Melek balıkları


qenanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/10/2009
Mesaj: 15
qenanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 14:47

Buyrun efenim. yavrular hariç toplam 18 balık.

Ramirezi2009-11-17 16:25:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tebbitbreathÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 10
tebbitbreathÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 14:54
Sn monster. 2 ayda 100 balık olursa eminim ki Kenan bey onları Ücretsiz dağıtacaktır. ama konuda ısrar edilen şey "hayır bunlar bir arada yaşayamaz" denmesi yanılıyor muyum? Lütfen anlamak, anlayamamak şeklinde konuyu özelleştirmeyiniz. Unutmayın ki kaliteli insanlar ve kaliteli diyaoglar her forumda aranan özelliktir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

suatÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 146
suatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 14:58

Canlıların cevre şartlarından etkileşimi farklıdır ve bunuda genlerı belirler. Bazılarının cevre şartlarından etkilenme aralığı geniştir bazışlarında ıse bu aralık dardır.....

Canlıların en mutlu yaşadıkları ortam doğal ortamlarıdır.(sanırım bunda hepımız hemfıkırız)
O zaman besledıgımız canlıların mutlu olması ıçın yasadıgı ortamı ve cevre şartlarını elımızden geldıgınce sağlamamız gerekır. Peki bunu nasıl yaparız dogayı taklıt ederek yanı yasadıgı ortama yakın su şartlarını şağlayarak. Ayrıca aynı ortamdakı ve benzer su şartlarındaki canlıları bir arada besleyerek, birde dikkat etmemiz gereken bir husu vardır bızım akvaryumlarımız doğal yaşama gore daha dar alanlardan oluştuğu için barışçıl türleri bir arada bakmalıyız yanı bır birine zarar verecek türleri aynı ortama koymamalıyız.
 
 
Ramirezi2009-11-17 16:25:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vedatkzkÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 408
vedatkzkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2009 15:30
[QUOTE=qenan]Aaa olayı etik açıdan düşünürsek 2 tonluk akvaryumda yarı açık ceza evinden öteye gidemez zaten. bizimkilerde kapalı cezaevi. nabarsak yapalım bu sevimli canlılara doğal yaşam ortamlarını veremeyiz. akvaryumculuktaki ilk esas kendi göz zevkimizdir. hepimiz kendi göz zevkimiz için bu hayvanları hapsederiz. kimimiz 50 litrede kimimiz 150 litrede, kimimizde 1 tonda. boyutlar değiştikçe cezaevinin avlusu büyümüş olur. hiçbizaman doğal yaşam alanlarını veremeyiz. mesela fanusta beslemek tamamen sadistlik olur ama 100 litreye 2 balıkta bence saçmadır. evimize bu akvaryum denilen şeyi koyuyorsak öncelikle görsellik için koyuyoruz. 100 litrede 2 balıklada görsellik olmaz. haa olayı tamamen etik açıdan değerlendireceksek tüm forum arkadaşları olarak toplanıp akvaryumlarımızı boşaltalım. hepimizde toplamda yüzlerce hatta binlerce balık var, biz bu balıkları almazsak bukadar balık yurdundan ayrılmamış olur. [/QUOTE]
 
Bu yorumdan anlaşıldığı üzere siz daha çok yeni bir habicisiniz inşallah bu hobide devam eder araştırır kendinizi geliştirirsiniz.Siz doğada karşılamıyan hayvanları aynı akvaryumun içinde besliyorsunuz bir defa ve bunlar bir birleri ile zıt ve o kadar küçük bir hacim için uygun olmiyan balıklardır konu akvaryuma sığma meselesi değil bunun kat ve kat fazla olarakta bir çorba yapabilirsiniz siz daha bunun içine astranot,remirezi,discus,melek,demasoni,iceman,zebra ve dahası ekleyebilirsiniz nede olunca siz yapınca oluyor farklı göllerin balıklarını aynı akvaryuma koyun sizin akvaryumunuzun yanında fanus çok masumdur.
Ramirezi2009-11-17 16:49:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

qenanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/10/2009
Mesaj: 15
qenanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2009 18:27
[QUOTE=vedatkzk]Bu yorumdan anlaşıldığı üzere siz daha çok yeni bir habicisiniz inşallah bu hobide devam eder araştırır kendinizi geliştirirsiniz.Siz doğada karşılamıyan hayvanları aynı akvaryumun içinde besliyorsunuz bir defa ve bunlar bir birleri ile zıt ve o kadar küçük bir hacim için uygun olmiyan balıklardır konu akvaryuma sığma meselesi değil bunun kat ve kat fazla olarakta bir çorba yapabilirsiniz siz daha bunun içine astranot,remirezi,discus,melek,demasoni,iceman,zebra ve dahası ekleyebilirsiniz nede olunca siz yapınca oluyor farklı göllerin balıklarını aynı akvaryuma koyun sizin akvaryumunuzun yanında fanus çok masumdur.[/QUOTE]
 
Bakınız beyfendi, öncelikle aradaki boşlukları çıkarırsak ortalama 8-9 yıldır bu hobiyle uğraşmışlığım, ve halende uğraşıyor olmam söz konusudur. O saydığınız türlerin hepsini aynı akvaryumda yavruyken alıp yetiştiririm.
 
Yanlış bir şeyi savunduğunuzun  farkında değilsiniz. Balıkları programlanmış bir robot olarakmı görüyorsunuz, yoksa psikopat bir seri katil olarakmı görüyosunuz tam olarak anlamış değilim. Oysa balıklarda tüm canlılar gibi eğitime meğilli varlıklardır. Nasıl bir köpek yavrusuyla bir kedi yavrusu aynı ortamda büyütüldüklerinde ölümüne dost kalabiliyorlarsa benzeri durum balıklardada mevcut. yeterki çok aç bırakmayın.
 
Kısacası ben linki verdim, akvaryumum ortada. Şekilde de görüldüğü üzere hiç birisi bir stres modunda değil. Akvaryumumun yanında fanusu masum kılıyorsanız o sizin bakış açınızın farklı bir açı olduğunu gösterir.
Ramirezi2009-11-18 10:39:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tebbitbreathÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 10
tebbitbreathÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2009 18:33
Bence kenan bey ilgili herşeyi ilgili şahıslara gayet efendi bir dille anlatmış. ben kendisini tebrik ediyorum benim yaklaşımımla birebir uyuyor. bu hobiye ilk başlarken size ucuz balık ve pahalı balık olarak 2 tür göstermiş ve pahalıyı satıp bunların yanında bu ucuzlara bakamazsın demiş, bitirme tezini yani yüksek lisansını bu alanda vermiş, doçent dr profesör akvaryumcunun lakırdılarının aksine küçükten (kedi köpek ilişkisi müthiş bir örnek) aynı akvaryuma alışmış 10 cins balığın gayet güzel yaşayacağına kefilim.

NOT; kenan bey in verdiği youtube videosunu izleyip. bak kardeşim burda şu var bu yüzden olmamış hata yapmışsın diyebilecek biri varsa lütfen çıkıp bizi aydınlatsın.
Ramirezi2009-11-18 10:40:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

domokunÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 111
domokunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2009 20:21
Sayın Kenan Bey ve Sayın Murat Bey,
 
Sadece bir ikisine yanıt vermek istiyorum, ben ne versek onu alırlar özel üretim ya ne de olsa onlar yazmadım, tekrar okuyabilirsiniz, ben görmedikleri ortamın nasıl özlemini çekebilirler yazdım, sizin mantığınıza göre o zaman akvaryumda kambur balina üretelim ve sağa sola dönecek kadar alanı olan bir yerde yaşatalım, canlının ihtiyacı bambaşka bir konu sizin verdiğiniz örnekler bambaşka. 100'lerce balığın bir arada yaşadığı yerler akvaryumcular ancak oralarda ömürlerini tamamlamıyorlar, dağıtılacakları yerler olduğu ve geçici olduğu için, ve de o insanlar bu işin ticaretini yaptıkları için, hobici olmadıklarından dolayı bizlerin gösterdiği özeni göstermiyorlar ya da gerek yok ticari açıdan. Ben de Japon besleyerek başladım, fanusta aldım, camcıda 13 litrelik bir cam kap yaptırıp neredeyse 20 Japon balığı baktım, her gördüğümü beğenip alıyordum ve çok da güzel yaşıyorlardı ama en yanlış balığı, en yanlış ortama koyduğumu öğrendim, bu kadar basit siz bildiğinizi yapın hatta plastik kovalarda bile bakabilirsiniz inanın en ufak bir rahatsızlık hissetmem çünkü sizin balığınızın ve sizin probleminiz olur o durum. Ayrıca siz hapishane bakmakla yükümlü gardiyanlar olarak görebilirsiniz kendinizi ama ben akvaristim. Kendimden fedakâlık edip balıklarıma harcıyorum. Garip bir durum sanki sizlerden akvaryuma karşı gibi tavır sezinliyorum ancak balık besliyorsunuz, beslemenin normal olanı anlatılıyor size ona karşı geliyorsunuz o zaman burada ne bulmayı umuryorsunuz.

Tekrar yazdıklarınıza göz attım mesajımı göndermeden önce sırf yazmış bulunduğum için silmiyorum bu yazdıklarımı ve açıkçası ikinizin ortaklaşa böyle tartışma ortamı yarattığını düşünmeye başladım.

Kenan Bey, sayenizde kendimi takdir ettim inanın ayrıca teşekkür ederim size, sizin 8-9 yılda öğrenemediğinizi ben 1,5 - 2 yılda öğrenmişim, araştırarak ve okuyarak.

Hayvanın iç güdüsünü yokedebileceğinizi yazmak bile bence benim diyen bilim insanlarının diyemeceği bir şey tebrik ederim.

Bu konu benim için kapanmıştır, sizlere keyifli tartışmalar dilerim.

Saygılar.
Ramirezi2009-11-18 10:43:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tebbitbreathÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 10
tebbitbreathÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2009 20:56
Sizin yaptığınızı yapmayarak sonuna kadar okumaya niyetlendim, "kambur balina üretelim" e kadar okuyabildim. kusura bakmayın bu konuda kimse kimseye birşey kabul ettiremeyecek. bu mantalite, dünyayı tepsi şeklinde zanneden, asırlarca insanlığın kabul ettiği şeyi doğru kabul eden mantalite ile benzerlikler gösteriyor, kusura bakmayın. bir tecrübe 1000 nasihattan ve 10000 kitaptan daha iyidir. diyerek noktalıyorum. ben daha fazla bu başlığı hortlatma taraftarı değilim. ayrıca kenan bey'i tanımıyorum. saygılar.tebbitbreath2009-11-17 21:00:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RamireziÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/05/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1313
RamireziÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2009 10:47
Üslup bakımından daha özenli mesajlar yazılması konusunda ricamıza rağmen halen özensiz mesajlar yazılmaya devam edildiğini görüyorum.
 
Bundan sonraki mesajlarınız da bu hususa daha fazla özen gösterilmesini tekrar rica ederim. 
 
Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir