Metriaclima aurora


umitmusluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 592
umitmusluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 16:06


ADI: Metriaclima aurora

DOĞAL YAŞAM ALANI: Likoma adasında kumluk alanlarla kayalıkların bir arada olduğu sığ sularda bulunurlar. Tür nüfusunun büyük çoğunluğu adanın doğu kıyısında bulunur. Cape Maclear milli parkındaki Thumbi West Adasına da bu türlerden aşılanmıştır.

ULAŞTIĞI BÜYÜKLÜK: 10 cm.

YETİŞTİRME GEREKSİNİMLERİ: Nispeten sakin mizaçlı bir türdür. Her yeri sürekli kazarlar. Bu yüzden bu türü besleyeceğimiz tankta mümkün olduğunca az çakıl veya kum olmalıdır. Taban filtresi kullanmaktan da kaçınmak gerekir. Mağara ve tünel şeklinde dizilmiş kayalar bulunmalıdır. 200 litre veya daha büyük akvaryumlarda beslenmelidir.

BESLENME DÜZENİ: Vahşi doğada kayaların üzerindeki algleri yiyerek beslenirler. Akvaryum ortamında ise spirulina ve alg ağırlıklı yemleri severek tüketirler.

ÜREME: Çiftleşme mağaralarda gizli olarak gerçekleşir. Çiftleşen dişinin kuluçka sürecini geçireceği sakin yerler bulabilmesi için bol miktarda saklanma alanı oluşturulmalıdır. Yavrular artemia ve öğütülmüş kuru yemlerle beslenebilirler.

Mark Smith'in "Lake Malawi Cichlids" adlı kitabından alıntıdır. Çevirisi benim tarafımdan yapılmıştır arkadaşlar umarım faydalı olur.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir