Meleklerim yumurta verdi :)


Cengiz BUDAKÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2009
İl: Bursa
Mesaj: 10
Cengiz BUDAKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 03:22
Herkese merhaba,

Yaklaşık iki hafta kadar önce Akgül Hanım'dan alıp maceralı bir yolculuktan sonra Bursa'ya getirdiğim muhteşem melek çiftim yeni mekanlarına çok çabuk alıştılar. Zaten Akgül Hanım tarafından çok iyi yetiştirilmiş ve çok sağlıklı oldukları için hiç sorun yaşamadım. 100 litrelik bir cama cam tankta, günlük %30 civarında su değişimi ile ve çok çeşitli canlı ve kaliteli kuru yemlerle beslendiler. Yumurtalarını dizmelerine yardımcı olabilmek için, kırmızı pleksiglastan yaptığım malzemeyi ilk başta biraz yadırgadılar ama sonradan sevdiklerini düşünüyorum. Lafı çok uzatmadan resimlerini ve videolarını paylaşmak istiyorum.

Yakışıklı oğlan


Güzel eşi ile birlikte :)


Sürekli bir arada geziyorlar


Bunlar da videoları

[TUBE]H9Hfqbu6xW0[/TUBE]

Neredeyse yemi dolaptan kendileri kapıp yutacak yaramazlar :)

[TUBE]6xSKYv0CR9Q[/TUBE]

Ve sonunda yaklaşık 350-400 tane yumurtayı ahenk içinde dizdiler.

[TUBE]SwmGpG-slbQ[/TUBE]

İlk başta yavrulara kendileri baksınlar diye yumurtalara dokunmayı düşünmüyorduk; ancak yumurtlama töreni biter bitmez yumurtaların yarısına yakınını afiyetle yediler. Geriye kalanları ellerinden zor kurtardık ve ayrı bir kaba tanktan aldığımız suyun içerisinde yumurtaları açılması için yerleştirdik. Yumurtalara 3-4 cm uzaklıkta küçük bir hava taşı koyduk, yaklaşık 20 litre suya 10 damla kadar metilen mavisi ekledik. Bugün üçüncü günleri, yumurtaların neredeyse üçte biri mantarlaştı. Yumurtaların da suyunu her gün yarı yarıya değiştirdik. Sağlam kalanlar kuyruklarını sallamaya başladılar. Yarın serbest yüzmeye başlarlar artık diye düşünüyorum, hemen artemia setini hazırladım, yerden kalkmaları ile eş zamanlı olarak taze çıkmış artemiayı mideye indirmeleri mümkün olabilecek sanıyorum. 

Bir süredir yerli ve yabancı forumlarda bu melek üretimi konusunda yazılıp çizilmiş ne var ne yoksa okudum, elden geldiğince doğru olduğuna inandıklarımı uygulamaya çalıştım; yine de saygıdeğer ustalardan eksik veya yanlış gördükleri hususlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Saygılar ve selamlarımla...





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Account Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]8769,3[/B]
Kayıt: 27/11/2012
İl: KKTC
Mesaj: 570
Account Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 09:52
Cengiz bey harikasiniz tebrik ediyorum :) cok sevindim :) hem meleklerin iyi olmasi ve harika gorunmelerine hem de yumurta dizmis olmalarina :)

insallah yavrulari yasatmayi basarirsiniz :)
yumurtalarin su degisimini damacana su ile yaparsaniz mantarlasma oranini dusurebilirsiniz..Daha fazla metilen kullanabilirsiniz ayrica..hatta yumurtalara su degisimi yapmadan da deneyebilirsiniz..

bu ciftin ne yapacagi belli olmuyor bazen yavrularina muthis bakiyorlar ve hepsi serbest yuzuse geciyor.. bazende simariklik yapip ilgilenmiyorlar..ama onlarda hakli her 15-20 gunde 1 yuzlerce bebekle ugrasmak kolay degil heralde :D:D:D

yumurtalara kendileri ozen gosterdikleri zaman butun isleri onlara birakin siz keyfini cikarin cunku harika goruntuler cikiyor ortaya izlemeye doyamiyorsunuz.. Fakat mutlaka serbest yuzusten sonra yada ertesi gun yavrulari ciftten ayirin cunku acimadan bi anda yiyebiliyorlar yavrulari..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 14:59
Akgül'den aldığınız melekler eşine zor rastlayacağınız türden balıklar. Güle güle besleyin, yumurtalar hayırlı olsun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cengiz BUDAKÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2009
İl: Bursa
Mesaj: 10
Cengiz BUDAKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 17:02
Umut Bey teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Sahiden de inanılmaz balıklar. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

braweheartÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 330
braweheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2014 14:50
Tebrik ederim...Hayırlı olsun.Yavrulara şimdiden talibim..:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gumegittimgelicemÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 46
gumegittimgelicemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2014 17:11
Cengiz bey tebrik ederim, çok güzel melekleriniz var.Ben de bu aşamaları görmek için çalışıyorum.Yalnız birşey dikkatimi çekti.Yavruların ''yerden kalkmaları ile eş zamanlı olarak taze çıkmış artemiayı mideye indirmeleri mümkün olabilecek sanıyorum.'' diye bir ibare kullanmışsınız.Hatam varsa bağışlayın, belki biliyorsunuz veya yazarken atladınız diye düşünüyorum; yerde hareket eden yeni doğmuş yavrulara 3-7 gün arası yem verilmez diye biliyorum.Bu sürede midelerindeki besin deposundan besleniyorlar.Bu arada paylaşım çalışmalarınız harika olmuş, tebrik ederim.Tekrar hayırlı olması dileğiyle... gumegittimgelicem2014-01-24 17:12:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir