Mpanga yavrusu büyütme


PaSCaL_NouMaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 31
PaSCaL_NouMaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2014 09:10
Herkese selamlar,

Arkadaşlar 7 tane mpanga yavrum kuluçka makinesinde yumurta keselerinden kurtulmak üzere. Yarın yada öbür gün kuluçka makinesinden çıkaracağım. Sizlere danışmak istediğim birkaç konu var, yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim.

1) 38 lt bir yavru akvaryumum var (akvaryumum bölümünde resmi ve detaylarıyla bilgileri mecut). Keselerinden kurtulan yavruları direkt pippo filtrenin temizlediği yavru akvaryumuma mı alayım yoksa elimde biolife fx5 yavruluk var, bir süre bu yavrulukta mı tutayım? Yani akvaryumda çok küçük olmalarından dolayı pippo filtre ya da herhangi başka bir unsurdan zarar görürler mi?

2) Yumurta keselerinden kurtulduktan sonra nasıl bir yemleme yapmalıyım? Hem ne tür, ne marka gibi, hemde ne sıklık ne miktar gibi?

3) Normal yemlemenin dışında artemia yada su kurdu gibi canlı yemleme yapmalı mıyım? Evet ise cevabınız ne sıklıkta ve ne miktarda?

Cevap veren herkese teşekkür ederim, hepinize sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigit_darkÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2013
İl: Izmir
Mesaj: 229
yigit_darkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2014 12:13
Bana kalırsa yavrulağa almanızda fayda var. Yeni yumurtadan çıktıkları için yeni dünyaya alışık olmıycaklar ve akvaryum onlara büyük gelicek. Yavruluğa alırsınız yemide daha rahat verebilirsiniz yavrulukta kendilerini toparladıklarında rahat yüzmeye başladıklarında hemen akvaryuma alabilirsiniz. Bu uzun süre olmaz 1 - 1buçuk haftada hemen kendilerini toparlarlar.

Yem olarak ben ayrı yem kullanmıyorum yavrularıma. Damızlıklarıma ve veriyorsam o yemi iyice ufaladım havanda ve o şekilde yavrularıma veriyorum. Ne kadar çeşit yem o kadar iyidir. Yemlemeyi günde 3 defa azar azar yapınız. Sabah öğle akşam gayet iyi olur.

Artemia ise balıkları boylandırmada büyük etkisi olduğu söyleniyor. Artemia çıkartabilirsiniz bu en iyisidir. Fakat benim gibi onla uğraşamam derseniz kabuksuz artemia aldım rotifish'in yavrulara vermeden 5-10 dakika bir kabın içinde su ile tutuyorum. Yemler şiştiğinde yavrularıma akşam sunuyorum. 

Yani sabah öğle normal yem veriyorum. Akşamda artemia. 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir