Muhabbet Kuşum Süte Düştü :)


crckr55Çevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2014
İl: Samsun
Mesaj: 270
crckr55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2015 20:16
Merhaba arkadaşlar başımdan çok komik ve iğrenç bir olay geçti . Başlıktan da anlaşılıyordur zaten . Birgün evde kuşumla oynuyordum . O sırada kuş uçmak istedi ve annemin içerisinde süt pişirdiği tencereye kondu . Sonra dengesini kaybedip sütün içine düştü ama batmadı direk uçtu ve sadece alt kısmı ve kanatlarının uçları ıslanacak şekilde süte girdi . Annem tabi çok kızdı . Aradan biraz zaman geçti kuş kurumuştu ama kafesin yanına bir yaklaştım baktım ki o da ne ? Kokudan kafesin yanına yaklaşılmıyor . Bozuk süt kokusundan kafesin 2 metre çevresine yaklaşılmıyor . Ben de arkadaşımın tavisyesi ile kuşum , kafesi ve ben banyoya gittik . kuş kafesin içinde ama kafesin alt plastik kısmını çıkardım ve telli kısmı yere koydum . Kuşu ılık suyla , süzek ile su fazla basınçlı olmayacak şekilde yıkadım . Sonra saç kurutma makinesi ile kuruttum . Kafaya fönü de ihmal etmedim :) Neyse kuş kurudu yıkamadan sonra inşallah hasta olmaz diye dua ediyordum . Neyseki bir hastalık yoktu ve kuş zehir gibi her zamanki gibi hareketliydi . Ama kuşum hala kötü kokuyor ve bu sefer daha kötü . Kuşu acaba sabunla mı yıkasam diye düşünüyorum ama ağza kaçınca kuşu zehirlemeyen bir sabun veya zehirsiz bir oda spreyi var mı bildiğiniz  ? Veya başka bir yönteminiz varsa tüm ev halkı ve kuşumuz için çok güzel olur . Teşekkürler Herkese . Çok uzun oldu ama . :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

stevemaddenÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2015
İl: Ankara
Mesaj: 41
stevemaddenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2015 01:09
Kardeşim birincisi kuşu sakin ama sakin yıkama ve altını çiziyorum saç kurutma makinasına sakin tutma.ölümle karşılaşma oranın çık yüksek.muhtemelen süt kuşun alt derisine kadar indi ve orada kaldı yikasanda çıkmadı yapman gereken sadece kafese banyoluk takmak.kus kendisi tüglerini açıp aralarını gagasiyla yikayacaktir.günlük banyoluktaki suyu değiştir.başka yapacak biseyin yok maalesef.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2015 11:30
Yok deterjanla yıkamayın salın odada uçsun o koku birkaç güne gider. Benimde konuşan bir muhabbet kuşum vardı sobaların üstüne konan su kaynakma alimünyum bakraçlar olurdu benim kuşumda o suyun kaynar suyun içine düşüp ölmüştü su kaynar elde sokamadık, mutfak lavobosuna döktük kurtarmak için ama tabiki kuş anında ölmüştü, seninkisi şanslı bence problem yapma kendine.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir