Mini Blackwater Betta Akvaryumu


eackgzzÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 165
eackgzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2022 17:14
Uzun süre sonra bettaya dönüş yaptım. Büyük akvaryumun mobilyasının altında boş bir alanı değerlendirip ufak bir kiraz karides akvaryumu koymuştum. Yanına da ufak bir blackwater yapmak istedim. Haliyle bu akvaryuma en uygun balık da yıllarımı harcadığım betta oldu. Özellikle siyah renkleri ağırlıklı bir balık seçtim akvaryuma yakışacağını düşünerek. Henüz balık yolda geldiğinde güncelleyeceğim. Bu vesileyle balığı aldığım Burak abiye teşekkürlerimi tekrardan sunuyorum. Yıllardır her soruma cevap veren her sorunuma çözüm bulan, betta sevgisini aşılayan, hobinin bana kazandırdığı çok güzel bir insan.

Tasarım konusunda çok iyi olduğumu söyleyemem. Elimde asma dalları ve birkaç anubias vardı. Blackwaterı ise kızılağaç kozalaklarını kaynatıp suyunu akvaryuma dökerek elde ettim. Balıkla beraber catappa yaprağı da gelecek onları da ufak parçalara bölüp zeminin boş görüntüsünü yok etmeyi düşünüyorum. Kum kullanmadım çünkü ısıtıcı olarak karbon ısıtıcı kullandım. Filtre yok. Akvaryum yaklaşık 5-6 litre. Tasarımda kızılağaç kozalağı, asma dalları, anubias ve su mercimeği kullandım. Arka fona da buzlama akvaryum fonu koydum.

Kesinlikle fikir, öneri ve yapıcı eleştirilerinize açığım. Haliyle ufak olduğu için tasarım konusunda fazla bir şansım yoktu. Elimden geldiğince yapmaya çalıştım.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/250520221703531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/250520221703591.jpg[/IMG]
(pek net çekemedim kusura bakmayın)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/250520221704021.jpg[/IMG]
(akvaryumun sahibi [:)))] )

Beğenenler: [T]204774,Cem Altay[/T][T]100597,twinsoul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

merutayÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 759
merutayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2022 17:27
Hem az bitki var hem filtre yok hem de substrate yok üstüne 5-6 litre. Bakteri yüzeyiniz çok az ne yazık ki. Tank küçük gibi eleştiri yerine yapıcı önerilerimi söyleyeyim. 25 watt bir ısıtıcı ve tabana kum alın. Bakteri miktarınızı epey arttıracaktır kum. Böyle kalsın istiyorum derseniz bir şelale filtre alın. Süngerinde koloni oluşacaktır. Ya da amazon frogbit alabilirsiniz. Havadan karbondioksit almasıyla, su yüzeyinde olmasıyla low-techte hayat kurtaran bitkidir. Uzun kökleri vardır. Su üstü bitkilerinin kökleri en iyi yararlı bakteri yüzeyidir. Dediğim gibi şu bakteri olayını hallederseniz hem siz hem de her gün suyu değişmeyecek bettanız rahatlayacaktır.

Balığınız güzelmiş de ben arkadaki koi bettayı daha çok beğendim. [:)]

Teşekkür Edenler: [T]229696,eackgzz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eackgzzÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 165
eackgzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2022 17:46
[QUOTE=merutay]Hem az bitki var hem filtre yok hem de substrate yok üstüne 5-6 litre. Bakteri yüzeyiniz çok az ne yazık ki. Tank küçük gibi eleştiri yerine yapıcı önerilerimi söyleyeyim. 25 watt bir ısıtıcı ve tabana kum alın. Bakteri miktarınızı epey arttıracaktır kum. Böyle kalsın istiyorum derseniz bir şelale filtre alın. Süngerinde koloni oluşacaktır. Ya da amazon frogbit alabilirsiniz. Havadan karbondioksit almasıyla, su yüzeyinde olmasıyla low-techte hayat kurtaran bitkidir. Uzun kökleri vardır. Su üstü bitkilerinin kökleri en iyi yararlı bakteri yüzeyidir. Dediğim gibi şu bakteri olayını hallederseniz hem siz hem de her gün suyu değişmeyecek bettanız rahatlayacaktır.

Balığınız güzelmiş de ben arkadaki koi bettayı daha çok beğendim. [:)][/QUOTE]

Teşekkür ederim yorumunuz için. Haklısınız bakteri yatağı yok mini pipo filtre ekleyebilirim çok kısık olacak şekilde. Bundan önce üretim yaparken her balığa filtre ve geniş alan koyacak imkan olmadığı için 2 litrelik kaplarda 3 günde 1 %70e yakın su değişimi yaparak bakıyordum balıklara. Ne olursa olsun bence bettalara sık su değişimi şart. Frogbiti de ekleyeceğim yakın zamanda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir