melek davranışları


es_es_li_26Çevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 10
es_es_li_26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2006 23:20

arkadaşlar merhaba

arkadaşlar 7 adet 12 -13 cm boylarında 14 aylık melek balıklarım var 5 tanesinin rengi portakal renginde ikitanesinin rengide siyah beyaz mermer melek diye geçiyo siyah melekler eş tuttu ikisi akvaryumun bi bölgesini işgal ettiler kimseyi yanaştırmryolar yem yerken dahi beraberler devamlı

** ısıyı 30 dereceye sabitledim

** içine agaç kökü koydum (suyu yumuşatması için)

**yumurta yapmaları için boru koydum çiftlerin bölgesine

yani kısacası olması gereken ne varsa yaptım  atlamış olduğum bi konu varsa eklemenizi istiyorum  bu konuda yardımcı olursanız çok sevinicem

*** bide çiftler ilk defa dudak dudağa bir birlerini öpermiş gii bir hareket yaptıklarını gördüm bu ne manaya geliyor? yumurta dökmeleriyle  alakalı bir davranışmı ?? 

ne yapmam gerekiyor tecrübeli bilgilerinizi benimle paylaşacağınız için şimdiden teşekkür ederim

SAYGILARIMLA

balıklarımın resimleride bunlar hatta 4. akvaryum canlısı yarışmasınada katıldım bu balıklarımla.....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RuHaDaMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2006
İl: Konya
Mesaj: 314
RuHaDaMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2006 00:24

Selam,

Çok tecrübeli değilim ama 30 derece biraz fazla gibi geldi bana. Üreme döneminde ısıyı arttırma gibi bir uygulama var mı bilmiyorum ama melekler için uygun ısının 24-28 arası olması gerektiği belirtilmiş.

Umarım birçok yavru alır ve sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz.

Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmpyrÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 330
EmpyrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2006 09:39
30 derece bencede fazla, bendekiler 24-25 derecedeler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bgunduzÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 701
bgunduzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2006 09:46
Merhaba; 24 derece melek için azdır, sıcaklık aralığı 25-27 derecedir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lafayetteÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2952
lafayetteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2006 09:46
Merhabalar....İdeal sıcaklık Melek Balıkları için genelde 28 derecedir.Mümkünse eşleride ayırın derim.Saygılar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatalÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 112
fatalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2006 15:43
Isıyı illaki arttıracaksın diye birşey yok ama 28 derece bencede ideal olabilir.Dudak dudaga öpüşmenin çeşitli manaları olabilir kur yapmak veya erkeğin dişiyi çiftleşmeye zorlaması olarak algılanabilir.Eğer imkanın varsa eşleri başka akvaryuma alman uygun olabilir...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

divyÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2006
İl: Denizli
Mesaj: 4
divyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2007 20:46

  Degerli Arkadaşım.

   Meleklerin tam olarak eşleşmeden önce öpüşmesi pek sık olmasa da görülen bir davranıştır. Öpüşmeden sonra balıkların davranışlarını yakından takip etmeni öneririm.Eger dişi eşlesmeye henüz hazır degilse erkek onu zorlamaya başlayacaktır ve bu da dişi icin yıpratıcı olacaktır.

  Sana tavsiyem bir an önce eş tutan balıklarını başka bir akvaryuma ayırman. Eş tutan balıklarını ayırmanın sana bi kac faydası olacaktır. öncelikle melek balıkları tek eşli balıklardır. Bir balıkla eş tuttugu zaman siz eşinden ayırmadıgınız veya eşi ölmedigi veya balıklardan biri ciddi ve uzun süren bir hastalık gecirmedigi sürece eşinden ayrılmaz.Ancak eş tutan balıkların yanında başka melekler oldugu zaman özellikle diger erkek melekler dişiye kur yaparak kendisiyle esleşmeye calısırlar ve bunun sonucunda erkek melekler arasında büyük kavgalar yaşanır.ayrıca eş tutan melekler kendilerine bölge sahiplendikleri icin diger balıklarla sürekli mücadele halinde olurlar.ne pahasına olursa olsun bölgelerini korumaya çalışırlar. En uygun olanı eş tutan melekleri icerisinde hicbirsey olmayan bir akvaryuma ayırmaktır.

   30 derece melekler icin pek iyi degildir. Isıyı yükselterek diger balıkları da harekenlendirirsin.onlarda bir an önce eş tutmaya çalışır.

  Diger bir önemli nokta da kalabalık bir akvaryumda melekleri üretmek neredeyse imkansızdır. öncelikle dişi düzgün bir şekilde yumurtlayamaz. Yumurtlasa bile kalabalık bir akvaryumda yumurtalar icin gerekli havalandırmayı yapman zor olacagı icin yumurtaların bir coğu bozulacaktır.Bozulan yumurta sayısınında cok az oldugunu düşünürsek, erkek melek balıgı daha dogrusu baba icgüdüyle yumurtaları veya yavruları korumaya calısacaktır.Bu da onun daha da hırcınlasmasına neden olacaktır.

  Eger melek üretmek istiyosan icinde sadece su olan bi akvaryuma es tutan balıklarını koy. Akvaryumun içine küp veya fayans gibi balıgın üzerine yumurtalarını yapıstırabilecegi birsey koy.Balık üzerine yumurtladıktan sonra erkek balık gelip o yumurtaları dölleyecektir. dölleme işlemi bittikten kısa süre sonra dişiyi akvaryumdan almanı tavsiye ederim. Çünkü erkek melek yumurtaları koruma icgüdüsüyle bazen disiyi hırpalayabiliyo. dölleme işleminden sonra akvaryumun icine güzel bir havalandırma vermelisin. Ancak bu havalandırma akvaryumun herhangi bir yerine rastgele kurulmaz.Dişinin yumurtalarını bıraktıgı küp veya fayans veya her ne ise onun yanına koyulur ve yumurtaların bulundugu taraf havalandırmaya cevrilir.hava sirkülasyonu sayesinde balıkların üzerinde sürekli akıntı olusacak ve yumurtaların bozulmasını kısaca mantar yapmasını engelleyecek böylece daha cok yavruyu cıkarmıs olacaksın. eger havalandırma kurmazsan erkek balıga dikkan et. Sürekli olarak yumurtalara su püskürttügünü göreceksin ama bu yol pek randımanlı degil ve balıgı cok yormakta.

  Yumurtalar cıktıktan sonra melek yavrularına ilk bir ay sadece artemia verilir.İlk bir ay boyunca onlara artemia verilmesi onları cok hızlı sekilde büyütecektir. Ancak burada da unutulmaması gereken bazı noktalar var. Eger balıkları hızlı büyütmek istiyorsan ve yavruları öldürmeden yetistirmek istiyorsan akvaryuma hergün dip cekmen gerek.ayrıca ısı 26-28 derece olmalı. melek balıkları yavruyken yetiskinken olduklarından cok daha hassastırlar ve hastalıga olsun nitrata olsun cok daha dayanıksızdırlar. bunları yaparsan goreceksin ki gayet guzel sekilde melek üretmeye baslayacaksın.

 Önemli bir noktayı yazmayı yukarıda unutmusum burada soylemmem gerekiyor. yumurtalar küpte veya fayansta veya herneye sarmıs ise yumurtaları düzenli olarak takip edin. Bozulmaya baslayan yumurtalar renk degistirir. Onları şırınga ile saglam yumurtaların arasından alın. bunu yapmakla hem yumurtaları kurtarırsınız hem de yavrular cıktıktan sonra meydana gelebilecek mantar hastalıgının önünü kesersiniz. Eger mantarı engelleyemezseniz yavruları yasatamazsınız.

 

 

    Elimden geldigince size yardımcı olmaya calıstım. 5 yıldır profesyonel olarak melek üretiyorum. Umarım tecrübelerimin size faydası olur

                                     Saygılarımla 


Beğenenler: [T]201263,Shaggi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir