Metubo Nano Karides Tank Kurulum(Yeni Resim Syf 11)


vuslatÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]6339,1[/B]
Kayıt: 14/11/2006
İl: Sivas
Mesaj: 3591
vuslatÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 18:27
Mehmet Bey;

Öncelikle yaşadığınız sorun nedir bilemiyorum. Hangi yönetici arkadaşıma aktardınız onuda bilmiyorum. Gruplaşmadan kastınız bazı üyelerimizin konularda samimi mesajlaşmasını kastediyorsanız bundan doğal bir durum olamaz. Farkındaysanız bu durum genelde üyelikleri eski veya bir tür ( örneğin bitki gibi ) ile ilgilenen üyelerin arasında geçmektedir. 

Forumlarımız her üyemize açıktır. Bitki akvaryumlarından anlamayan, ama görünce hoşuna giden üyelerin akvaryuma ve sahibine tebrik etmesinden doğal bir durum yoktur. Sonuçta yorum yapamayacağına kanaati vardır. Sadece tebrik etmekle yetinir. Örneğin; bitki hobisiyle uğraşan bir akvarist olarak ben, deniz akvaryumlarına yorum yapacak kadar bilgim yoksa, ama tank hoşuma gittiyse sahibini tebrik ederim. Buda çok doğal bir durum. 


Forumda bir bölüm açılacaksa yönetimi olarak önce çoğunluğa bakarız. Talep çok ise bölümü açarız. Örneğin Kabuklular bölümünün açılması neredeyse 5 ay sürdü. yeni açıldı sayılır. 


Şuan forumda olsun veya sosyal paylaşım sitelerinde olsun sizin tabiriniz ile mest eden üyeler bu durumlarına bir anda gelmediler. Tabiki sizde o durumlara geleceksiniz. Ama sabırla. Benim 2006-2007-2008 de kurduğum bitki tanklarını görseniz muhtemelen gülersiniz.  Keza diğer arkadaşlarımda her zaman aynı düşüncedeler. 

Bitkilide tanınan kişilerin konularının altına mesaj yazanları hiç sizin gibi düşünmemiştim. Bence bu konuda yanlış düşünüyorsunuz. 

Bitki ile ilgilenen üyelerimizden iki kişi yöneticiyiz. Forum düzeni için uğraşmalarımızdan çoğu zaman konulara mesaj yazmaya zaman bile kalmamaktadır. Birer birer ad vermeyeceğim diğer arkadaşlarımız günlük yaşamlarında işlerinin başındalardır. Arta kalan zamanlarında da sağolsun bitki bölümünden paylaşımlarını esirgemezler. Konularınıza iştirak etmemelerinin vardır bir sebebi mazur görmek lazım. 

Birde şöyle bir durum var ki yeri gelmişken söyleyim. Üyelerimiz genelde kısa yolsan cevap alma peşindeler. Şahsen ben her sabah foruma giriş yaptığımda 5-10 mesaj cevaplıyorum. Dolayısıyla üyenin konusuna tekrardan aynı şeyleri yazmıyorum. Ama sorusu olan üyemiz sadece link vermiş olsa konusunu hiç bir zaman geri çevirmeyip 10 dakikada olsa 30 dakikada olsa zaman ayırırız.

Paylaşımlardan faydalanıp ama paylaşım yapmamak sizin hür iradeniz. Ona karışamayız. Ama şahsi düşüncemi sorarsanız hobi adına kendinizi aynı kefeye koymayınız. Ayrıca düşüncenizi aktarmışsınız bir yönetici olarak bundan rahatsızlıkta duymadım.

Saygılarımla. 
vuslat2012-04-05 18:42:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serkan_ektİÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2009
İl: Konya
Mesaj: 771
Serkan_ektİÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 18:50
Mehmet abi Fatih abim de güzel bir açıklama yapmış sende kendince bazı hususlarda haklısın.
Ama haksız olduğun noktalarda var.Paylaşım yapmamakta neyin nesi imiş?
Bizler de genç hobiciler olarak işin başından senin gibi düşünürsek bu forum bir süre sonra hiç paylaşım yapılmayan bir ortam haline gelmez mi?
Son yazdığın yazını hiç yazmamış gibi kabul ediyor ve paylaşımlarına devam etmeni umuyorum.En azından kendi düşüncem bu.
Bu hobinin senin gibi hobicilere,meraklı arkadaşlara ihtiyacı var...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 20:26
Tuna kardeşim maşallah karınca gibisin hiç ara,durak olmadan devam ediyorsun.Fanus çok şirin olmuş bizim Şerif de anubias koymuştu içine baya da şık durmuştu.Eleştiri yapmayacağım çünkü herkesin görüş alanı,tarzı,sevdiği tasarım farklı olur ama genel anlamda çok fazla emek verdiğin aşikar.Seni kutlarım umarım bu şekilde devam edersin.Biraz pasifim bu aralar forumda o yüzden çok fazla takip edemiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metuboÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 518
metuboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 15:47
Fatih Bey yaptığınız açıklamalar için çok teşekkür ederim. Ama sanırım yazım tarzımda ya da kendimi ifade tarzımda yanlışım var ki yazdıklarımın bir kısmı yanlış anlaşılmış.
Öncelikle şunu belirteyim sistemde yaşadığım teknik sorunla ilgili olarak forum sayfasında yönetime bildir kısmından mesaj attım. Yönetici arkadaşlardan birine direkt olarak atmadım. Sıkıntım mesaj yazdığım konularda en alt solda yer alan 'mesaj gelince bildir' bölümüne tıkladığım halde benden sonra gelen yorumların bildirimleri düşmüyor. Sorduğum soruya ya da yaptığım yoruma söylenenleri takip edememiş oluyorum.
" Forumlarımız her üyemize açıktır. Bitki akvaryumlarından anlamayan, ama görünce hoşuna giden üyelerin akvaryuma ve sahibine tebrik etmesinden doğal bir durum yoktur. Sonuçta yorum yapamayacağına kanaati vardır. Sadece tebrik etmekle yetinir. Örneğin; bitki hobisiyle uğraşan bir akvarist olarak ben, deniz akvaryumlarına yorum yapacak kadar bilgim yoksa, ama tank hoşuma gittiyse sahibini tebrik ederim. Buda çok doğal bir durum.  "
Söylediğinize kesinlikle katılıyorum. Benim söylemek istediğim kanımca bazı arkadaşların bazı paylaşımları hafife alıp yorum yapmaya ya da fikir vermeye bile değer görmemesi. Bunu nereden çıkardınız derseniz somut bir şey gösteremem elbette. 
Bölüm açma işinin çok kolay bir durum olmadığını ve her üyenin talebi ile böyle bir uygulamaya gidilmenin uygun olmayacağının bilincindeyim elbette. Bende herkes gibi düşüncemi sizlere ilettim. Sadece beklentim mesaj yönetime ulaştığında "konunun değerlendirildiği" ya da "yeterli ilgi olmadığı için düşünülmediği" gibi benzer cümlelerle de olsa geri bildirimde bulunulmasının daha uygun olacağı düşüncesindeyim. Çünkü bazen sizlerde bilirsiniz ki dinlendiklerini, seslerini duyan birilerinin olduğunu bilmeyi isterler. Attığınız bir mesaja cevap almak duvara konuşmadığınızın, biraz bana göre ciddiyetin göstergesidir.
Siz benden şanslısınız. 2006-07-08'de yaptığınız tanka gülüyormuşsunuz. Ben bu forumla tanıştığım Aralık 2011'den önceki yaptıklarıma gülüyorum. Son üç ayda hobi adına bu site sayesinde gösterdiğim gelişimin hatti hesabı yok. Bu konuda yardımcı olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum.
" Bitki ile ilgilenen üyelerimizden iki kişi yöneticiyiz. Forum düzeni için uğraşmalarımızdan çoğu zaman konulara mesaj yazmaya zaman bile kalmamaktadır. Birer birer ad vermeyeceğim diğer arkadaşlarımız günlük yaşamlarında işlerinin başındalardır. Arta kalan zamanlarında da sağolsun bitki bölümünden paylaşımlarını esirgemezler. Konularınıza iştirak etmemelerinin vardır bir sebebi mazur görmek lazım. "
Burada da sanırım yanlış anlaşıldım çünkü kimse benim konularımın altına yorum yazmak zorunda değil elbette. Özellikle de yönetici arkadaşların bu forum haricinde de hepimiz gibi bir ev ve iş yaşamları var. Herkes eşit derece de bu hobiye zaman ayıramıyor olabilir. Ayırdığı zaman içerisinde de bu benim konum olacak diye bir şart yok elbette. Mazur görme konusunda haklısınız. Kimseye bu sebeple tavır alma ya da gönül koyma gibi bir durum olamaz.
" Birde şöyle bir durum var ki yeri gelmişken söyleyim. Üyelerimiz genelde kısa yolsan cevap alma peşindeler. Şahsen ben her sabah foruma giriş yaptığımda 5-10 mesaj cevaplıyorum. Dolayısıyla üyenin konusuna tekrardan aynı şeyleri yazmıyorum. Ama sorusu olan üyemiz sadece link vermiş olsa konusunu hiç bir zaman geri çevirmeyip 10 dakikada olsa 30 dakikada olsa zaman ayırırız. "
Bu konuda da ben yanlış düşündüm sanırım. Ben link ile birlikte yorum yapıp soru sormanın o konu içerisinde ilgiyi farklı yere çekmeye çalışmak gibi algılanabileceğini düşünmüştüm. Bu sebeple başka bir konu içerisinde ya da bir üye ye mesaj ile soru sorarken konu linklerimi vermekten kaçınmıştım. Bundan sonra söylediğiniz gibi yapacağım. Kısa yoldan cevap alma gibi bir düşüncem yok. Amacım sadece bilmediklerimi öğrenmek. Ya da yaşadığım olayı anlatarak farklı bir bakış açısından fikir almak.
Son cümleniz ile ilgili olarak da elbette paylaşım yapıp yapmamak benim tercihim. Ne kadar yapmayacağımı söylesem de kendimi tutabileceğimi sanmam. Çünkü yaptıkları iyi de kötü de olsa paylaşmayı ve eleştirilmeyi seven biriyim. Bu şekilde kendimi daha iyi geliştirdiğim düşüncesindeyim.
"Ama şahsi düşüncemi sorarsanız hobi adına kendinizi aynı kefeye koymayınız"
Demekle tam olarak ne söylemek istediğinizi anlamadım ama kast ettiğiniz başarılı olmuş ve tankı ilgi gören üyeleri kıskanmak ya da onlarla kendimi aynı seviyede görmekse beni hiç anlaşılmadığımı düşünürüm. Çünkü forum ortamında küçük bir çocuk gibi kıskançlık yapacak biri değilim. Normal hayatımda bile bu yaşıma kadar birini kıskandığımı hatırlamıyorum. Söz konusu olan 'İmrenmek' ise evet kesinlikle. O arkadaşlar gibi bilgi ve beceriye sahip olmayı isterim. Öyle olmak içinde şuan emek ve çaba gösteriyorum. Bunun adı da sanırım kıskançlık değil örnek alma olur.
Son olarak yazdıklarımdan dolayı rahatsızlık duymadığınıza sevindim. Teknik sorunumla ilgili olarak yardımcı olabilirseniz de çok sevinirim. Sabah 8'den beri sitede online olmama karşın verdiğiniz cevabı tesadüfen yeni gördüm. Çünkü bildirim gelmedi.
Saygılar ve teşekkürler...

"
Mehmet abi Fatih abim de güzel bir açıklama yapmış sende kendince bazı hususlarda haklısın.
Ama haksız olduğun noktalarda var.Paylaşım yapmamakta neyin nesi imiş?
Bizler de genç hobiciler olarak işin başından senin gibi düşünürsek bu forum bir süre sonra hiç paylaşım yapılmayan bir ortam haline gelmez mi?
Son yazdığın yazını hiç yazmamış gibi kabul ediyor ve paylaşımlarına devam etmeni umuyorum.En azından kendi düşüncem bu.
Bu hobinin senin gibi hobicilere,meraklı arkadaşlara ihtiyacı var..."
Serkan en büyük destekçim. Teşekkür ederim sağol. Yaptığım agresif hareketlerden dolayı özür diliyor paylaşımlara devam etmek için elimden geleni yapacağımı bildiriyorum. Başladığımız işi yarım bırakmak bize yakışmaz değil mi!

"Tuna kardeşim maşallah karınca gibisin hiç ara,durak olmadan devam ediyorsun.Fanus çok şirin olmuş bizim Şerif de anubias koymuştu içine baya da şık durmuştu.Eleştiri yapmayacağım çünkü herkesin görüş alanı,tarzı,sevdiği tasarım farklı olur ama genel anlamda çok fazla emek verdiğin aşikar.Seni kutlarım umarım bu şekilde devam edersin.Biraz pasifim bu aralar forumda o yüzden çok fazla takip edemiyorum."
Karıncalık konusunda kendimi aştım. 2 gün önce kızdım 65'lik bitkili tankı komple boşalttım. Yeniden kuruluma başladım. Kum getirttim. Bir iki ufak malzeme aldım. Sadece profesyonel tüp eksik kaldı. Oda bir iki ay içinde hallolacak inşallah. 65'lik tank içinde sana geçen telefonda belirttiğim floresanları bağlamak için kapak yapacağım. Fanus değişik orjinal bir şey oldu ama tam içime sinmedi. Filtrasyon istemeyen az gereksinimleri olan türler ile onu idame edecek bir hale getireceğim. Tasarım konusunda haklısın. Herkesin baktığı yer aynı ama gördüğü farklı. Sorarsan yaptıklarını beğeniyor musun diye 'hayır' o yüzden de bu ara sürekli kurulum yapıp kafamdaki resmi oluşturmaya çalışıyorum. Emek veriyorum. Emeklerimin de karşılığını bir şekilde görüyorum. Balıklarım sağ olsun işten eve gelince hepsi beni karşılıyor. Hareketleniyorlar. Bu da beni mutlu etmeye yetiyor. Şuan tek düşüncem doğayı estetik bir açıdan taklit ederek hem kendim için görsel hem de onlar için doğal ortamlarını yaratmak. Pasifliğin konusuna değinmeyeceğim pek. Birde öm den yazıcam sana bir isteğim var. Konuşuruz. Yorumların için teşekkürler.


metubo2012-04-06 15:51:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 16:20
Tabi ki Tuna istediğin zaman Ö.M yazabilirsin.Yapabileceğim bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.(Haftaya çok yoğun olacağım daha doğrusu şehir dışında bazı işlerim var 2 hafta kadar durdurak yok bana)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metuboÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 518
metuboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 16:36
[QUOTE=JeyJey]Tabi ki Tuna istediğin zaman Ö.M yazabilirsin.Yapabileceğim bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.(Haftaya çok yoğun olacağım daha doğrusu şehir dışında bazı işlerim var 2 hafta kadar durdurak yok bana) [/QUOTE]

Az önce mesaj attım bende sana. İş yerindeyim bende yaz geldi bizim akaryakıt sektöründe işler arttı. Bende artık eskisi gibi aktif olamayabilirim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vuslatÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]6339,1[/B]
Kayıt: 14/11/2006
İl: Sivas
Mesaj: 3591
vuslatÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 17:17
Mehmet Bey;

Konulara yazılan mesajların e-posta ile takibinde kullanılan @ Mesaj Gelince Bildir kısımdaki iletim hataları sadece bizim forumumuzun sistemsel sorunu olarak düşünmeyin. E postanızda herhangi bir iletişim hatası varsa da yeni mesajların bildirimlerini alamazsınız. Sitemizde en güzel konu takibini üst kısımda bulunan Mesajlarım butonundan takip etme gibi ikinci bir kolaylığımız var.

Söylediğinize kesinlikle katılıyorum. Benim söylemek istediğim kanımca bazı arkadaşların bazı paylaşımları hafife alıp yorum yapmaya ya da fikir vermeye bile değer görmemesi. 

Burada da sanırım yanlış anlaşıldım çünkü kimse benim konularımın altına yorum yazmak zorunda değil elbette. Özellikle de yönetici arkadaşların bu forum haricinde de hepimiz gibi bir ev ve iş yaşamları var. Herkes eşit derece de bu hobiye zaman ayıramıyor olabilir. Ayırdığı zaman içerisinde de bu benim konum olacak diye bir şart yok elbette. Mazur görme konusunda haklısınız. Kimseye bu sebeple tavır alma ya da gönül koyma gibi bir durum olamaz.

Yukarıdaki mesajınızda ben biraz tezatlık gördüm. Paylaşımlara mesaj yazılmamasına neden olarak bir önceki mesajımda belirttiğim gibi düşünüyorum hala. 

Bölüm açılması ile ilgili talepleri genelde Forum ve Site Hakkında başlığımızın altında değerlendiriyoruz. Site hakkında fikirlerinizi bu başlıkta paylaşabilirsiniz. Dolayısıyla mesajınız kesinlikle cevapsız kalmaz. Yani ciddiyetimizin göstergesini ilgili başlık altında gösteriyoruz. Yönetim Panelinden her üyemizi dinliyoruz. Lakin Yönetime Mesaj kısmından gönderilen bu gibi taleplere cevap vermiyoruz. Bu gibi konuları eğer ki çok fazla talep varsa kendi yönetim panelimize taşıyıp tüm yönetimce görüşüyoruz. 

Bir önceki mesajında şahsi düşüncemden kastım, sizin % 90 ve %10 oranlamanızda %90 lık kısıma kendinizi koymamanızdı. Ama tabiki yine takdir sizin. Yani kıskanmak, imrenmek olarak kastetmedim. 


Kısaca şunu belirteyim ki www.akvaryum.com sanal alemde diğer forumlardan her yönüyle %1000 daha farklı bir platform. Ki bunu az çok sizde görmüşsünüzdür. 

Keyifli hobiler dilerim.
vuslat2012-04-06 17:29:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serkan_ektİÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2009
İl: Konya
Mesaj: 771
Serkan_ektİÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 17:25
Mehmet abi gene yapacağını yaptın ve durumu herkesin anlayabileceği bir şekilde toparladın.
Paylaşımları kesmek de neyin nesiymiş yahu.
Senin gibi değerli hobici abilerimiz elbetteki paylaşımlarına ve bilgi alışverişlerine devam edilmelidir.
Fatih abimde herşeyin açıklamasını hiç üşenmeden yapmış onu da tebrik ederim.
Sonuçta herkesin haklı olduğu noktalar ortak bir yerde birleşip bir sonuca varılmış.
Şimdi her şeye kaldığımız yerden devam...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metuboÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 518
metuboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 17:58
Fatih bey yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. 
Teknik problemle ilgili olarak takip ettiğim 10 konu var ise 6sının bildirimi geliyor 4'ü yok. Örneğin sizin ve serkan'ın yazdıklarını bile tesadüf tanıtımlara bakarken gördüm. Diğer sunduğunuz seçeneği kullanmayı bilmiyordum. En kısa sürede onu öğrenir, oradan takip ederim mesajları.

"Söylediğinize kesinlikle katılıyorum. Benim söylemek istediğim kanımca bazı arkadaşların bazı paylaşımları hafife alıp yorum yapmaya ya da fikir vermeye bile değer görmemesi. "

Burda söylemeye çalıştığım kendi konum değil. Bitki bölümünde de akvaryum tanıtım bölümünde de bazı konularda okunma örnek veriyorum 1000'lerde gezerken yorum 5-10 adette kalıyor ya da kalmış. 

"Burada da sanırım yanlış anlaşıldım çünkü kimse benim konularımın altına yorum yazmak zorunda değil elbette. Özellikle de yönetici arkadaşların bu forum haricinde de hepimiz gibi bir ev ve iş yaşamları var. Herkes eşit derece de bu hobiye zaman ayıramıyor olabilir. Ayırdığı zaman içerisinde de bu benim konum olacak diye bir şart yok elbette. Mazur görme konusunda haklısınız. Kimseye bu sebeple tavır alma ya da gönül koyma gibi bir durum olamaz."

Burada da kastettiğim kendi açtığım paylaşımlardı. Aslına bakarsanız alt ve üstte tezatlık yok.

"Forum ve Site Hakkında" bölümü ne yalan söyleyeyim hiç dikkatimi çekmedi. Çünkü bu güne kadar kullandığım tüm forumlarda genelde hep istek, şikayet ve öneriler yöneticilere mesaj ya da mail yolu ile iletiliyordu. O bakımdan aynı düzen düşüncesi ile hareket etmiştim. Bundan sonra o başlık altında sizlerle görüşürüm. 

Sitenin sanal alemdeki konumu olrak kesinlikle başka forumlarla kıyaslamaya sokmam. Çünkü daha önceki yorumlarda da belirttiğim üzere üye olduğum andan beri hobiciliğe bakışım ve akvaryum konusunda ki tüm bildiklerim değişti. Böyle düşünmesem internet sayfamda otomatik açılışa kayıtlı olmazdı. Sabah 8 akşam 6 online olmam bunu düşüncemi destekler umarım. Ayrıca forumu bu kadar başarılı bir hale getiren tüm arkadaşlara (yönetici, üye) teşekkür ederim.

Yılmadan usanmadan benimle uğraştığınız için sizede ayrıca teşekkürler.



[QUOTE=Serkan_ektİ]Mehmet abi gene yapacağını yaptın ve durumu herkesin anlayabileceği bir şekilde toparladın.
Paylaşımları kesmek de neyin nesiymiş yahu.
Senin gibi değerli hobici abilerimiz elbetteki paylaşımlarına ve bilgi alışverişlerine devam edilmelidir.
Fatih abimde herşeyin açıklamasını hiç üşenmeden yapmış onu da tebrik ederim.
Sonuçta herkesin haklı olduğu noktalar ortak bir yerde birleşip bir sonuca varılmış.
Şimdi her şeye kaldığımız yerden devam...
[/QUOTE]

Kaldığımız yerden devam Serkanım. Hatta bir haber daha sana. Son eklediğim resimlerde gördüğün 65'lik bitkili tankımı önceki akşam bozdum sinirden. şuan yeniden kurulum yapıyorum. Ayrıca başlık açıp açmama konusunda kararsızım. Tüm tanklarımı tek linkten götürmeyi düşünüyorum. Bakalım ilerleyen günlerde ayarlamaları yaparım.


metubo2012-04-06 18:04:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cmdnçrÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 54
cmdnçrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 21:15
Mehmet bey ve Fatih bey , aranızdaki diylok acıkcası beni mutlu etti , bence sorunlar bu sekilde sakinlikle ve anlayıslı davranıslarla cozulmelidirler. Ben her iki tarafada hak veriyorum açıkcası , fakat sunu eklemek istiyorum. Görüldüğü üzere bir üye ve bir yönetici arasındaki diylk gayet güzel. Ve işte yıllardır bu sitenin takipcisi olma sebebimde budur. Fatih abiye ö.m'den msj atıpta cwp almadığım olmustur. Fakat en ufak sekilde bunu yanlıs dusunmedim çünkü görüldüğü gibi bu siteye günde binlerce insan giriyor binlerce yorum yazılıyor. Ve bütün yük bu insanlara kalıyor. sonucta hepimiz hata yapabiliriz. Ve mutlaka eksiklikler olabilir. O yonden anlayıslı karsılamak en doğrusudur. Evet sıkıntın olabilir belki rahatsızsındır durumdan , ama bunu agr laflarla argo kelimelerle iletmek yerine bu sekilde insan gibi iletmek elbette iyidir. Sakın taraf tutuyor gibi gormeyin beni ben her iki tarafada hak veriyorum. Her türlü düşünceye saygı duymak gereklidir elbette.
Herkezin hayali vardır bu hobi konusunda ,  kimileri hemen gerceklestrır kımıleri zamanla , ve emin olun gülünecek akvaryumlar yaptım düşüncesi kesinlikle yanlıstır. emek harcanan hersey güzeldir.
Herkez için en güzeli ne ise o olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serkan_ektİÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2009
İl: Konya
Mesaj: 771
Serkan_ektİÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 21:57
Mehmet abi aslında tek linkten götürme fikri hem iyi hem de zahmetsiz olur ama ayrı başlık açmanın da ayrı avantajları var.Karar senin ben nasıl olsa bulurum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metuboÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 518
metuboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2012 08:34
[QUOTE=Serkan_ektİ]Mehmet abi aslında tek linkten götürme fikri hem iyi hem de zahmetsiz olur ama ayrı başlık açmanın da ayrı avantajları var.Karar senin ben nasıl olsa bulurum.[/QUOTE]

Tek link konu kalabalığını ortadan kaldırır diye düşündüm. Başlığı da değiştirip "Hobi Odası", "Hobi Hane" ya da benzeri bir isim seçeriz. Her tank için ayrı ayrı link takip etmektense tek konu altında hem benim açımdan paylaşım olarak, hemde senin gibi takip eden arkadaşlar için çok daha rahat olur düşüncesindeyim şuan. Onun haricinde sıkıntılı bir durum olursa da hastalık v.b. soracağımız şeyler. Onları da ilgili konu başlıkları altında paylaşırız. Daha mantıklı geliyor böyle yapmak. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serkan_ektİÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2009
İl: Konya
Mesaj: 771
Serkan_ektİÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2012 13:40
Haklısın Mehmet abi.En kısa zamanda bekliyoruz o zaman 60'lık tankın ve hobi odasının resimlerini...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SpreewellÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2011
İl: Yurtdisi
Mesaj: 218
SpreewellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2012 20:36
Mehmet abi fanus çok hoş gözüküyor tebrikler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir