Nasıl bir yol izlemeliyim


Ziya10Çevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2015
İl: Balikesir
Mesaj: 5
Ziya10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2015 01:57
Merhabalar,

Akvaryumumun sizlerinki gibi doğal bitkili ve ışıl ışıl berrak olmasını istiyorum. Mevcut düzeni akvaryumcumun tavsiyeleri üzerine kurdum. Ancak verdiği aquaclay kum ne yaparsam yapayım suyu boyuyor berrak bir görüntü yerine bulanık bir görüntü oluşturuyor. Bu kumu bitki yetiştirmeyi de düşündüğümü söylediğim için verdi.

Sizden ricam bitki, kum, aydınlatma ve suyun berrak olması için neler yapabileceğim konusunda bana tavsiyeler vermeniz. Akvaryumun fotoğrafını koyuyorum her türlü tavsiyeye açığım gerekirse kumu da değiştirebilirim veya üzerine başka kum atabilirim.

Mevcut düzen şu şekilde:
  • Akvaryum Boyutu (cm): 25x50x35
  • Kapasite: Yaklaşık 40 Litre su mevcut
  • Sıcaklık: 26 derece.
  • Kum: 5 kg kadar aquaclay mevcut. Üzerinde süsleme için taşlar var.
  • Filtre&Motor: Dış filtre yok, iç filtre+ısıtıcı+florasan mavi ışık+hava motoru ve arkada 20cm uzunluğunda bir hava taşı mevcut.
  • Su: Suyu 2 damacana hazır suya 3 tablet tropik akvaryum tuzu ve pharmased maxisol contra ilaç atarak hazırladım. Şuan içerisindeki bitki yapay.

Balıklarım: 6xNeon, 2xTetrazon, 2xMelek, 2xMoli, 2xVelifera, 1xBeta, 1xÇöpçü, 1xVatoz



Tavsiyelerinizi bekliyorum,
Şimdiden teşekkürler 


Ziya102015-03-03 02:28:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2015 10:26
Öncelikle akvaruyda bitki dikmek için ince doğal bir kum kullanmanız iyi olurdu boyalı kumlar taşlar tabiatta yok insanların bir zararlı üretimi o boyalı mavi k ırmızı taşları almanız iyi olur o boyalı çakılların altında herhalde doğal kumunuz var . Diğer ince kum kalabilir doğalsa, örneğin  Quvartz kum kullanabilirdiniz doğaldır. Poşeti 2 TL bir legende karıştırarak 7-8 kez yıkanır çamuru temizlenmiş olur, sonra akvrayum zemine donurdu, şimdi doldurmuşsunuz eklemek isterseniz bir su bardağıyla zemine taşıyıp bulandırmadan dökmeniz gerekir ama bu bile bir risk balıkları olumsuz etkileyebilir akvrayumdaka balıkları yarı susuyla başka bir kaba alıp sonadan kalan yarıyı boşaltıp kumları yenisiyle değiştirip yarım miktar taze su sonra balıkarı ayırdığınız yarı oran suyla geri ana tanka ekleyebilirsiniz gibi düşünün.
Doğal kum Quvartz kum:


Akvaryum 40 litreyse kullanacağınız iç filtrenin debisi en fazla Qmax:300 L/H olması yeterlidir. fazlası yükek akıntı yapar ozaman balılar akvaryumun diğer ucuna gitmez filtrenin altında birikirler sizin iç filtrenin gücü motor kısmındaki etikette yazar oraya bakın aşırı akıntıyı önlemek için aşağıdaki resimdeki gibi kullana bilirsiniz iç filtrenizi arka cama yapıştırın iç filtreyi akıntı ön cama vursun dağılsın. akvaryumun soluna arka cama. resimdeki gibi.


Yeni akvaryum kurulumunda su nasıl hazırlanır:

akvrayumdaki yapay süs esyalarını o kale, top yahut varsa gemi gibi şeyleri çıkartırsanız hem sağlıkları açsından iyi olur hemde onlara  geniş yüzme alanı açılır bakın benim üstteki akvaryumda sadece doğal bir testi var salınım yapmayan onunuda cüce vatoz yuva ihtiyacı duyduğu için koymuştum doğaldır salınım yapmaz.
mesutok2015-03-03 10:31:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya10Çevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2015
İl: Balikesir
Mesaj: 5
Ziya10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2015 01:01
Yakın bir zamanda kumu boşaltıp akvaryumu yeniden kurmayı planlıyorum. Öncelikle doğru malzemeleri alıp nasıl yapacağımı araştırıyorum. Yeni kurulumda zemine jbl aquabasis plus onun üzerine eheim lav ve en üste hagen kum yerleştirmeyi düşünüyorum.

Filtre 650 l/h imiş dediğiniz gibi akıntıyı ön cama yönlendirdim nispeten daha az bir akıntı oldu ancak sanırım bu filtreyi de değiştirmem gerekicek. Filtre için yer kaplamaması açısından dış filtre istiyorum bu konuda öneriniz varsa değerlendirebilirim.

Bitki eklediğimde yapay süslerin de icabına bakacağım.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir