melezleme


bladraÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2006
İl: Trabzon
Mesaj: 33
bladraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2006 00:43
İyi akşamlar.
Aslında benimde başıma gelen bir konu hakkında sizi rahatsız ediyorum.

Konu açıp yardım istememe rağmen red rubin, sp ve yunus melezleme yapmayacağı yönünde cevaplar aldım. Gelin görün ki bölge edinme sandığım hareketler sonunda red rubin erkek ile sp dişinin çiftleşme törenine döndü ve sonuc olarak sp dişinin ağzı dolu.

Elimdeki red rubinleri ve sp leri akvaryumcuya iade ettim. Ağzı dolu sp i başka bir tankta muhafaza ediyoruz. Yavruların, tabi çıkarsa bir şekilde karışmamasını sağlamak için. Şu an sadece 7 adet yunus beslemekteyim.

Açılan konularda balık türlerinin resimlerini koyuyor çoğu arkadaş. Özellikle son iki haftadır açılan konularda balık resimlerine dikkat edecek olursanız saf tür denebilecek çok az sayıda balığın mevcut olduğunu göreceksiniz.

Tek bir örnek vereyim imparator ve  nyessea diye bir başlık var. Renk allah için tutmuş ama ne kafa yapısı ne kafasında olması gereken siyahlık çenedeki fosforlu mavilik nede üst yüzgeçteki çatallı beyaz hat mevcut değil.
Arkadaş bunu red rubin diye yorumlayabilir. Ama kırma bir balık ve akvaryumcudan alınmış olduğu büyük bir ihtimal. Ayrıca dişi dedikleri ise red rubin dişisine benzemiyor. Büyük ihtimalle başka bir imparator türü dişi.
Cevap yazmak istedim ama benden daha deneyimlilerin olduğunu düşünüyorum onların cevapları daha açıklayıcı olacaktır.

Ayrıca kırmızı prenses denilen ki büyük ihtimalle paslı ciklit sp in çifte girmesinden memnun olan arkadaşlar mevcut. Hatta portakal yavrularınız olacak gözünüz aydın gibi mesajlar atılıyor. 
Sonunda türlerden yoksun bir duruma düşülecek, işin kötü tarafı bu 6 ay önce düşünceydi şimdi ise kesin gözü ile bakar olmak. Ben şayet bu tür bir konu açarsam melezleme yapmak isteyenlere yardım edeceği konusunda endişe duyguğumdan konuyu açmadım. Ama uyarıcı bir kaç bilgi olmasıda en azından işin çığrından çıkmasınada önlem olur diye düşünüyorum.
Yanyana koyulması sakıncalı balıklar şeklinde bir döküman bulunabilecek bir konu açmanızı rica ediyorum.
Saygılar iyi çalışmalar.. 
tearaway2006-11-4 0:50:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2006 00:52
Vallahi bravo çok güzel konulara deyiniyorsunuz.

Bu konudan inanın en az sizin kadar rahatsızım. Maalesef uygun olmayan koşullarda gerçekleşen üretimler ya da ticari kaygılarla çaprazlanan türler, türünün özellik ve güzelliklerini sergileyen saf balıklar bulabilme sorununu ortaya çıkarıyor.

Aslında sorun birlikte beslenmemesi gereken türlerden çok, akvaryumlar da her tür için yeterli erkek-dişi sayısının olmayışından kaynaklanıyor.

Sonuçta bir akvaryumda aynı türden 1e-3d şeklinde isterse 6-7 farklı tür olsun, çaprazlama olması çok zor(İstisnalar belki olabilir) ama maalesef belki bilinçsizlik belki göz zevkimiz için uygunsuz oranlarda, çok sayıda türü birlikte besliyoruz, besleniyor.

Bunun önüne geçmenin yegane yolu insanların bilinçlenmesi, belki bizim bilinçlendirme çabalarımız olabilir. Ticari kaygılar sonucu oluşan çapraz türlere ise en güzel tepki bilinçli tüketicilerden gelir.

Bu faydalı konuya değindiğiniz için tekrar teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir