Marin fish yem hakkında


blue nightÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1149
blue nightÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2012 20:33
Arkadaşlar şu an itibariyle nerede ise bu markanın tüm versiyon yemlerini kullanıyorum. Balıklar gayet iştahla yiyor ve memnunum. 


Olumsuz eleştiri yapmak istenirse web sitelerine yapmak lazım. Amatörden beter bi siteleri var. Adam akıllı aktif bir web siteleri olsa çok büyük ilerleme kaydederler.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliselim66Çevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 448
aliselim66Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2012 08:28
Bu konunun ele alındığı mayıs 2011 den bu yana ( mayıs,haz,tem,agus,eyl,ekım,kasm,aralık,ocak,şubat) dan beri 10 ay olmuş ve ben 10 aydrı balıklarımda çeşitli marinfish yemlerini kullanıyorum.

Denemediğim , kendisinden emin olmadığım hiç bir ürünü şu ana kadar başkasına tavsiye etmedim.

MArinfish yemlerin özelliklerinden bir kaçını söylemek istiyorum. Diğer kullanan arkadaşlar bilmem bu konuya dikkat ettiler mi ?

Birçok yem balıklar tarafından yenilip, dışkı olarak çıkdıktan sonra tabiri caizse '' beton gibi yerde kalıyordu''. Filtreler tarafından çekilemeyince her hafta dip çekimi ile dışkıların kum üzerinden çekilmesi gerekiyordu. Marinfish natural ve tanganyikayı en çok tropheus akvaryumlarında kullandım. Düzenli olarak kullandığım başka yemlerde dip çekimini hafta bir yapmak zorunda kalırken (çünkü akv. tabanı dışkıdan geçilmiyordu) marinfish ile 3-4 haftada bir yapar dip çeker oldum. 

Marinfish yemlerin yapısının diğer yemlerden farklı yapıda olduğunu diğer arkadaşlarda görmüşlerdir. Bu farklı fiziki yapıyı ilk başlarda garibime gitmişti. Bildiğimiz sert granul/pelet yemın daha yumuşak ve yassılaşmış bir haldeydi. Sonradan farkettiğim bir özellikdi bu. Yüzey alanının geniş olmasıyla sindirilebilirlik arttırılmışdı. 

Bir çok granul yem el ile ezilemeyecek kadar ,sertdi. Balık dışkısında birbirine yapışarak çıkmış , granuller görülebiliyordu. Bunların hazım edilebilirliğinden şüphe duyuyordum. Aslında o yem en kaliteli içerikleri barındıyordu. Ama iyi bir yem yapmak her yönüyle çok zor bir işdir. Sindirilebilirlik en önemlisidir.Bir çok hastalığın ve troplarda şişkinliğin(bloat) sebebidir. Tropheuslarımda marınfısh tropical , marinfish baby, marınfıs natural , marınfısh tanganyıka , marinfish Krill BLOAT yapmadı. Yine tabiri caizse kıyma makinası örneğini vereceğim. Parça etleri , granul yeme benzetirsem .Çıkan dışkıda işlenerek yani kıyma makinasından çıkan kıyma gibi yumuşak ve işlenmiş idi. 

Kullandığım sürelerde balıkların hespi iştahla marinfish yemleri yediler. Balıklar attığım marinfish marka yemlerin hepsini (tropheuslar için olmayanlar) yiyorlardı. En son aldığım kasakaleweleri pul yemden sonra marinfish natural ve tanganyikaya alıştırdım zira yabani balıklar granul formlu yemlere yabancıdır.Kaldı ki  granul yeme hamle yapıp alan balık her türlü granul yemı yiyebilirler. Marinfish yemleri ilk olarak kullanacak arkadaşlar bu yemi yediremiyorlarsa balıklarını 2-3 gün aç bırakdıktan sonra azar azar balıklarına versinler. Balıklarınız Granul yeme hamle yapabılme yeteneği varsa ve karınları açsa , tercih yapma durumunda kalmayacaklardır. (Karnı tok bir çocuğada zora birşeyler yediremezsiniz )

Yemlerde güzel ,aromatik kokuya aldanmam. Yemlerde hobicinin sevdiği kokular mısır unu gibi , kavrulmuş hububat kokularıdır ve bunlar belli amaçlarla yemlere konulurlar. Bunlar kullanılması gereken zorunlu miktardan fazla kullanıldığında yemin maliyeti çok çok azalmış olur. Çoğu firma meşhur olduktan sonra bu oranları artırarak karlılıklarını artırırlar. Çünkü hobici ilk aldığı yemi koklar ve güzel kokuyorsa iyidir der.Aslında bu yanlışdır.

Yemi yem yapan diğer içerikler balık unlar, krill unu, karides unu, algler,yosunlar ve renklendiricilerdir. Bu unsurlar aromatik kokular değillerdir. Zira balık halini aklınıza getirin. Balıkların kendisine has bir kokusu vardır. Yemlerde bulunan balık unları gibi diğer deniz canlılarıda aynı şekilde. Ne çok kötü , nede çok güzel bir koku yemde olmalıdır.

Yemlerde bulunan diğer içerik algler ve yosunlardır. Bunlar genelde spirulina,chlorella ve astaksantin içeren haematococcus algleridir. Algler ve yosunlar çok hoş kokulu ve insanlara göre çok lezzetli değillerdir. Ama hepsi ayrı faydalı ve şifa kaynaklarıdır. Yem üreticileri bunda en kaliteli algleri almalıdır. Çünkü çoğu alglerin içeriğindeki aktif etken maddeler  (büyük yatırımlı projeler için) alındıktan sonra yem sektörüne pazarlanmaktadır.

Bu kaliteli içeriği granul yada pul yem haline getirirken kullanılan fabrikasyon işlemlerde önemlidir. Bu kaliteli içerik çeşitli aşamalardan geçerken besin özelliklerini ve faydalarını kaybetmemelidirler. Balıkların sağlıklı gelişimlerinden bunu kısmen anlıyabiliyoruz.

Konuyu fazla uzatmadan olumsuz yanlarınıda da söyleyim. Bunu şaka olsun diye söylemiyorum inanın.
Olumsuz bir yanı Ahm Marinfish yemlerinin  YERLİ OLMASIDIR. 

Firmaya tavsiyem şudur.Ürün ambalajında Türkçe dil olmayacak şekilde yurt dışına (Almanyaya) ihraç edin.Orda bir firmanız daha olsun. Sonra ülkemize ithal edin ve öyle pazarlayın. Sonra keyfinize bakın.
 Yüz kişiden on kişi iyi olan yerli malını tutar (üstün körü yerli malcı değilim) , kalan 90 kişiye hitap etmek için bu şart. O yüzden başka bir isim kullanın. 








Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blue nightÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1149
blue nightÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2012 08:53
Ali Selim bey dediklerinize katılıyorum çok doğru söz. Trapheus türüne yediriyorsunuz ve aklında şüphe olanlar kalıyorsa ön yargıyı kenara bıraksınlar derim.
 
İsmini öz Türkçe koymamalarının nedenide onlarında bu kaygısı olmasıdır. Ancak bu çok yanlış.
 
Dış kapları daha kaliteli olmalı, daha profesyonel görünmeliler. Bu firma neden müşteri hizmetlerini kullanmıyor onuda anlamış değilim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

byyilmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1249
byyilmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2012 14:34
Marin Fish in 4 çeşit yeminden yaklaşık 4 aydır bende kullanıyorum.Balıklar sorunsuz bir şekilde yiyorlar ama suda neden yağlanma oluyor,iç filtrelerdeki keceler,süngerler,bıoballar niye yag tabakası ıle kaplanıyor anlamış değilim.Yosunlaşma,artıkların,balık pisliklerinin oluşturdugu tabakadır diye düşüne biliriz.Ama resmen katı margarin yag gibi bir tabaka suda yıka yıka cözünmüyor.:(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kkaraÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 281
kkaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 09:43
Marin Fish Tanganika Green ve Marin Fish Cichlid Green çok başarılı bitkisel yemler (gözlemlediğim kadarıyla), balıklarda en ufak bir tedirginlik veya tereddüt olmadan doğrudan yeme geçiş yapabilirsiniz. Dış menşeili yemlere ödenen paralar, gerçekten yazık. Son olarak (ismi lazım değil) 850gr lık spirulina katkılı kova pul yemi 160TL ye yakın bir fiyata satıldığını öğrendim, yazık.
Bu kadar zengin bir millet değiliz. Yem için bu BÜYÜK paraları ödeyerek, ne kadar süre bu hobiye devam edebilirsiniz, güzel düşünmek lazım!
kkara2012-02-20 09:43:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

avcımuratÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 55
avcımuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 21:52
Arkadaslar benım akvaryumda afra cobue ve saurosı var. İlk bu yemı aldım akvaryumcudan marın fish green granulat , Sonuc husran. Attıgım bu yemı balıklar neredeyse hıc yemedı. Yemın atıkları akvaryumda muthıs bı pıslık yaptı. Sumukumsu bır salgı gszıyor her yerde, Ucuz bır yem ama bır daha asla almam bu yemı  3 gun ac kaldı balıklar, yanı benım balıklar yemedı bunu hatta tane olarak yemıyorlar dıye ezdım.Mama gıbı yıne yemedıler, Herkez olumlu gorus bıldırmıs ama benım balıklar dokunmadı bıle 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blue nightÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1149
blue nightÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 22:32
Hocam doğrudur ancak yemi açıkmı aldınız kapalımı? Son kullanma tarihi geçmediğinden eminmiyiz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kkaraÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 281
kkaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2012 14:09
Marin Fish Tanganika Green deneyebilirsiniz, oldukça lezzeti ve balıklar deyim yerindeyse saldırıyorlar. Sera ve Tetra Discus markalarında da aynı şekilde suda kalan yem akvaryumunuzun su kalitesini bozacaktır, hatanız o yemleri akvaryumdan toplamamak olmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamer07Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 11/03/2009
İl: Antalya
Mesaj: 204
tamer07Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2012 02:09
Bende üretimhanemde ve üretimhanesi olan arkadaşlarda kullanıyoruz.Bu güne kadar bir problem yaşamadık.Oldukça memnunum.Benim balıklar da JBL i yemiyor marini yiyor.Türk malı oldugunu bile bilmiyordum.Malawi cikletlerinde tanganike frontoza da veriyorum.Sorunsuz yiyorlar.Tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Savaş_UZUNÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 194
Savaş_UZUNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2012 13:08
 Ben Türk malı olduğunu şimdi öğrendim. Ama yaklaşık 1 senedir kullanıyorum ve çok memnunum. Sp lerime ve Portakallara veriyorum. Öncelikle granül olduğundan hemen batmıyor suda hemen eriyip kaybolmuyor. Balıklarım ayrıca renklendi ve akvaryumda herhangi bir olumsuzluk görmedim. İnanamayacağınız şey haftada bir dip çekimi yapıyorum akvaryumda dışkı yok neredeyse. Suyu hiç bulandırmıyor değil ama seranın yemlerinden az bulandırıyor. Suda 30% şişiyor buda çok normal. Yem verirken granül yapıya aldanıp ilk zamanlarda miktarı tutturamadım çok verdim. Yem boyutları çok iyi 3-4 cm den büyük tüm balıklar tek seferde yiyebiliyor.

   Asıl ben yem araştırırken Sera'nın yemlerine bakıyordum hangisini alayım diye ama Türk Malı olduğunu öğrendim tekrar aynı yemi alacağım.

Sağlıklı Balılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CLassMaNÇevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 115
CLassMaNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 18:54
Japonlarıma bu yemi almak istiyorum ama yorum okudum gayet genel çogunluk olumlu yönde cevap vermiş ama yemi kullandıgı türü yazmamış örnek sp sevmeyebilir ama japon sevebilir kafa karıştıran durum bu ve diger türler içinde geçerli aynı konu japon besleyip ve bu yemi kullanan arkadaşlar öneriniz nedir sizinde bir balıgınız var gerçekleri konuşalım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 20:01
Uzun yıllar japon balığı bakan ve üreten biri olarak japon balıklarının her tür yemi severek yediğini söyleyebilirim.Bu yemi neon tetra veya özel ciklet türleri yiyorsa japon balıkları severek yiyecektir.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

3Go!sTÇevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 150
3Go!sTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 22:10
Bende merak ettim numune nereden temin edebiliriz acaba? Buradan yada özel mesajla yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Savaş_UZUNÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 194
Savaş_UZUNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2012 00:12
Ben Ankara'dan birine bu yemlerden 100gr lık 5er çeşit malavi için sipariş verdim. Fiyatı da çok uygun reklam olmasın özele yazarsanız İrtibat bilgilerini veririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir