Melek yavruları bakımı hk.


RuPTuRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 726
RuPTuRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 00:53
[QUOTE=Cihat Arslan] 
Odada her zaman loş ışık olmalı. Yavrular serbest yüzüşe geçtikten sonra ışıkları kaparsanız yavrular tekrar birbirlerine yapışırlar. Zifiri karanlıkta dikkat ederseniz balıklar dibe çöker,bu esnada yumurtaları havalandıramazlar.
Şart değil yazmışsınız Cem Bey,yumurtaları havalandırmaları için de yumurtadan çıktıktan sonra larvalar için de ister odada ister akvaryum tepesinde geceleri loş bir ışık olması çok iyi olur.
Şart değil demek olmasa da olur demek. Ben şarttır diyorum Cem Bey,yazdığım nedenlerden ve yavruların başka balıklara yem olması ve filtreye çekilmesi gibi birçok ihtimale karşı da ışık olmalı. Işık olmazsa yavrularına iyi bakacak eşlerinize bu şansı vermemiş olursunuz.
  
 
Yazımı iyi okumamışsınız. Eşlerinize karma tankta bakıyor olabilirsiniz,ve orda yavru alıyorsunuzdur. Burda lepistes bile olsa melek yavrularınızı avlar. Gece ışıkları kaparsanız anaçlar yavruları toplayamaz ve bu yavrular dış filtreye çekilir. Forumda bazı arkadaşlarımızın başına geldiği gibi. Yumurtaları başka tanka alıyorum evet,yukarda yazdım. Yavrularınız serbest yüzüşe geçip artemia aldıktan sonra bile eğer ışığı kaparsanız ertesi sabah gidip baktığınızda yavruların birbirlerine yapıştığını görürsünüz ve bu yavrular 1 saatte ancak birbirlerinden ayrılırlar ki bu balıklar için hoş bir durum değildir. Bu dediğim yavrular serbest yüzüşe geçtikten sonrası birkaç gün devam eder. Bu yazdıklarımdan yumurtaları anaçlara da baktırsanız,kendiniz de çıkarsanız ışığın gerekli olduğunu anlayabilirsiniz. İnsanları ışık şart değil diye yanlış yönlendirmeyin. Güldüğünüz şey kendi açıklamanız,kurda kuşa yem olduğunu siz söylüyorsunuz. Daha ciddi cevaplar yazmanızı dilerim.
[/QUOTE]
Ben sizin yazılarınızı okudum,okumadan cevap vermem zaten.Ancak nerede karma tanktan bahsettiniz göremedim özür dilerim.
Hangi açıklamamda kurda kuşa yem olurlar mutlaka ışık kullanın demişim onu da göremedim,sanırım hayal gördünüz.
Ne yazık ki olmayan şeylerden bahsederek siz ciddiyetsiz davranıyorsunuz.Öyle olunca bana da gülmek kalıyor.
Konu bu aşamadan itibaren kişiselleşti,o yüzden cevap vermeyeceğim.Okuyanlardan zamanlarını çaldığım için özür dilerim.Benim için bu şahıslarla konu kapanmıştır.
Saygılar.
Erdal Hoca2010-01-03 00:26:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cihat ArslanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1675
Cihat ArslanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 01:00
[QUOTE=RuPTuR][QUOTE=RuPTuR][QUOTE=Cihat Arslan] 
   Şart değil yazmışsınız Cem Bey,yumurtaları havalandırmaları için de yumurtadan çıktıktan sonra larvalar için de ister odada ister akvaryum tepesinde geceleri loş bir ışık olması çok iyi olur.
[/QUOTE]
 
Cihat Bey,şart değil demek ne demektir?Olsa iyi olur ama çok da önemli değil demektir benim Türkçemde.Siz de zaten olması şarttır demiyorsunuz,olması çok iyi olur diyorsunuz.
 
Nevzat Bey,zifiri karanlıkta da olur ama çeşitli koşulları sağlamak kaydıyla.Bu yumurtaları ayırmakla aynı şeydir.Suda akım sağlanır,yumurtaların kendilerini korumak için ürettiği ama aynı zamanda kendilerine de toksik olan moleküller ortamdan uzaklaştırılır,o zaman zifiri karanlık olmuş,olmamış birşey farketmez çünkü zifiri karanlıkta melekler hiçbirşey göremez ve tabana inerek savunma pozisyonuna geçerler.
Yavrularına iyi bakmayla bakamamanın ben ışık ile bir alakasını kuramadım.Yavrusuna iyi bakan zaten her koşulda bakacaktır,bakamayan ise istediğiniz kadar tepesine ışık koyun gene bakamayacaktır.Şunu diyebilirsiniz;akvaristler doğaya zıt bir biçimde seçmeler yaptıkları için o yüzden daha zayıf gören melek balıkları şu anda akvaryumumuzdadır,o yüzden ışık gereklidir.Buna birşey diyemem çünkü balıkların görme keskinliklerini ölçmedim,ölçebileceğim bir alet edevatım da yok ne yazık ki.
Saygılar.
[/QUOTE]
Olayın kişiselleştiği yok,forum ağzı ile konuyu başka yöne çekmeyelim lütfen.
Nevzat Bey,yukarıda koyu renkle belirttiklerim yazdıklarımı nasıl anladığınızı gösterir nitelikte.O yüzden son yazılanlara karşılık ekleyeceğim birşey yok.
Cihat Bey,yavrular filtreye çekilir,başka balıklar yer,kurda kuşa yem olur gibi bir açıklamaya yalnızca gülerim.Çifti ayrı bir tanka alıp pipo filtre ile filtrasyon yapılması gerektiğini herhalde benden iyi biliyorsunuzdur ve uyguluyorsunuzdur da.Bu koşullarda hangi filtreye çekilmekten ve hangi balıklar tarafından yenmesinden bahsediyorsunuz anlayabilmiş değilim.
Saygılar.
[/QUOTE]
 
Kırmızıyla yazdığınız yeri siz söylediniz ben değil. Ben karma tankta olsa,yavruları kendiniz de çıkarsanız ışık olmalı dedim örnekleriyle verdim. Siz istediğinizi yaparsınız ama insanları yanlış yönlendirmeyin. Benim tek hesabım var,başka hesabım yok başkasıyla karıştırıyorsunuz sanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muradÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2007
İl: Usak
Mesaj: 2323
muradÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 01:50
Lütfen konuyu karşılıklı atışmalara çevirmemeye özen gösterelim ayrıca çift hesap kullanılması gibi bir durum söz konusu değildir, konuyla alakası olmayan mesajlar tarafımdan temizlenmiştir.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rcallÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/07/2007
İl: Manisa
Mesaj: 1665
rcallÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 03:08
Konuyu açan arkadaşım biraz daha dikkatli forumu inceleyip araştırmış olsa sanırım bu kadar gerginlik yaşanmazdı :)
Aşağıda vermiş olduğum linkteki Yumurtaların larva evresi ve yüzen yavrular;
kısmını daha dikkatli okursa, yavruların beslenmesi, ışık olayı konularını daha iyi anlardı.
http://www.akvaryum.com/forum/melek_belgeseli(aradiginiz_hersey)_k233706.asp

Kendi fikrimi ve yaşadığım az çok tecrübeleri söylemeden geçemiyeceğim (affınıza sığınırak)
Işık neden şart, yumurtalar larva haline gelinceye kadar çokça şart değil olmasada olur. Neden? Yumurtalara yakın bir hava taşı koyarsınız suyu sirküle eder, gece ışıklar kapanınca eşlerin havalandırma işini siz üstlenirsiniz sorun ortadan kalkar. Ama karma akvaryumda ise yumurtlar ışık illaki şart, karanlıkta eşler yumurtalarla ilgilenemez. Diğer balıklardan gelecek zararlarıda önleyemez. Sadece eşlerin bulunduğu bir akvaryumda dahi, larvalar yüzüşe geçtiğinde yine ışık şart. Yavruları en az bir hafta on gün uyutmayacaksınız. Eğer gece ışıkları kaparsanız, bir köşeye istif gibi yığılacaklar birbirlerine tekrar yapışacaklar ve bir kısmı altta kalıp ezilecektir. Sabah ilk ışıklarda ayrılmaya çalışacaklar ve yüzmeye başladıklarında 3-5 ölü bulacaksınız en altta  bu süreç böyle devam edecek yavru  kayıplarınız yaşanacaktır. Bu kayıplar bir batın yavruda azımsanmıyacak bir rakamdır.

Gelelim doğaya, hiç bir balık yumurtladığı kadar yavru büyütemez. Bu konuda bir çok yabancı kaynaklı makale okumuştum zamanında. Doğada ebeveynler karanlık çökmeden yavrularını en emniyetli bir yere taşırlar ve toplu halde tutmaya çalışırlar. Burda dahi gece avlanan balıklara yem olurlar ve bir batında bir kaç yavru doğada yaşarsa onlar için şanstır.
Karma bir akvaryumda yavruların daha az zaiyatla yaşaması için ebeveynlerin onları koruyup kollaması gerekir ki buda ışıksız bir ortamda yine zordur.

Saygılar,



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RuPTuRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 726
RuPTuRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 04:37
Ramazan Abi,teşekkür ederim.
Karma akvaryum lafı nereden çıktı bilmiyorum ancak Ramazan Bey'in karma akvaryumlar hakkında söylediklerine katılıyorum.
Aslında hepimiz aynı şeyi söylüyoruz ama onu sen dedin,bunu ben demedim gibi şeylere girince olay kişiselleşiyor.
Bir gün eş tankıma biraz tazikli su basmışım,anaçlar bütün yavruları ısıtıcı öpücüğünün üstüne toplamıştı ve yavrular birbirlerine yapışmışlardı.Sonra hatamı farkedip su akışını yavaşlattığımda dişi yavruların yanına gitti ve parça parça yavruları ağzına alarak ortalığa bıraktı.Yavrular hemen kendilerine gelip yüzmeye devam ettiler.
Bir sorum olacak;yumurtaları eşten ayırdığımızda oldu ki serbest yüzüşe geçtikten sonra yavrular ürktüler ve bir araya toplanıp yapıştılar birbirlerine.O zaman ne yapacağız?
Ben yumurtalara eşlerin bakmasını tercih ettiğim için hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım.Aranızdan başına gelen varsa ve çözümü iletirse memnun olurum.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mgokkavasÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 29/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 576
mgokkavasÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2010 16:23

Işık yoksa yavrular kesin birbirlerine yapışacak (serbest yüzüşe geçtikten sonra) diyemeyiz. Ben iki duruma da şahit oldum. Hiç ışık yokken birbirlerine hiç yapışmayan batın da gördüm. Işık olmasına rağmen serbest yüzüşe geçip 3-4 gün ışık altında bile birbirine yapışan batın da gördüm. Bunlar daha çok genetik yapıyla ilgili. Bazı ırklarda bu birbirlerine yapışmalarını sağlayan madde (ki larvaların bir objeye taşa vs yapışmalarını sağlayan madde de aynısı) daha fazla oluyor.  Ayrıca genetik olarak iri ve güçlü yavrular yapıştıktan sonra kolayca ayrılabilirken güçsüz olanlar ayrılamayabiliyor.  Sürekli ayırmaya çalışabilirsiniz, ışığı hiç kapamayabilirsiniz, veya başka yöntemler uygulayabilirsiniz. Ama sürekli ışığı kapamamanın başka etkileri oluyor, bu etkilerden kaçınmak isterseniz o zaman ışığı kapatmak gerekiyor (örnek: Çizgili silver zebra türlerinin çizgilerinin muntazam olması bu ışık periyotlarıyla ilgili, eğer gece ışık kapanmazsa çizgiler tam olarak ortaya çıkmıyor, tabii bu dediğim 3-4 hafta ışık kapanmaması durumu, yoksa 3-4 gün kapatmamanın bir etkisi olmayabilir).

 
Her neyse, diyelim ki birbirlerine yapıştılar ve ayırmak istiyoruz, ne yapacağız. Benim yöntemim şu:
3-5cclik bir plastik pipet alıp yavru topağını içine çekip sonra geri püskürtüyoruz (sakin bir şekilde), bu da annenin ağzına alıp geri dağıtmasına benzer bir etki yapıyor.
mgokkavas2010-01-06 16:24:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atom karincaÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2010
İl: Kütahya
Mesaj: 2
atom karincaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2010 10:32
Dün meleklerimiz ymurtladı.Dişi surekli yumurtaları havalandırıyor. Erkekde surekli nöbette.Artık neler yapabilirim .Teşekkürler

Benimde melklerim yumurtladılar.Dişi melek sürekli yumurtaları havalandırıyor.Erkekdeole bir nöbet tutuyorki elimi uzatıyorum elime saldıracakKahkahaDaha başka neler yapabilirim?Yem atmalımıyım?TEŞEKKÜRLER.


Melekler kaç gün arayla doğururlar? Yavruları cıktıktan kaç gün sonra almalıyım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RuPTuRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 726
RuPTuRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2010 21:43
Atom Karınca Bey,
Canlı yemi arttırıp cansız yemi azaltabilirsiniz.Eş ilk günlerde biraz zayıf düşebiliyor.Bunu maksimum 3 gün sürdürün sonra yemlemeyi azaltın.Mümkünse yumurtaları dizdikleri yeri hiç oynatmayın,su değişimi yapmayın.Çok az yumurtaların üstüne doğru metilen mavisi dökebilirsiniz.
Melekler iyi beslendiklerinde ve yavruları ayrıldığında 15 gün arayla yumurtlarlar,yoksa 1-1,5 ay yavruları ile birlikte yumurtlamadan yaşayabilirler.Yavruları eşe baktıracaksanız benim önerim 1 ay sonra almanızdır.Eğer tecrübeli iseniz daha çıkmadan bile alabilirsiniz.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

minerÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2006
İl: Kütahya
Mesaj: 160
minerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2010 15:28
Melek balıklarımın yumurtalarının kuyrukları cıktı teker teker düşüyorlar. Ama düşeni yiyorlar. Bende bu yüzden boruyu alıp doş tanka yerleştirdim. Altınada hava taşı koydum. Hava taşının gücü nasıl olmalı?Almakla iyi etmişmiyim ? Yumurtaların hepsi düştüken sonra hava taşını alayımmı ? melek yavrularının annesiz bir sorunu olurmu? acilllll
Mutsuz


Yumurtalar düştükten sonra neler yaparlar? Hava taşını ne zaman almalıyım?

 

Meleklerin yavruları düştükten sonra annelerine ihtiyac duyarlarmı?

[QUOTE=miner]Melek balıklarımın yumurtalarının kuyrukları cıktı teker teker düşüyorlar. Ama düşeni yiyorlar. Bende bu yüzden boruyu alıp doş tanka yerleştirdim. Altınada hava taşı koydum. Hava taşının gücü nasıl olmalı?Almakla iyi etmişmiyim ? Yumurtaların hepsi düştüken sonra hava taşını alayımmı ? melek yavrularının annesiz bir sorunu olurmu? acilllll



Yumurtalar düştükten sonra neler yaparlar? Hava taşını ne zaman almalıyım?

 

Meleklerin yavruları düştükten sonra annelerine ihtiyac duyarlarmı? [/QUOTE]

[QUOTE=RuPTuR]Ramazan Abi,teşekkür ederim.
Karma akvaryum lafı nereden çıktı bilmiyorum ancak Ramazan Bey'in karma akvaryumlar hakkında söylediklerine katılıyorum.
Aslında hepimiz aynı şeyi söylüyoruz ama onu sen dedin,bunu ben demedim gibi şeylere girince olay kişiselleşiyor.
Bir gün eş tankıma biraz tazikli su basmışım,anaçlar bütün yavruları ısıtıcı öpücüğünün üstüne toplamıştı ve yavrular birbirlerine yapışmışlardı.Sonra hatamı farkedip su akışını yavaşlattığımda dişi yavruların yanına gitti ve parça parça yavruları ağzına alarak ortalığa bıraktı.Yavrular hemen kendilerine gelip yüzmeye devam ettiler.
Bir sorum olacak;yumurtaları eşten ayırdığımızda oldu ki serbest yüzüşe geçtikten sonra yavrular ürktüler ve bir araya toplanıp yapıştılar birbirlerine.O zaman ne yapacağız?
Ben yumurtalara eşlerin bakmasını tercih ettiğim için hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım.Aranızdan başına gelen varsa ve çözümü iletirse memnun olurum.
Saygılar.


Melek yumurtaları yere düşüyorlar, anne ve baba yumurtaları ağızlarıyla alıp,yukarıdan bırakıyorlar normalmi?



Melek yumurtaları yere düşüyorlar, anne ve baba yumurtaları ağızlarıyla alıp,yukarıdan bırakıyorlar normalmi?



Meleklerimin yumurtaları yere düşmeye başladılar.Ama yumurtaları ağızlarıyla alıp yukarıdann bırakıyorlar. bir  sorun varmı ?Ve yumurtaların kuyrukları cıktı, hala ışığı acık bırakmalımıyım?
SAYGILAR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir