Malawi Baliklarim (Yeni Fotolar sayfa 10'da)


yekinÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2008
İl: Çanakkale
Mesaj: 300
yekinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2010 23:50
Ayşe hanım maşşalh yavrularınız baya büyümüşler. Acaba   chilumba yavruları kaç aylık oldular ve boyları ne kadar,bu türün yavruları çok hızlı büyüorlar. Bende farklı bir varyetesi var daha 5 aylık olmalarına ragmen 8-9 cm oldular.En son olarak akvaryum biraz kalabalık geldi bana.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

büyükyilmazÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 425
büyükyilmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2010 13:39
[QUOTE=yekin]Ayşe hanım maşşalh yavrularınız baya büyümüşler. Acaba   chilumba yavruları kaç aylık oldular ve boyları ne kadar,bu türün yavruları çok hızlı büyüorlar. Bende farklı bir varyetesi var daha 5 aylık olmalarına ragmen 8-9 cm oldular.En son olarak akvaryum biraz kalabalık geldi bana. [/QUOTE]
Ekin bey,
Bu baliklar yüzünden oldukca zor günler gecirdik.Yavrulari yüzünden bir ara 6-7 akvaryum kurmak zorunda kaldik.Biliyorsunuz biz Almanya'da yasiyoruz.Burasi yasam felsefesinden tutunda kurallarina kadar hatta akvaryum hobisine kadar cok farkli.Bu forumda edindigim tecrübelerde hobi sahipleri bende dahil olmak üzere en nadir tür,en iyi tür,en pahali tür gibi baliklara takilip kaliyoruz.Halbuki buradaki hobiciler akvaryumlari nasil renkli ve güzel gözükür( ama mutlaka ve mutlaka uyumlu baliklar olmak sartiyla)  onun derdindeler.Inanin Metriaclima zebra chilumba maisoni reef üstelik F0 yavrularini bedava verdik almadilar cok sert baliklar diye.
Gercektende cok sert baliklar tek tür halindede karma akvaryumdada.Su anda ilk yavrular 7-8 aylik oldular herhalde.Cokta kayip verdik.Fakat erkek olan kurlasmalara yeni basladi.Boylarini ölcmedik.Su anda bir koloni yapip geri kalanini elden cikariyorz.Verdigimiz fiyatlari duysaniz gülersiniz.Almanya'da hobiciler arasinda en cok satilabilen ve ragbet gören baliklar,Pseudotropheus socolofi,polit,sari prenses.Lafi cok uzattim fakat karsilastigimiz bir olayi anlatmadan gecemeyecegim.Gazete ilanindan buldugumuz bir hobiciden balik almak üzere esimle birlikte evine gittik.Kendilerine ait bahceli bir evde oturma odasina 1,5 tona yakin bir akvaryum kurmus.Süper bir akvaryum.Uzatmayayim bir sürü sey konustuktan sonra adam bizi odanin öbür kösesine cagirdi ve akvaryuma uzaktan bakmamizi söyledi.Biz akvaryuma uzaktan baktik.Akvaryumun ici sari,parlak portakal rengi, mavi renkli baliklarla cok göz alici  görünüyordu.Bize söyledigi suydu.Baliklarin türleri beni ilgilendirmiyor,benim icin hobi akvaryumdan rengiyle,baliklarin uyumuyla zevk almaktir.Karsidan baktiginizda türleri farkediyormusunuz,hayir önce renklerini görüyorsunuz.Tabii tüm bunlar yoruma aciktir Ekin bey fakat hakli oldugu yerlerde coktu.
 
Bizde artik akvaryumda balik beslemek istemiyoruz,gercektende zevk alarak hobi yapmak istiyoruz.
 
Saygilar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yekinÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2008
İl: Çanakkale
Mesaj: 300
yekinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2010 21:09
Ayşe hanım ,söylediğinize katılmamak elde değil.

Ama ban göre hobi 2 türlü olur.Ya evin saolunuda iş yerinde vs  yerlerde renk cümbüşü uyumlu balıklar besleyip yavru alma  kavgaların önüne geçmek için ayırma vb. şeylerle uğraşmayıp sadece komplesi ile göze hitap eden  bir akvaryum. Bir diğeri ise beğendiğinzi tür için ayı olarak  bir akvaryum yapma onun türe özgü hareketlerini kur yapışını üremesini yavrualrını büyütmeyi amaçlarsını.Bunu içinde türün sertliğine  büyük hacim ihtiyacına  yem gereksinimlerine katlanmanız raht olur   doğal hareketlerini sergilemesini sağlamaya çalışırsınız.

Mesela benim takıntım cynotilapia familyasıdır. Nekadar   sert oldukları  beni ilgilendirmez gerekirse bi erkek başına 7-8 dişi koyarım.Ama akvaryumdaki sürekli hareketli olmasıı kuryaparken  kii seri atak  hareketleri yüzgeçleri sonuna kadar açıp kasılı bir şekilde kur yapması,vücuttaki bantları benim  her zaman hoşuma gitmiştir. Bana  her renkten balık olan huzurlu bir akvaryum mu, tek tür içinde 10 tane hara olan  sürekli  kovalamaca olan bir akvaryum mu deseler ben harayı tercih ederim.Bu kişinin hobiden ne beklediği ile doğru  orantılı.

Bide evet bu forumda çoğu kişi nadir, ve pahalı türleri beslemeye çalışıyor ama neyapalım  bizede dışardan pahalıya geliyor:D hara yavrusu 2 lira olsa ben yine beslerdim 10 lira yine  besliyorum.bu benim  isteğim.Bence sizde beslemek istediğiniz tür için hobi yapın derim.Haa yeriniz müsait olur akvaryumunuz büyük olur hem istedğiniz türü beslersini hemde içerisine sarı portakal mavi renkte bisürü balık koyup hem sıkıntıyı hemde göze güzel gelen görüntüyü yakalamış olursunuz...

Çok konuştum heralde biraz....   Ayşe hanım sizin  yapıcağını tercihe göre hobiniz yönlenir.. inş. Gönlünzdeki balıkları akvaryumları yaparsınız..  Sağlıklı hobiler, Sağlıklı balıklar.......
yekin2010-02-24 21:12:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir