Neon hatalığı


dnzdnzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2013
İl: Aydin
Mesaj: 119
dnzdnzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2014 22:21
Arkadaşlar bu güne kadar aramızda neon hastalığı tecrübe eden oldu mu ? Yani hastalık neon hastalığı olarak geçiyor ve tetra türlerine özgü gibi bir şey . Bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HarpyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 159
HarpyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2014 22:55
Araştırma sonucu;

Pleistophora hyphessobryconis diye tabir edilen bir sporozoon neon balıklarının sonunu hazırlar. Sebebi ise, neon balığının ölü bir balığı yemesi gibi nedenlerden kaynaklanır. Bu parazitler bağırsak sistemine girerler ve yeni embriyolar bağırsaklara oyuklar açarak kas dokusunun içine kist bırakırlar. Dolayısı ile kist dolan kaslar ölmeye başlar, bu da neon balığında o bölgenin kabarmasına, soyulmasına ve beyazlaşmasına neden olur.

Aslında insandaki kas erimesi gibi bir durumdan bahsediliyor. İlerleyen süreçte bu durum balıkta, mutsuzluk, ani hareketler, renk kaybetmesi, omurgada yamulmalar ve vücut üzerinde dökülmelerle belli olur. Kasların içinde kistler ilerledikçe hastalığın belirtisi beyaz alan gittikçe büyümeye başlar ve bu neon balığının yüzme yetisini de etkiler. Tabii bu dönemlerde huzursuz olan neon balığı artık yem yeme refleksini de kaybetmeye başlayacaktır.

Bulaşıcı bir hastalık olduğundan, hasta balık mutlaka görülür görülmez akvaryumdan alınmalıdır. Bugüne kadar tedavisi olmayan bu hastalık, neon balıklarının belası durumuna gelmiş durumda.
Bu duruma gelmeden önce yapılacak en doğru şey, neon balıklarını aldığımız akvaryumu ve akvaryumcuyu iyi gözlemlemek olacaktır.

Bu hastalık genelde yanlış su değerlerinden ve dipteki çürümüş balık yemleri, balık ölüleri gibi atıklardan kaynaklanmaktadır.



ben de öğrenmiş oldum sayende sağol ;)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir