Mayalı Co2 Sistemin Borusuna Su Kaçması


kutsaliskenderÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2022
İl: Antalya
Mesaj: 3
kutsaliskenderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2022 00:21
Harfi harfine kurmuş olduğum CO2 sistemimin borusuna su kaçıyor. Çek valf de kullanıyorum zaten su çek valfe kadar gelmiyor. Ama CO2'nin borudan çıkmasına izin vermiyor. Şişeyi sıktığım zaman su çıkıyor ve gaz çıkışı oluyor. Şişeyi bıraktığım zaman tekrar boruya bir miktar su giriyor ve gaz çıkışı kesiliyor. Şişeyi akvaryuma göre farklı konumlara koyarak denedim fakat bir şey değişmedi. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahimadiloğluÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 46
ibrahimadiloğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2022 12:10
Eğer mayalı sistem çalışıyor ve herhangi bir kaçağı yoksa üretilen co2'nin yaratacağı basınç akvaryumdaki suyun basıncını yener ve co2 çıkışı sağlanır hortumdan.

Şişeyi sıkmanız ve içindeki basıncı kaçırmanız sürenin uzamasına neden olur. Şişeden gazın çıkabilmesi için önce şişenin dayanabileceği basınç sınırının aşılması gerekir. Sonra çekvalfin basınç sınırı aşılır, sonra akvaryumdaki su basıncı ve hatta açık hava basıncının aşılması gerekir ki yüksek basınçtan alçak basınca akış olsun.

Özetle kaçak olmadığına eminseniz, kulağınızı şişeye dayadığınızda kola asiti gibi ses duyuyorsanız zamana bırakın. Saydığımız kuvvetleri geçince akış başlayacak.

Mayanın iyi çalışabilmesi için sıcaklığının 24 derece civarı olması önemli, daha aşağı derecelerde çalışma hızı düşecektir.[EDIT]ibrahimadiloğlu,2022-02-26 12:13:16[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]234249,kutsaliskender[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir