Mantarmı?(resimli)


H.peksüÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2010
İl: Antalya
Mesaj: 504
H.peksüÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2011 22:41
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:olduğu yerde durma,eskisi kadar hareketli değil.

Akvaryum Kapasitesi (litre):297

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:kırmızı burun tetra,ottocindus affinis,cüce vatos,SAE,false SAE,mavi neon,plati,limon tetra,siyah neon,rasbora,kırmızı kuyruk tetra,komando çöpçü,nerite salyangozu,barbus titeya,kuhli.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):7.20,25 derece,12.5mg1 nitrat0.3mg1 nitrit.amonyak ölçümü yapamıyorum.

Filitrasyon:Eheim 2228 dış,eheim 2010 iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :haftada 1 kez %20 su değişimi yapılıyor,2 gün önce tubifex verdim iyice strelize ettiğimi sanıyorum ama yinede ondan şüpheleniyorum.

Limon tetramda dün oluşan ve bugün biraz daha belirgin hale gelen kuyruk tarafına yakın bu beyaz oluşumun mantar olması olasılığı üzerinde duruyorum,şu ana kadar tanka herhangi bir müdahelede bulunmadım, tanktan balığı almak için bir kaç kez deneme yapmama rağmen başaramadım(bol bitkili olduğu için) yorum ve tavsiyelerinize acilen ihtiyacım var,değerli öneri ve yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler,saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Resul-1908Çevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 390
Resul-1908Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2011 22:58
Resimde belli olmuyor ama anlattığınız şekilde ise mantar olmuştur. Bu hastalıkla ilgili ilaçlar satılıyor bu ilacı acilen temin ederseniz balığınız eski sağlığına kavuşacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZaZa ReiSÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 880
ZaZa ReiSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2011 23:20
Balığınızı ayrı tanka alın akvaryumunuzda başka balık varsa bulaştırır.Acilen ayırın balığı Contrat ilacın sarısı var ondan alın.Ve kullanım klavuzu var okuyun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cetinilsanÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2010
İl: Izmir
Mesaj: 10
cetinilsanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2011 13:24
Arkadaşlar burayı buldum ya benim ıceman de bir benek var fotoda koyuyorum yardımcı olur musunuz?Ağzında  yumurtalar var maşallah deyin bu 4. tur yavrular lütfen yardım......  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efendy06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1077
efendy06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2011 21:21

Hüsnü bey resimden anlaşılmıyor. Aşağıdaki makale bana ait. İncelerseniz teşhis için gerekli bilgiler var.


Mantarlar akvaryumda ayrıştırıcı olarak görev yapan ve her akvaryumda bulunan organizmalardır.

Balık pisliği gibi atık maddeleri ayrıştırarak temizlik konusunda önemli rol oynarlar ve normal şartlarda akvaryum için yararlıdırlar. Mantar sporları her zaman akvaryum suyunda bulunurlar.
 
Mukoza zarı zarar görmediği taktirde balıklara zarar veremez. Yani sağlıklı bir balık için tehdit unsuru oluşturmaz. Mukoza mantarların balığa bulaşmasını önleyen doğal bir salgı kalkandır. Mantarlar ise balığın derisinde tutunabilir ve incinme yahut salgı problemleri olduğunda balığı etkiler.
 
Nakil sırasında oluşan çizikler yada yaralanmalar sonucunda balık risk altında olduğundan hastalığın seyrini beklemeden akvaryumculardan temin edebileceğiniz mantar ilaçlarını kullanıp bemiks kompoze ampul kullanımı ile derinin yahut mukozanın tamirine yardım edebilirsiniz. Akvaryumculardan edinebileceğiniz ilaçlar mukoza zarını koruyan ve hafif sıyrıkları hemen kapatmaya başlayan bir bileşim içerir. Kullanımları ve markaları konusunda bilgi veremeyeceğim çünkü birsürü farklı marka var ve hepsinin kullanımı farklı.
 
Balıktaki yaralanma kötü durumda yahut derin ise balığı karantina tankına almalısınız. Tercihen dekor ve kum içermeyen bu tankta balık iyileşene kadar ilaç tedavisi uygulanmalıdır.
 
İlaç tedavisinin yanı sıra ısıyı kademeli olarak günde 2şer derece artırarak 30 derece civarına çıkartınız. Tüm ilaçlar gibi mantar ilaçlarını kullanırken yüksek havalandırma yapınız. Vatoz varsa çıkartılıp uygun miktarda kaya tuzu eklenmelidir.  Hastalık kaybulana dek her gün %15, hastalık kaybolduğunda ise %30 dip çekimi uygulamanız faydalı olacaktır. Bemiks kompoze ampul balığın derisinin ve mukozasının oluşumuna yardımcı olacak bir unsurdur ve asla tek başına tedavi edici değilidir. Derin yaralanmalarda karantinaya aldığınız balık için aynı yöntem uygulanmalıdır. Karantinaya alma amacı hastalığın yayılmasını engellemektir. Hastalık diğerlerine bulaşmamış görünse bile karantina tankı yanında ana tanktada ilaç kullanımı ve dip çekimi faydalı olacaktır.
 
Ek olarak bazı durumlarda aşırı stres mukoza salgısını bozduğu için sadece stresde mantar hastalığına sebep olabilmektedir. Böyle bir durum sezildiğinde aynı tedavi yönteminin yanı sıra stresi gidermek için gerekli önlemlerde alınmalıdır.
 
Motorların kapatılmaması gerekmektedir. Yanlız hastalık durumunda değil, normal durumlarda da nitrifikasyon bakterilerinin yaşaması için dış filtre sürekli çalışır durumda olmalıdır. İç filtre ise çözeltiyi homojenleştirmek konusunda (çözeltiden kastım ilaç eklenmiş akvaryum suyu) bize yardımcı olacağından açık olması faydalı olacaktır.
 
İlaç uygulaması kullanacağınız ilacın muhteviyatına göre değişeceği için ilaç kutusunda çıkan klavuza uyulmalıdır. Kullanım miktarı ve süresi o klavuzda yer almaktadır. Alırken içine bakarak olup olmadığını kontrol etmek faydalı olacaktır.
 
Saygılarımla...
 
Dipnot: Herhangi bir kaynaktan alıntı yahut çeviri değildir. Doğruluğu bilimsel olarak kanıtlanmamış bilgiler içermektedir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2011 11:52
Matar gibi duruyor ama chilodonella diye bir hastalık daha var onada beziyor ama endişe etmeyin tedaviler aynıdır.

http://www.akvaryum.com/Forum/balik_hastaliklari_teshis_ve_tedavi_k298747.asp


Yaraların bulunduğu yerdeki bakteri kolonizasyonunu durdurmak.
Kendi balıklarımda 2 tedavi uyguluyorum, 1 hızlı tedavi (batticon u kulak pamuğu yardımıyla direk yaraya uygulama ) erken evrelerde işe yarıyor ve günde ikişerden 2 gün uygulamada işler yoluna giriyor. 2. tedavi micofish kullanarak günde ikişer kere yarım saat banyo.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SilvesTRÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2011
İl: Izmir
Mesaj: 80
SilvesTRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2011 18:51
Mantar olmuş. Kaya tuzu Metilen Mavisi ve MİKOFİSH denilen antibiyotikden kullanın..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir