Melek Balığım Diğer Melek Balığıma Saldırıyor


sudesudemirÇevrim Dışı

Kayıt: 07/08/2022
İl: Adana
Mesaj: 1
sudesudemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2022 01:44
Merhabalar geçen hafta iki tane melek balığı aldım ve hiçbir sıkıntıları yoktu. Fakat biraz gözlemleyince fark ettim ki biri öbürüne sürekli olarak yanaşıyor ve ısırıyormuş gibi şeyler yapıyor. Öbürü ise hiçbir karşılık vermiyor. Kuyruğu biraz kötü aynı şekilde yüzgeçlerini de ısırmış. Ben bunu fark edince direkt ayrı bir fanusun içerisine aktardım ve birbirlerinden ayırdım fakat nasıl iyileştireceğim konusunda pek bir fikrim yok açıkcası bu konuda lütfen bana yardımcı olabilir misiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omerkoyluÇevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2018
İl: Kocaeli
Mesaj: 13
omerkoyluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2022 07:50
Birbirlerine saldırmak melek balıklarının genlerinde olan bişey. Muhtemelen ikisi de erkektir ve akvaryumunuz küçükse çok kötü bir durum. Çeşitli tedavi yöntemleri var,internetten araştırabilirsiniz. Akvaryumunuz hakkında detaylı bilg yazarsanız arkadaşlar daha çok yardımcı olacaklardır. Fanusta yaralı olan balıkta fazla yaşamaz zaten

Teşekkür Edenler: [T]236066,sudesudemir[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eackgzzÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 165
eackgzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2022 01:59
Konuyu biraz geç gördüm ama cevap vermek istedim. Melekler özellikle damızlık ve erkekse kavga kaçınılmaz. Biri diğerine üstünlük kurana kadar karşılıklı kavga devam eder. En sonunda pes eden balık köşelerde saklanır ve baskın erkek akvaryumu sahiplenir. Eğer 1 dişi 1 erkek ise erkek dişiyi etkilemeye çalışıyor olabilir ama genel olarak meleklerin kalabalık beslenmesinden yanayım. Aralarında bir hiyerarşi kurulması gerekiyor. Şu anda akvaryumumda 10 adet melek var. 8 tanesinin erkek olduğunu tahmin ediyorum. Sadece 2 tanesi çok agresif ve sürekli kavga ediyor. Diğer melekler her saldırıyı kaçarak savuşturuyor. Akvaryumumdaki 2 melek diğer meleklere üstünlük kurdu haliyle tüpçükleri de çıktı ama dişiler pek oralı olmuyor. Hacim uygunsa erkek sayısını az dişi sayısını fazla tutarak en az 6-7 adet beslemenizi öneririm.

Beğenenler: [T]203055,mutlubaba[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir