merhaba


mangustaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2010
İl: Edirne
Mesaj: 28
mangustaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2011 15:19
Arkadaşlar merhaba ,

Edirnede ikamet ediyorum, ilangi besleyen bir arkadaşımın anaçları ilk kez yumurtladı onlarda yavrudan beri ondalar..Derya bey orjinliler ve 10 adet ilangi yavruları 5 adeti 15 günlük diğer 5 adeti 10 günlük .Son parti 5 adeti henüz yumurtaları kaybolmadığı için yavruluktalar...diğer 5 adeti akvaryumda ..Hareket ve kondisyon kazanmaları ve yeme alışmaları için yanlarına 5 adet sarı prenses yavrusu koydum kendileri gibi yavrular beraber takılıyorlar şimdilik.3 adetde yaklaşık 2 cmlik albino vatoz bulunmakta tankta, yem olarak bitkisel yem kullanıyorum..günde 5 öğün azar azar..sera spirulina pul yem ve dibe batan tablet yem kullanıyorum şimdilik..Tankım Köşe yani üçgen tank..hacmi yaklaşık olarak 250 lt kadar..resimleri daha sonra ekleyeceğim..ilk su değişimini %20 olarak dün yaptım.dip yemine pek ilgi göstermeselerde pul yemi iyice ufaladığımda yemlenip tekrar kayalara saklanıyor keratalar..daha şimdiden içlerinden en irisi bir kayayı sahiplendi sokmuyor diğerlerini .Akvaryum sıcaklığı 26 derecede sabit.0 numara mercan kırığı ve tambur beyaz kayalar mevcut 1 adet dev saz 2-3 kökde anubias var akvaryumda..biraz kondisyon kazandıktan sonra elimde bulunan toz spirulina ,cyclop-eze ve birkaç takviye ile ev yapımı bir karışım ile beslemek istiyorum..
daha önce cichlid türleri ve meşakatli geçen bir diskus deneyimim oldu bir diğer tankımda ise canlı doğuran lepistes ve kırmızı karide bakıyorum..
tropheusta çok yeniyim ve bu balıkların sosyal davranışları beni en çok etkileyen yönü..

sizlerinde tavsiyeleri ile bu türde tecrübe kazanmak istiyorum...

sağlıklı balıklar....

sizlerin ne yönde tavsiyeleri olur?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bülent ÖNERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/01/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1012
Bülent ÖNERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2011 21:34
Şuan da yapılması gereken şeyleri layıkıyla yapmış görünüyorsunuz. Bundan iyisi can sağlığı. Akvaryumunuzun köşelikli (Üçgen) olması ilerleyen zamanlarda yer darlığı dışında bir sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mangustaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2010
İl: Edirne
Mesaj: 28
mangustaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2011 14:17

Merhaba tekrar,
diğer 5 yavrununda keseleri kayboldu ...akvaryuma dalış yaptılar :)
önceleri kaya içlerinden diplerinden ayrılmayan haylazlar şimdi cirit atıyorlar yem kapışıyorlar birbirlerini çoğunlukla sarı prensesleri kovalıyorlar..henüz ufak olmalarından dolayı akıntı motoru koymadım..6-7 aylık olduklarında hafif devirli bir akıntı motoru koymayı planlıyorum...

Elimdeki pul yemi havanda iyice ufalttım içerisine 1 çay kaşığı spurilina 1 çay kaşığı cyclop koydum harmanladım ..sabah akşam bu karışımdan veriyorum ara öğünler sade pul yem ufaltılmış olarak...karışımı löp löp götüren cüceler pul yemi alıp tükürüyorlar başkasına yöneliyor bakıyor oda aynı istemeye istemeye yiyiyor :)...çok keyifli bu cüceler :)

mangusta2011-12-22 14:18:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir