Nano Tank Balıkları


IskarmozÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 08/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3315
IskarmozÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2013 14:49
Umarım dişi betanız düzelir, yem olarak ne veriyorsunuz? Canlı yem veya el yapımı yem denediniz mi? Su şartlarında bir problem mi var yoksa?

Diğer konulara değinmeyeceğim ama Arı Gobi (Bumblebee Goby) yaşam şartları Tetra, Danio, Rasbora türleriyle tamamen farklı bir türdür. Arı Gobi en az 7.0 ph değerinde beslemelidir ki aslında uygun olanı 7.5-8.5 arasıdır. Arı Gobi aslında acı su balığıdır ancak doğada bazen tatlı suda da görülür, uygun değerlerdeki tatlı suda yaşayabilir. Ne yazık ki acı su balığı olan her balık hem tatlı hem tuzlu suda yaşayamaz (Tuz oranı önemli tabi, bazı türler 1.010 gibi düşük tuzlulukta da olsa tuzlu suda yaşar ama buna "acı su" diyoruz.).
Sizinkilerin daha önce uzun süre (ne kadar uzun olduğunu bilemiyorum) düşük ph'lı akvaryumda yaşamış olmaları onların o akvaryumda sağlıklı oldukları ve o akvaryumun Arı Gobilere uygun olduğu anlamına gelmez, büyük ihtimalle sizin akvaryumunuzda uzun süre hayatta kalmalarındaki en büyük etken de yiyebilecekleri boyda canlı yem bulabilmeleri olmuştur, yanılmıyorsam onları canlıdoğuran akvaryumunda beslemiştiniz?
Bu arada Meksika Cüce Kereviti alıp almayacağınız kesin değil galiba (İsterseniz bendeki erkeği size hediye edebilirim.) ama Arı Gobi alacaksanız, Meksika Cüce Kereviti Gobi'yi kolayca öldürebilir, bu biraz da kerevitin karakterine bağlı, özellikle dişiler daha sakin oluyor.

Teşekkür Edenler: [T]223518,Ok23[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2013 17:23
Vay be Buğra aynı ansiklopedi gibi yazmışsın :) Yani forumumuzun ayaklı ansiklopedisi, bilgi bankası Umut Günay'dan bahsediyorum :)))
Sor öğren nokta kom = Umut Günay :)))Umut Başar2013-07-12 17:27:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir