Nano kurulum.Dizayn önerileri.


cnk52Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1146
cnk52Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 17:41
Merhaba elimde 35x35x30h bir nano tank var. 100 watt ısıtıcı,civalı derece, tek süngerli, şelaleli pipo filtre, hava motoru mevcut.
Mayalı Co2 hazır. Sadece mayasını hazırlamam lazım.
Tabanda hagen kum(miktar olarak tabanı düzlediğimde 4cm civarı yapıyor), çeşitli boy ve şekillerde bir miktar taş, iki adet mango kökü(tekini kullanabilirim) mevcut.
Hagen kumun azlığından dolayı köklü bitkileri koyacağım yerde kumu biriktirip mossların olduğu yerde sadece tabanı kapatacak kadar hagen kullanmayı düşünüyorum.
Bitki olarak bir miktar java moss,gül, 1 kök crypto wenditti,saz,subulata,tilki kuyruğu(Aşırı hızlı büyüdükleri için pek kullanmak istemiyorum) mevcut.
Ekstra olarak aşırı bir masraf yapmadan bunlarla nasıl bir akvaryum dizayn yapabiliriz?
Kökler bunlar;


Yeniden dizayn etmek istediğim akvaryumun şimdiki hali;


Teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

elmayra_Çevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2011
İl: Samsun
Mesaj: 259
elmayra_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 17:58
Hageni java moss kullanacağınız bölgede kullanmayın.Oraya strafor koyup,java mossu da 2 kat sineklik arasına koyup strafora sabitleyin.tilki kutruklar çok büyüdüğü için arka plaan olarak kullanın.Sazlar da arkada olsun.arkada bi tarafta tilkiler diğer tarafata sazlar olabilir.Gülleri bi yan tarafa,anubiası diğer yana.subulataları öne koyabilirsiniz.Resimde görünen taş çok büyük onu kullanmayıp 2 kökü de kullanabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir