Melekte solunum, erime


poimanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 124
poimanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2008 20:14
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Hızlı soluk alma, iştahsızlık, baş kısmında solungaçların üzerinde delik, üst yüzgecin altındaki et kısmında çürüme

Akvaryum Kapasitesi (litre):30 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:  Melek, lepisteslerin bulunduğu tanktan ayırıp sadece lepisteslerin olduğu akvaryuma aldım. Elma salyangozları ve bitkiler mevcut. Diğer meleklerde sorun yok.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):  27C

Filitrasyon: İç filtre, hava taşı

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:  Bir kere tuz banyosu yaptırdım, kısa süreli.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :  Haftada 1-2 kez suyun %30'u dinlenmiş su ile değiştiriliyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rcallÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/07/2007
İl: Manisa
Mesaj: 1665
rcallÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2008 20:59
Tahminimce kafada delik hastalığına yakalanmış meleğiniz. Bu  hastalığın latince bir ismi varmı bilmiyorum ama biz böyle bildik. Böyle bir olayla sık karşılaşmadım ama bazen ufak delikler açılıp hemen tedavi ediyorduk. Bağırsaklarda yaşayan asalak parazitlerden kaynaklanıyor bu durum.
Yemlemeyi nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama, balıklarınıza iyi kondisyon kazandıracak kaliteli yemlerle besleyin. Tek düzen besin, ısının sürekli inip çıkması, normalinden az oksijen,  kalabalık tank ve filterenin zamanında temizlenmemesi bu parazite gün doğuruyor ve bulaşıcıdır diye biliyorum. Diğer balıklarıda gözlemlemenizi önereceğim.
Ben bu durumlarda flagly tedavisi uyguluyorum ve 50 lt'ye bir tablet eritip 3 gün balığı bekletiyordum. Bu evrede sadece hava taşı kullanın ve filtreyi çıkarıp temizleyin. Filtre kapalı olsun daha sonra.

Balığın en son dışkısının rengini ve bir belirtisini gördünüz mü?
Dediğim kafa deliği hastalığıysa, açık renk dışkı ve iplik gibi uzantısı olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

poimanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 124
poimanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2008 21:12
Ramazan Bey, ilginize teşekkürler. Melekleri aldığımda forumdan yazılarınızı okuyup bayaa fikir sahibi oldum. Bu konuda da teşekkür etmek isterim.
Balıklarıma Tetramin veriyorum. Bazen Sera Granugreen de veriyorum ama pul yeme alışmışlar, diğerleri daha iştahlı yiyor.
Filtrelemenin yanında mutlaka bol hava taşı kullanıyorum. Filtre bozulmalarına garanti olsun diye.
Flagyl i hemen deneyeceğim. Filtreleri sık sık akvaryum suyuyla yıkıyorum. Su değişimini de düzenli yapmaya çalışıyorum ama bana geldiğinde yakalanmıştı sanırım. Anladığım; flagyl ekleyip 3 gün bekleyeceğim. Tabi filtreyi çıkarıp sadece hava taşı çalıştırarak. Daha sonra ne kadar su değişimi ve ilaçlamaya ne kadar devam edeceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz? Bir de delikler açarak tedavi ediyorduk dediniz, benim yapabileceğim bişey midir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rcallÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/07/2007
İl: Manisa
Mesaj: 1665
rcallÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2008 21:31
Bazen ufak delikleri görürdük demek istemiştim. Titiz birisi olduğum için inanmazsınız belki, bir saat çok yakından balıkları ve vücutlarını izlerim. Bu gözlemleme sayesinde en ufak bir problemi büyümeden hallederdim.

Su sıcaklığı yine aynı şekilde 26-27 derecede sabit olsun ve uygulamaya geçin bir an önce. Sanırım hastalık biraz ilerlemiş durumda ama, ümit kesilmez kesinlikle. Tableti eritin ve 50 litre suya karıştırın. 3 gün boyunca balığınız burda kalsın ve 3. günün sonunda biraz yem atın. Yeme gelirse iştahı açılmıştır ve tedaviyi durdurun. Normal düzene geri dönün, eğerki tedaviye cevap vermez ise, %50 su değiştirin dinlenmiş suyla aynı tedaviye yine bir 3 gün daha devam edin.
İç parazitlerde tuz banyosu işe yaramaz, bir daha tam hastalığı belirlemeden tuz banyosu yaptırmayın(özellikle melekleri)
Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Sağlıcakla kalın.
Özellikle önereceğim yemlerden sera gvg mix, vipagran, tetra pro var. Bunlarıda yem listenize ekleyin bence.
rcall2008-11-07 21:33:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir