Moli Yavru Bakımı


tukahÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2023
İl: Adana
Mesaj: 1
tukahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2023 22:18
İyi akşamlar herkese. Benim normalde karides tankım var ama görsel olsun diye içine 4 adet moli attım bugun fark ettiğimde 10 tane civarı yavru molilerin. bilgim olmadığı iiçin pek moli yavru bakımında yardımcı olursanız çok sevinirim ve akvaryum bitkili saklanacak yer çok içinde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alp3Çevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2023
İl: Mugla
Mesaj: 678
Alp3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2023 23:09
Molimden yavru almadım hiç ama canlı doğuran sonuçta lepistesten çok da farklı değildir diye düşünüyorum. Yarın artemia bulabilirseniz artemia ile beslemeye başlayın ve ufak toz halinde yeminiz varsa ondan verin yoksa yavru yemi alabilir ya da elinizdeki yem ufalanabilir bir şey ise ufalayabilirsiniz. Lepistes yavrularımdan birisini iç filtrenin içince bulmuştum yoksa iç filtreye filemsi bir şeylerle kapatabilirsiniz ama dert olmayadabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mydonose26Çevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2019
İl: Eskisehir
Mesaj: 252
Mydonose26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2023 09:26
[QUOTE=tukah]İyi akşamlar herkese. Benim normalde karides tankım var ama görsel olsun diye içine 4 adet moli attım bugun fark ettiğimde 10 tane civarı yavru molilerin. bilgim olmadığı iiçin pek moli yavru bakımında yardımcı olursanız çok sevinirim ve akvaryum bitkili saklanacak yer çok içinde.[/QUOTE]

Tahminimce daha fazla sayıda yavru doğmuştur. Saklanamayanları büyük balıklar yemiştir. Yavru bakımına özel birşey yapmanıza gerek yok. Saklandıkları bitkiler içinde gelişerek diğerlerinin yanında yüzmeye başlarlar bir süre sonra. Arkadaşın dediği gibi artemia kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken konu, yemlemeyi her zaman önce büyük balıklara verip daha sonra çok az miktarda bitkinin arasına atmaktır ve aynı anda yapmaktır. Yavrular yemlensin çabuk büyüsün diye sadece yavrulara yönelik yemleme yaparsanız büyük balıklar bitkinin arasına girmeye başlayacak ve orada yakaladıkları yavruları da yiyeceklerdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir