Moori Moliro ve Chimba Bilgisi Olan Paylaşsın


eyorubulutÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 61
eyorubulutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2014 00:01
Arkadaşlar akvaryumumda 3E 1D Chimba Ve yavrudan Büyüttüğüm 10 adet Moliro var Bugün Tüm balıkların anüs vent kontrollerini yaptım toplamda 8 adet erkek çıktı.
Benim Sorunum şu Bu 8 Erkekden 1 adet Chimba ve 1 adet Moliro ayıracağım Yalnız balıkların hepsi birbirine çok benziyor 2 sininde moliro yada chimba olmasını istemiyorum  bunların türlerini nasıl ayırt edebilirim Formda bu konu ile ilgili başlık açılmış ama kesin bi cevap bulamadım konu hep başka yerlere çekilerek tartışılmış bunun kolay bir yöntemi varmı bilgisi olan yardım etsin lütfen birde ricam kimse konu dışına çıkmasın yok akvaryımda  tek çeşit besle yok benimde  kazumbala larımda  bunlardan falan filan gibi mesajlar yazmayın varsa bu konunun pratik bi yöntemi yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2010
İl: Bolu
Mesaj: 2064
Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2014 13:58
Ertuğrul bey, bahsettiğiniz gibi pratik bir yöntemi yok. İkiside sp.red olduğundan dolayı benzer balıklardır. Aralarındaki farklar ayrıntı şeklindedir. Birde kepçeyi sokunca tanka hepsi rengini karartıp aynı görünür. Ancak, tecrübeli olan arkadaşlar zorlanmadan ayırır. İki balığıda tanıyan bir arkadaştan yardım almanızda fayda var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir