Minumum sirkülasyon için ne yapılabilir ?


casperÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 220
casperÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2009 15:04
Arkadaşlar aşağıdaki linkte olan akvaryumumda filitre olarak ekol 15 kullanmaktayım son 5 gündür kullanmıyorum akvaryum yüzeyinde bulunan su mercimekleri gerçekten görünüm olarak hoşuma gidiyor fakat filitreyi kullandığım zaman su içinde oluşan akıntı sebebi ile devamlı hareket ediyorlar ve bu benim hoşuma gitmiyor.Filitrenin üzerinde aklıma gelen her türlü denemeyi yaptım fakat bir sonuç elde edemedim.Merak ettiğim birkaç konuda yardımınız gerekmekte.

akvaryumum

1: Filitre kullanmadan düzenli dip çekimi ve su değişimleri ile sistemin devamlılığı sizce ne kadar sağlanabilir.
2: Su içindeki sirkülasyonu minumum tutabilicek bir filitrasyon sistemi olarak ne önerebilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TorikÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 682
TorikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2009 15:29
Işın Bey,
 
Mercimekleri filtrenin uzağında duracağı bir yere köpük ya da sepatatör keserek bunu da vantuzla cama yapıştırararak mercimeklerin istediğiniz yerde durmasını sağlayabilirsiniz.
 
Benim konuyla ilgili tecrübem şu şekildedir:
 
Siz daire şeklinde değil de düz yapar, balıkçı ağı gibi akvaryumun enlemesine vantuzlarla cama yapıştırırsınız isterseniz.
Torik2009-04-24 15:32:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

makrakantaÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 265
makrakantaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2009 16:03
Merhaba;
1: Filtre kullanmaz yada sirkülasyon yapmaz iseniz ısıtmada problem yaşayabilirsiniz gözlemlediğim kadarı ile hiç bir filtre ve motor kullanmadığım tankımda ısıtıcının 1 karış etrafı ısınmakta diğer taraflardaki suların soğuk olduğunu elimle kontrol ederek görmüştüm.
 
2: 90 litre tankımda dış filtre olarak tetra tec 400 modelini kullanmaktayım zaten yorumları okursanız herkez bu filtrenin bir zaman sonra debisinin düştüğünden şikayetçi, ben ise çok memnunum zaten fazla sirkülaston olup bitkilerin dağılmasını istemiyorum. Aynı zamanda çokta güzel temizlik yapıyor.
 
Filtrenizin temiz su çıkış yönünü yan cama vererek yada şelale aparatıyla suyun biraz altına yerleştirerek su yüzeyindeki dalgalanmayı azaltabilirsiniz.
Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir