Moli Göz Şişmesi Ve Karında Içe Doğru Çökme


molinazimÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2015
İl: Ankara
Mesaj: 114
molinazimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2015 15:09
Arkadaşlar selamlar,

Öncelikle akvaryumumla ilgili bilgi vereyim;

Hacim: 45 lt
Sıcaklık: 26 derecede sabit
Bir adet iç filtre, havalandırmayı da iç filtre vasıtasıyla yapıyorum.
3 dişi 1 erkek moli balığı ve 15 adet yavru.
Su değişimi haftada bir kez 10 lt.

Son bir aydır ardarda balıklarımı kaybediyorum. Önce 4 adet balon molim tek tek öldü, ardından iki adet ay kuyruk moliyi kaybettim. Ay kuyruk moliler akvaryumcudan aldıktan bir hafta sonra öldüler. Şu an hayatta kalan molilerimden birinde yine benzer semptonlar görüyorum. Gözlerinde şişlik, karnında içe doğru çöküklük var. Su da başı yukarıda olacak şekilde dik duruyor. Başka balıklar rahatsız ettiğinde ani ve hızlı hareketler yapıyor ancak sonra yine aynı şekilde hareketsz durmaya başlıyor. Yem yemesinde bir sorun yok. Hastalıkla beraber camda yosunlaşma da başladı. Su değişimini ve dip çekimini her hafta 10 lt yapıyorum. Sizce neden olabilir ve bir tedavi yöntemi var mıdır?

Teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2015 16:27
Neden 1 ay önce başladı çünkü yaz gelmeye başladı havalar ısınmaya başlayınca suda ısınmaya başladı suda bozulmalar hızla artmaya başladı mantarlaşmalar, filtre bakımsızsa daha hızlı bozulmaya başladı içindeki kirler muhtemelen, sudaki organik artıklar daha hızlı bozulmaya başladı suda nitrat artmaya artmaya başladı diye düşünüyorum. 10 litre su değişimi yavrularda dahil edersek biraz iriyse yetersiz kalabilir. Ben 50 litrelik akvaryumuda uzun yıllardın her 5 günde bir yüzde 50 su değişimi yaparım tek şart klorsuz dinlenmiş su elde etmek, klorsuz su kapaksız kapta çeşme suyu 3 gün kadar bekletilince elde ediliyor. Sen şimdi filtrelerine bakım yap aynı gün yüzde 60 kadar su çek bundan 3 gün sonra yine bir 1/3 gibi su çek. Ölümler duruksa ilaca gerek yok yoksa yüzgeç uçlarında erime varmı kuyruk uçlarında bunu kontrol et balıklarında yokta karında çökmeler dışkıda beyazlıklar gibi sorunlar varsa dropsy-bloat düşünebilirsin, ekleyeceğim linket bu başlık altında Koray balcının konusu onu tedavi olarak uygulayabilirsiniz, orada başka örneklerde var, ayrıca yüzgeç erimesi çürümesi konusundaki ilk konuyuda okuyabilirsiniz yüzgeçte tabi erime varsa eğer.

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]

Yeni balık aldınızda bunlara bir bakteri parazit bulaştırmamışta beyaz benek gibi ozaman bilinki, balıkları hasta eden sebepler kirli sudur, yetersiz su değişimi ve yetersiz filtre bakımı düşünülebilir, dişi balıkların başına çok geliyorsa aşırı yavrulama ve yetersiz beslenmeden ölüyor alabilirler.[EDIT]mesutok,2015-06-29 16:29:44[/EDIT]

Beğenenler: [T]172128,nabulimut[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

molinazimÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2015
İl: Ankara
Mesaj: 114
molinazimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2015 16:39
Teşekkür ederim. Su değişimi miktarı ve sıklığını arttırarak gözlemlere devam edeceğim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir