Mercan Kırığında siyahlık
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 15:44
Merhabalar.Dün akşam üzeri suyun oturma sürecinde olan resif akvaryumumun tabanında siyahlıklar gördüm.Nedenini öğrenebilirmiyim mercan kırığı çok kötü duruyor böyle kurtulmak için ne yapmalıyım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2011 20:12
Teşekkür ederim.Su yaklaşık 1 aydır dönüyor.Bende hafta içi 2 percula koymayı planlıyorum.Tüm sistemler tam randımanlı çalışıyor tuz ve nitrat normal.Bu döngüdeyken balıkları koysam bir sorun çıkarmı su analizi normal durumda şuan
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 12:49
Yanlış bilgiler veriyorsunuz arkadaşlar,lütfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım ve akvarist arkadaşları bu konuda uyarmak istiyorum,Anıl bey;Resimden anladığım kadarı ile tankında sülfür gazı oluşmuş bunun belirli bazı nedenleri olabiliyor,atıl olmayan nütrient gibi yetersiz akıntı gibi,kumun akvaryum için elverişli olup olmadığıda bir kriterdir,o bölgedeki oluşumun sülfür olup olmadığının kesin kanaatine varmak niyetindeyseniz,elinize bir mıknatıs alıp kuma sokun mıknatısın üstü siyah zerrecikler ile kaplıysa sülfür tankınızda demek oluyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 18:25
Yorumunuz için teşekkürler.Yazdıklarınızı okuyunca bi an korktum kötü sonuç olurmu diye.Hemen mıknatısı aldım.kuma değdirdim.Bir süre bekledim çıkardım birşey yoktu mıknatısta.Ama sizin yazınızı görmeden önce akvaryumda dip çekimi yapmıştım.Sanki sabah o lekeler küflü gibiydi dip çekimi yaptım şimdi çok daha az var.Bundan çok acil kurtulmak istiyorum.içime kurt düştü tamda canlı ekleme arefesindeyim.1 adet percula var tankta 3-4 conch eklesem bunları temizlermi acaba?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 20:18
Sülfür oluşması için kalın kum yatağında aşırı yemlemeye ve yüke bağlı kirlenme olması ve ortamın oksijen seviyesinin ciddi anlamda düşmesi gerekir. Bir tuzlu sucunun kurulum aşamasında tüm sistemi faal tutması gerektiğini,akıntıyı kesmemesi gerektiğini,suya oksijen katacak ps i kapatmaması gerektiğini ve düzenli test yapması gerektiğini zaten bilir. Henüz kurulum aşamasındaki bir tankda kumu karartacak kadar sülfür oluşabileceğine ihtimal ben vermiyorum. Suyu test edersin,döngüyü takip edersin,uygunsa ufak ufak yükleme yaparsın. Bunu biliyo olmak için profösör olmak gerekmiyo. Herşeyin iyisini ben bilirim demiyorum fakat agresif mesaj girişinizden'de hoşlanmadım bilginize.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2011 14:12
Mesaj çalışanım tarafından yazılmış,üslup için ben özür dilerim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir