mantarmı,dış parazitmi?


mowen_30Çevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 133
mowen_30Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2010 02:16
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Balıklarım vucutlarını cama kayaya kuma sürtüyor. Artı 2 3 gündürde akvaryum camlarında beyaz bi görüntü var sanki kireç gibi.  Artı balığımın birinin gözünde beyaz baloncık gibi bişey cıktı

Akvaryum Kapasitesi (litre):200 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sp. ve demasoni  5 er adet avru. toplam 10 balık

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 8  sıcalık 29

Filitrasyon:Atman dış filitre 3336

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım henğz.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada 2 kez .su deiştirirken sera aqutan koyuyotrdum fakat son 2 değişimde koymadım acaba bundan kaynaklı bir sorunmu? Fakat suyu en az 2 gün dinlendirdim ama camların kirec gibi beyaz olması kafamı karıştırdı. 

Ek olarak balıklara teşhisiniz nedir ve nasıl bir tedavi gerekir?

özkoçak2010-06-03 09:27:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CindoÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1299
CindoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2010 11:21
Resul bey,,
Öncelikli olarak geçmiş olsun akvaryumunuzda su değerleriniz bozulmuş ve zehirleme yapmış ve sizindediğiniz şekildede kendilerini cama yada kuma sürtüyorlarsada parazitten balığınızın gözü dışarıya doğru çıkmışsa ilk önce akvaryumunuzda yarıya kadar su çekip dinlenmiş su ilave edin birazda kaya tuzu kullanın suyunuzda kireçlenme konusunda terettütlüyüm ama seranın bio nitrivec tavsiye ederim bunuda prospektüse göre kullanın..
Balıklarınızda düzelme olmazsa kesin tedavi ; Akvaryumunuz 200 lt olduğu için 2 adet baktopur direct alarak bunlar  hap şeklinde olur bunları ezerek toz haline getirip akvaryumunuzdan bir tasla içinden su alarak ezdiğiniz baktopur direct içine atıp karıştırıp akvaryumunuza yayarak dökün ısıtıcı dereceniz iyi isterseniz ısıtıcınızı 2 derece daha yükselte bilirsiniz bu aşamadan sonra balıklarınıza 2 gün yem vermeyip 2 gün sonunda 3 birini çekip taze dinlenmiş su ilave edin sağlıklı balıklar dileği ile
cindo772010-06-03 11:51:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hkntllÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 539
hkntllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2010 22:53
Camdaki beyazlıkları gösteren resim ekleyebilirseniz daha yararlı bilgiye ulaşabiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

makineciÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2008
İl: Ankara
Mesaj: 10
makineciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2010 14:26
Resul Bey,
 
Öncelikle geçmiş olsun. Anlattıklarınızdan su kalitesinde düşme sorunu yaşadığınız anlaşılıyor. Öncelikle balığın sürtünme sebebi parazit olmayabilir. Sudaki nitrat seviyesinin artmasından dolayı kaşınma problemi yaşanabilir. Test imkanınız varsa test neticelerine göre hareket etmenizi tavsiye ederim, eğer su testi yapamıyorsanız dinlenmiş ve su düzenleyicilerle uygun hale getirilmiş su ile %50 oranında su değişimi yapınız ve akvaryum suyunu mümün olduğunca dipten boşaltınız. Bakteri kültürü eklemek su kalitesinin daha hızlı düzelmesini sağlayacaktır. Ekleyeceğiniz su ısısı akvaryum suyuyla aynı olmalı. Göz fungusu kötü su şartlarından kaynaklanır. Göz fungusu olan balık için ayrıca yeni koyacağınız suya uygun miktarda kaya tuzu ve metilen mavisi katabilirsiniz. Düzelme yoksa göz fungusu olan balık için pamuk üzerine metilen mavisi dökülerek günde bikaç kere pansuman yapılabilir.
Baktopur direct dropsy ve bloat gibi iç hastalıklarına kullanılan bi ilaçtır. Anlattıklarınızdan böyle bir durumla karşı karşıya olmadığınızı düşünüyorum. Kaldıki zaten bozulmuş olan su dengesi bu ilacın ana tankta kullanılmasıyla varolan yararlı bakterilerinizide yok edeceğinden ana tankta kullanmanızı tavsiye etmem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir