melek yavrularını ayırma zamanı


egosÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 38
egosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2009 04:05
Herkese selamlar.Fotumda bu konuyla alakalı bir sürü şey okumama rağmen bazı şeyleri hala anlayamadım.
benim 100 60h 40 ölçülerinde bir tankım var.2çift melek bakıyorum.Melekler 10-12 gün arası düzenli yumurtluyorlar.Buraya kadar güzelde bundan sonrası olmuyor.
Forumda yazılan herşeyi harfiyen yaptım.Yumurtaları metilenli tanka ayırıp havalandırdım olmadı.Ayırmadım ana tankta bıraktım olmadı.
En sonunda akvaryumu iyice bitkilendirip ana tankı metilenledim.Yavrulara ana babası baksın diye ışığıda hiç söndürmedim.Yavrular kuyruk sallamaya başlayınca eşlerin çok yorgun olacağını düşünüp dinlenmeleri için ışıklar kapattım.6 saat sonra ışığı yakınca eşler yumurtaları yemeye başladılar.Acaba yavrular yüzene kadar ışığı hiç kapatmamammı gerekiyordu.Yoksa kuyruk sallamaya başladıklarında ayırmammı lazımdı.
Anladığım kadarıyla bu melekler yavrulara rahat vermeyecek.Yumurtaları ana tanktan ayırmadan yavru almamın yolu varmı.Yoksa yumurtalama işi bittikten tam olarak ne kadar sonra yumurtaları ayırmam gerek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur YıldızÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 2425
Onur YıldızÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2009 06:56
Birde yumurtalar çatladıktan sonra anaçları ayırmayı deneyin. Biz çözümü öyle bulduk. Gerçi bu olaylar balıktan balığa göre değişir. Kimisi bakar yumurtalarına yavrularına kimisi yer.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir