. Küçük balıklarda bu kontrolde sıkıntı yaşayabilirsiniz, fakat erişkinliğe ulaştıklarında daha rahat anlayacaksınız.

3) Kum kazma işini dikkat ederseniz erkekler daha sık yapar, fakat gözleminiz doğru, dişilerde erkekler kadar sık olmasa da yapıyorlar. Cinsiyet ayrımı için yetişkin olduğu zaman anüs-vent diyeceğim yine.

Umarım yardımcı olabilmişizdir, kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir