Malawi Akvaryumum


EypCetiinÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 233
EypCetiinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2015 00:11
Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 1 ay öncesine kadar altı çatlak olan 75*25*30 (yaklaşık 56 57 litre)olan akvaryumu mu camcıda tamir ettirdim. Sonra 1 hafta kadar o akvaryumu kullandım. Bir gün farkettim ki neden daha büyük bir akvaryum almıyorum ? Birkaç gün sahibinden sitesinden akvaryum araştırdım fakat pek kullanılmış akvaryumlara ısınamadım. Sonradan dayım söyledi bir arkadaşımda akvaryum var (98x39x47) içinde her şeyi ile birlikte veriyor fiyatıda uygun dedim alalım.Neyse aldık eve getirdik kurduk fakat 32 adet malawi balığı bir aradaydı ve dekorasyon olarak fazla takıntılı olduğum için akvaryumun içini resmen doldurmuştum.
Akvaryumun ilk hali böyle idi

[url=https://hizliresim.com/7bMVkP][img]http://i.hizliresim.com/7bMVkP.jpg[/img][/url]
Biraz daha oynama yaptıktan sonraki hali

[url=https://hizliresim.com/mz1rPY][img]http://i.hizliresim.com/mz1rPY.jpg[/img][/url]

Düşündüm de bu böyle olmaz 32 balık 160 litrede nasıl yaşar başladım tek tek ayırmaya , dekorları çıkarmaya.Dekorları çıkardıktan sonra bakın su hacmi bu kadar azaldı

[url=https://hizliresim.com/gAZ48Q][img]http://i.hizliresim.com/gAZ48Q.jpg[/img][/url]

Taşları sağlı sollu yığmayı düşünüyorum ortayı boş bırakacağım sizce balıklar açısından öyle daha mı hoş olur ? Şuanda 3 günlük dinlenmiş 2 adet damacana su var birazdan dip çekimi yapacağım ve suları ilave edeceğim.Dediğim gibi akvaryumda 32 adet malawi vardı ve elimden geldiğince sayıyı indirdim dahada indireceğim.Şuan akvaryumda 7 sarı prenses(3e4d) , 6 iceman(2e4d) , 3 adet türünü bilmediğim ciklet balığı (1e2d) , 2 adet yunus (1e1d), 1 vatos , 1 ciklet çöpcüsü toplamda 20 adet balık var yarın bu balık sayısı 17'ye inecektir.2 erkek sp ile 1 erkek iceman'ı işyerindeki akvaryuma koyacağım.Elimden geldiğince balık sayısını azaltmaya çalışıyorum.Yavru tankım da 12 günlük ağzı dolu sarı prensesimiz var. Yavruları annenin bırakmasını bekliyorum annenin ağzı sakat fakat hiçbir şekilde rahatsız etmiyorum amacım yavru beslemek ticaret olsaydı hiç beklemeden kustururdum [:)] Sizde yavru tankında ısıtıcıya gerek var mı ? Yani yavrular çıktıktan sonra ısıtıcıya gerek var mıdır?
[url=https://hizliresim.com/gAZ40Z][img]http://i.hizliresim.com/gAZ40Z.jpg[/img][/url]

Dış filtre olarak Tetratec ex700 new kullanıyorum.Hava motoru alıcaktım fakat dış filtrenin su debisi gayet iyi oksijen sağlıyor.
Yem olarak dayımdan aldığım yemi kullanıyorum fakat ismini bulamadım bir türlü kaliteli yem olduğunu söylemişti + ben tek tür yem kullanıyorum bu yem sayısını 2 veya 3 e çıkaracağım. Yem önerilerinizi de bekliyorum arkadaşlar. İyi veya kötü düşünceleriniz benim için önemlidir.Aklıma takılanlar oldukça eklerim.Şimdiden teşekkürler.
[EDIT]EypCetiin,2015-08-07 19:40:12[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hakan27Çevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2015
İl: Gaziantep
Mesaj: 178
Hakan27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2015 12:29
Balik sayisini azaltmakla en iyisini yapmissin.
Taslari sagli sollu yigmak baliklara yuzme alani acacaktir bence iyi olur.
Yaz ayinda oldugjmuz icin isiticinin gerekecegini dusunmuyorum.
Yem olarak gemma oneririm yavrularin olcak zaten yakin zamanda ben kullaniyorum gayet hizli ve saglikli buyuyorlar.
[:nazar:][:nazar:][:nazar:]

Beğenenler: [T]173906,EypCetiin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir