Melekler için tavsiye?


anilyyildizÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2012
İl: Bursa
Mesaj: 23
anilyyildizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2012 12:47
Arkadaşlar yeni aldığım akvaryumuma 5 adet orta boy melek balığı koydum. Ayrıca 2 adet lepistesim var. Şans eseri aldığım bitkilerin arasından birkaç kiraz karides çıktı. Akvaryum 65litre. Bitkilendirmesini yaptım. Isıtıcı, filtre, dış hava motoru ve ışıklandırma mevcut. Akvaryumuma ne tür ekleyebilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RivayetÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 99
RivayetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2012 14:38
Anıl Bey melek, lepistes ve karideslerin birlikte bakılması çok uygun değildir. Karidesler meleklere yem olurlar, lepistesler ile melekler de birbirlerine zarar verebilirler. Akvaryumunuzun hacmi 5 adet melek için ancak yeterli olur zaten. Şimdi küçük olsalar da birkaç aya kadar büyüdüklerinde akvaryum küçük gelebilir.
 
Size naçizane tavsiyem; karideslerden vazgeçin, meleklerle lepistesler arasında tercih yapın. Lepistesleri seçerseniz, onların yanına lepistes, moli, plati, velifera gibi canlı doğuranlardan çok fazla olmamak kaydıyla koyabilirsiniz. Melekleri seçerseniz daha fazla balık koymayın.
 
Ayrıca ister melek, ister canlı doğuran besleyin, yanına elma salyangozu ya da katil salyangoz gibi kabuklu canlılardan ekleyebilirsiniz.
 
Sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir