Minare Salyangozu Almalı Mıyım?


LayeÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2023
İl: Ankara
Mesaj: 88
LayeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2023 14:39
Arkadaşlar merhaba.

Akvaryum da balık dışında 5 adet elma salyangozu, 12 Ramshorn, 50 adi salyangoz var. Ramshorn ve adiler yumurtluyor, yumurtalarını elma salyangozu yiyor; çıkan yavruları da Japon balıklarım yiyor. 6 aydır adı ve romshorn besliyorum 1 yavru dahi almadım daha. Ancak ayrı kapta alabiliyorum. Ben şimdi 5-6 adet minare almak istiyorum. Onlarda hızlı ürüyor. Toprağın altına gömüp doğruyormuş. Acaba yavrular büyüyünce mi çıkıyor oradan? Yani Japonlar onları da yer mi? İstila eder diye korkuyorum. Adı ve ramshorn da böyle bir sorun yaşamadım. Ama minare hakkında bilgim yok. Kumdan çıkınca ne kadar büyük çıkıyor yoksa direkt doğar doğmaz mı çıkıyor?

Selamlarımla... İyi hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4644
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2023 16:20
Tankımda iki tür istilacı salyangoz mevcut. Herhangi bir önlemimde yok onlara karşı. Nitekim sayısal olarak çok arttıklarında sadece görsel olarak rahatsızlık oluştururlar, faydaları daha çoktur. Kontrol altında tutmak için bir kaç tane helena salyangozu zaten doğal denge sağlayıcısıdırlar.
Velhasıl, minare salyangozları ramshornlardan daha hızlı bir şekilde, daha dayanıklı olarak ürüyorlar. Görselleri daha güzel. Minicik salyangoz kocaman (kendi ebadına göre) minare şeklindeki kabuğunu çekeleyip taşıyor,güzeller.

Beğenenler: [T]239909,Laye[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LayeÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2023
İl: Ankara
Mesaj: 88
LayeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2023 22:31
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Tankımda iki tür istilacı salyangoz mevcut. Herhangi bir önlemimde yok onlara karşı. Nitekim sayısal olarak çok arttıklarında sadece görsel olarak rahatsızlık oluştururlar, faydaları daha çoktur. Kontrol altında tutmak için bir kaç tane helena salyangozu zaten doğal denge sağlayıcısıdırlar.
Velhasıl, minare salyangozları ramshornlardan daha hızlı bir şekilde, daha dayanıklı olarak ürüyorlar. Görselleri daha güzel. Minicik salyangoz kocaman (kendi ebadına göre) minare şeklindeki kabuğunu çekeleyip taşıyor,güzeller.[/QUOTE]




Dostum selamlar. 6 aydır adı ve ramson besliyorum daha sayıları 1 tane artmadı😅. Çünkü nüfüs kontrolü sağlıyorum. Elma ve vatozlar yumurtalarını yiyor. Onun dışında çıkan yavrular tabi oluyor ama anında Japonlara yem. Akvaryumda güzel bir denge kurtum binevi canlı yem. Ramsonları üretmek için ayrı kapta besliyorum, adileride öyle. Minare alacağım üremesine inan imkan yok. Ama kuma gömülmesi beni endişelendirdi. Yavruları büyüdükten sonra mı kumdan çıkıyor? Yoksa yavru iken mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alp3Çevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2023
İl: Mugla
Mesaj: 678
Alp3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2023 02:00
[QUOTE=Laye]




Dostum selamlar. 6 aydır adı ve ramson besliyorum daha sayıları 1 tane artmadı😅. Çünkü nüfüs kontrolü sağlıyorum. Elma ve vatozlar yumurtalarını yiyor. Onun dışında çıkan yavrular tabi oluyor ama anında Japonlara yem. Akvaryumda güzel bir denge kurtum binevi canlı yem. Ramsonları üretmek için ayrı kapta besliyorum, adileride öyle. Minare alacağım üremesine inan imkan yok. Ama kuma gömülmesi beni endişelendirdi. Yavruları büyüdükten sonra mı kumdan çıkıyor? Yoksa yavru iken mı? [/QUOTE]
Yavrular direkt çıkıyor canlı doğuruyor diye biliyorum. Kuma gömülüyorlar fakat bu büyüyene kadar orada durdukları anlamına gelmiyor hele gece vakti yavrular genelde cam veya tabanda geziyorlar canlı doğurması ve arada kuma gömülmesi sayılarının ramshornlara göre daha kolay artması demek olabilir fakat japonlar yiyorsa o kadar problem olacağını sanmıyorum.

Beğenenler: [T]239909,Laye[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sarperkarciÇevrim Dışı

Kayıt: 29/07/2023
İl: Antalya
Mesaj: 137
sarperkarciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2023 02:47
Minare salyangoz almak bence iyi bir fikir değil çok hızlı üreyip akvaryumdaki atık miktarını arttırabilirler ben daha önce aldığım bir kumla beraber yumurtalarını akvaryuma getirmiştim istemeden akvaryumda aşırı besleme yapmamama rağmen bir ayın sonunda sayıları yüzü geçti üremelerini kontrol etmek mümkün değil

Beğenenler: [T]239909,Laye[/T]
Teşekkür Edenler: [T]239909,Laye[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LayeÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2023
İl: Ankara
Mesaj: 88
LayeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2023 14:14
[QUOTE=Alp3]
Yavrular direkt çıkıyor canlı doğuruyor diye biliyorum. Kuma gömülüyorlar fakat bu büyüyene kadar orada durdukları anlamına gelmiyor hele gece vakti yavrular genelde cam veya tabanda geziyorlar canlı doğurması ve arada kuma gömülmesi sayılarının ramshornlara göre daha kolay artması demek olabilir fakat japonlar yiyorsa o kadar problem olacağını sanmıyorum. [/QUOTE]


Selamlar...

Evet, Japonlar, ramsohornları afiyet ile tüketiyor. Ben tamamen canlı yem gibi kullanıyorum onları. Adı atarak destek vermek istedim bu sisteme ve hiç sorun ve artış yaşamadım. Minare salyangozları bence çok güzel canlılar. Bu yüzden 3 - 5 adet almak istiyorum hemde bu döngüye yardım eder diye düşündüm.

[QUOTE=sarperkarci]Minare salyangoz almak bence iyi bir fikir değil çok hızlı üreyip akvaryumdaki atık miktarını arttırabilirler ben daha önce aldığım bir kumla beraber yumurtalarını akvaryuma getirmiştim istemeden akvaryumda aşırı besleme yapmamama rağmen bir ayın sonunda sayıları yüzü geçti üremelerini kontrol etmek mümkün değil [/QUOTE]


Selamlar...

Ama Japon balıkların ufak salyangozları yiyor. Ürümelerine imkan yok. Kuma gömülseler dahi Japonlar kumu sık sık karıştırıyor. Ramsonların üremesi için ayrı kapta tutuyorum. Onlara falan dahi izin vermiyorlar üremesi için. Minare salyangozu hoş bir canlı 3-5 adet almak istiyorum böyle bir döngüde de sorun çıkar mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir