Ndole Red Flourescent Hk.


meloÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 28
meloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2009 17:00
         Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 4-5 ay önce erkek bembanın yumurtaları yimeye başlaması, parçalaması ya da ezerek atması sebebiyle, balıkları komple değiştirip yerine 2.5-3 cm boyunda yavru koloni  "red flourescent" aldım (12 ad.)
        
         Özenle bakmakta olduğum balıklarımdan bir tanesi dün gece yumurta çıkarmaya başladı ve yaklaşık 2 saat izlemem sonucunda yine erkeğin yumurtalardan 5-6 tanesini ağzına dişiden önce aldığını ve 5-10 dk. içinde çıkarmadığını gördüm.(veya ben fark etmeden çıkardı)   Şu anda dişinin ağzı dolu ve yem yemeye gelmedi.  Tabi ilk yumurta alması sebebiyle yumurtaları atması sürpriz olmayacak ama erkeğin bu yumurta alma nedenini anlayamadım.  Yumurtaları parçaladığını görmedim, sadece dişiden önce davranarak çıkar çıkmaz yumurtayı erkek alıyor. 
 
Bu durum narmal mi?  Verdiğim yemlerle alakası olabilir mi diye düşünüyorum.  Tecrübeli arkadaşlar  ne yapmam gerektiği konusunda bilgilendirirse sevinirim.  Şimdiden teşekkürler,...  
 
Yemler:   Sera Flora,  New Life Spectrum,  Spectrum THERAA +A ve Spirulina.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metinemreÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 99
metinemreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2009 18:20
Erkek baliklar cok ilginc bir sekilde yumurta calabiliyor bu cok fazla forumda okudugum birsey ancak nedeni ile ilgili henuz bir aciklama gormedim biryerde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir