Neden yavru alamıyorum. resimli


babakiinqÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2014
İl: Ankara
Mesaj: 92
babakiinqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2014 03:57
600 litrelik tankım da balıklarım kur yapıyor erkeklerim titriyor ama yavru alamıyorum. Balıklarımın oranı 1 erkeğe 3-4 dişi şeklinde. Ve en ufakbi agrasiflik huzursuzluk görmüyorum gayet keyifli ve canlı renklerdeler ama üreme konusunda başarısızlar balıklarımı alalı 1.5 ay olu ama henüz yavrum yok. Onlara bolca saklanacak yer yaptım çif taraflı motor kullanıyorum oksijende en ufakbi sıkıntım yok su değerlerim gayet iyi. haftada bir dipçekimi yapıyorum 3de 1 oranında suyumda da bir problem yok. Balıklara kumda geniş alanlar da bıraktım ama yavrum yok.

Türler

Mavi prenses
Beyaz prenses
Sarı prenses
Demasoni
Iceman
Portakal prenses
Yunus

Bu türler arası uyumsuzluk ta yok gayet anlaşıyolar. Bazı arkadaşlar işi tür fazlalığına bağlıcak kesinlikle alakası yok çok sağlam kaynaklar dan profesyönellerden bilgi aldım tür fazlasının hiçbir önemi yok.  Ben 10 tür besleyen lerin bolca yavru aldığını çok gördüm. İllaki etkileyebilir ama çekingen birtek yunus var hiçbiri yavru vermiyor neden acaba ? Suyun ısısı 28 derecede sabit kum olarak mercankırığı kum kullanıyorum.Dekorumda yada başka biryerde eksiğim veya yapmam gereken varmı ?Balıklarımın boyları hemen hemen aynı 5 ila 7 santim arası değişiyor. Bir eksiğim varsa söylerseniz çok memnun olurum sağlıklı balıklar..







Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2014 05:23
Evvela yavrulamadan ziyade benim akvaryumda kullandiginiz dekorlarla alakali tavsiyelerim olacak. Kapasite büyük oldugu icin cok fazla etkisi olmasada ilerleyen dönemlerde bu kullandiginiz yapay bitki ve dekorlar , baliklarin bagisikligini etkileyecek zararli maddeler salgilarlar. Bu bütün yapay bitki ve ekipmanlari cikarin.
Ikincisi eger yanilmiyorsam ki eminim diyebilirim , akvaryum suyu tam manasi ile oturmamis. Bunun disinda dis filtrede yok gibi. Eger dis filtreniz yoksa , ic filtre ile o akvaryumda biyolojik filtrasyon yapamazsiniz.
ücüncüsü akvaryumun doluluk oranini arttirin ve tam olarak doldurun.
Son olarak akvaryuma bolca kaya ekleyin, özellikle arka köse bölgelerinin önüne yay biciminde alanlar insaa ederseniz , balikla bu alanlarin icinde ciftlesirler. Tabi bu en son yapacaginiz is olsun, bence ilk yapmaniz gereken düzgün bir filtrasyon.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OutLawÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2013
İl: Ankara
Mesaj: 139
OutLawÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2014 10:00
su sıcaklığıda etkiler olayı. 27 derece olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ghjjgt19Çevrim Dışı

Kayıt: 30/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 54
ghjjgt19Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2014 10:23
Suyun ph değerlerinifalan da olc.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir