Moskow Blue rahatsızlık ve ölüm


ozgurceeÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2014
İl: Mugla
Mesaj: 192
ozgurceeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2014 12:42
Fotoğraf:





Canlıdaki Belirtiler: Yaklaşık üç hafta önce bir ay kadar boş çalıştırdığım akvaryumuma canlıları aldım. Doğumu epey yaklaşan dişilerimden birisi şiş kaldı ve sürekli su üzerinde sabit durma eğilimi gösterdi. Akvaryumdan aldığım su ve metilen mavisiyle banyo yaptırıp birkaç dakika içinde geri bıraktım. Hemen hemen bir hafta kadar sonra balığımın bir tarafında kan olduğunu gördüm(1,2 resim). Ayırdığım o kabın içerisinde birkaç dakika sonra son nefesini verdi. Doğum sitresine girdiğini düşündüğüm bu balığımın ölümünden iki gün sonra aynı belirtileri gösteren bir dişimin daha olduğunu gördüm(3,4. resim). Bu balığımın resimlerde de göründüğü gibi arka kısmında bir tahriş var. Erkeklerin neşesi yerinde ve hareketliler. Anlamaya çalıştığım akvaryumumda bir salgın mı var? Ayrıca belirtmem gereken son durum balıklarım geldiğinden beri ölen 5 dişi balığım oldu ve erkek dişi oranı bozuldu. Şu an her erkeğe bir dişi düşüyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 135 litre (100*30*45)

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 6 adet kuhli, 2 nerite, 20 kiraz karides, 4 SAE benzeri canlılar, 2 albino vatoz, 4 elma salyangozu, 10 yetişkin 30 yavru moskow blue lepistes+bitkiler

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph, amonyak ve nitrat değerlerini bilmiyorum(Önemliyse öğrenebilirim). Sıcaklık hemen hemen hiç sapmıyor 26 derece. 

Filitrasyon: Fluval 206 dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Metilen mavisi, (Potasyum permanganat var kullanmadım.)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir bir damacana su değişimi yapıyorum. 6,7 çeşit yemle ve canlı artemia ile besliyorum. Kuhli, kiraz karides,SAE benzeri canlılar ve büyük bir parça java moss'u üç gün önce ekledim. Eklerken aynı ısıya getirdiğim sularıyla tüm canlıları (karidesler hariç) bir kaba aldım. Üzerine akvaryumdan azar azar su ilave ettim. En son potasyum permanganat banyosu yaptırıp(10 sn kadar) akvaryuma öyle aldım.

ozgurcee2014-03-02 12:44:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir