NE OLUR CEVAP YAZIN


AbCdEfGÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2014
İl: Izmir
Mesaj: 6
AbCdEfGÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 22:23
Arkadaşlar balıkçıdan 1e 4d yunus çiklet,1e 4d sarı prenses ve 1e 2d buz prensesi aldım. Yaklaşık 15 gün oldu ve yunslar 4-5 cm,sp 'ler ve buz prensesler 3-4 cm'dir. Akvaryum 160 litre. Size iki sorum var:

1-Balıklarımın üremelerini ve çabuk büyümelerini istoyorum fakat balıklara sadece tetra discus yem veriyorum bu şartlara uyan fiyatı uygun bir yemi fotoğrafıyla paylaşabilir yada adını söylerseniz sevinirim.

2-Birde akvaryuma melek balığı alsam bi zararı olurmu, çikletlerin üremelerine falan zarar verirmi?    Şimdiden teşekkürler :D:D:D  Düzenle    

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 22:36
Melek sevdasından vazgeçmelisin uyumlu türler değiller, size kesin olarak erkek dişi olarak 3 4 cm lik balıkları kim sattıysa o kişiylede bir daha işiniz olmasın bu boyda yanık kalmadıkları sürece cinsiyetleri anlamak pek mümkün değil.Gelelim yem konusuna yunuslar etçildir, prensesler ise hem etçil hem otçuldur ,akvaryum ortamında en sağlıklı ve en kaliteli renge sahip prensesler için bitkisel ağırlıklı diyet harikalar yaratır. Yunuslar içinse sera discus colour blue zamanında vazgeçemediğim yemlerin başında gelir, sarı renkli cikletler içinse sera flora,sera spiriluna tablet, sera granugreen(çoğu kişi şişkinlik yapar falan desede on numara yemdir)danichi chiclid colour fx ve supreme,tetra tetramin,tropical super forte pul, pastel renkleri ortaya çıkarmak için yeterde artar.Daha kullandığım çok yem var ama bu yazdıklarımı kullanırsanız balıklarınız damızlık olduğunda her gelen renklerine hasta olacak kefilim. RedMap872014-09-02 22:37:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydin.ozdenÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 86
aydin.ozdenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 22:47
0=Akvaryum hacminiz 15 adet balık ile canlı miktarınız bayağı fazla ve özellikle yunuslar o hacimde beslenmemeli istesende büyütemezsin belirli bir boya geldiğinde balıkların büyümeyecek ve yanık kalacaklardır.Balıklarınızdan tam performans bekliyorsanız uygun hacimde tek cins besleyin.

1=Tek yemle kesinlikle beslemeyin.Forumda bu konu hakkında bayağı bir paylaşım mevcut balıkların etcil ve otcul ayrımını göz önüne alarak kaliteli markaları tercih etmen iyi olacaktır.Ayrıca düzenli dip çekimi , su değişimi ve uygun hacimle kısa sürede balıklarınız boylanır.

2=Melek balığı başlı başına ayrı bir habiyatın canlısı birlikte besleyemezsiniz.Çikletler bir süre sonra balığınızı haşat eder.Kesinlikle koymayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

robincagriÇevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2012
İl: Malatya
Mesaj: 212
robincagriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2014 11:44
O hamcimde balıkların üremesi çok zor olur. Ürerlersede akvaryuda tam bir kargaşa olucaktır. Ayrıca melek balığı hatasını ben çook önceden yapmıştım. Henüz hiç bir bilgim olmadan atmıştım avaryuma. Akvaryumda sarı prenses, mavi prenses, zebra, avratus falan vardı. 2 saat sonra melek balığının yarısı yoktu :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir