Melekte solungaç delinmesi (Resimli)


turuncÇevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 28
turuncÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2007 11:23
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler: Yem yemesi iyi fakat, genellikle saklanma eğilimde. Sol tarafındaki solungacında delinme oldu. Arada bir solungaçını sürtüyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 140 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 11 yavru melek,11 neon, 10 kırmızı göz tetra, 6 SAE, 3 rasbora, 1 cüce vatoz, 1 Otocinclus

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ısı 27 derece 

Filitrasyon: Eheim 2213 dış filtre, yeni temizlendi.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Hastalığı yeni gördüm. Bu sebeple ayda bir düzenli uyguladığım  alman malı bir dış parazit ilacı kullandım. İlacın adını hatırlamıyorum, akvaryum için üretilmiş ve bitkilere zararı olmayan bir ilaç.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :  Haftada 1 %25 su değişimi... En son iki gün önce dış filrte temizliği, bitki budama, dip çekimi ve dinlenmiş su eklemesi yaptım. 4 gün önce 2 adet otocinclus eklemiştim, biri karantina da öldü. Diğeri ana tankta...Fakat bir hastalık belirtisi görünmüyor, çok çalışkan ve hareketli.
 
 Filte temizliğinden sonra sürtünmeler arttı. Akvaryumda çok fazla bitki olduğundan, bayramda evde yokken ölen 2 SAE nin cesedini bulamadım. Küçük salyangoz istilası mevcut, ama beni çok rahatsız etmiyor. Akvaryumun su yüzeyinde yağlanma var. Yemlemeyi azalttım ve geceleri hava vermeye başladım.
 
Columnaris başlangıcı olabilir mi? 2 ay önce bir meleğimi bu sebeple kaybetmiş ve tüm melekleri karantina tankında mikofish ile tedavi etmiştim. Yorumlarınızı bekliyorum. Erken teşhis olursa onu kurtarabilirim. O bir inci gövde, zor bulunur bir balık, üstelik gelişimi de gayet güzel oldu, kardeşlerini çoktan solladı...Sanırım şu an 4,5 aylıklar...

turunc2007-11-01 11:29:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

turuncÇevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 28
turuncÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2007 11:40
Az önce farkettim. Bir meleğimin yan yüzgeçi yırtılmış, bir de kırmızı göz tetralarımdan birinin yan yüzgeciin dibinde kanlanma oluşmuş. Bu can sıkıcı durumda desteğinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Saygılarımla...
 
Not: Su yüzeyindeki yağlanma geçmiş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir