Neon Tetra Hastalığı


kerim_ozalÇevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2011
İl: Mugla
Mesaj: 205
kerim_ozalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2014 14:01
Fotoğraf:Eklenecek

Canlıdaki Belirtiler:Sırtında beyaz leke

Akvaryum Kapasitesi (litre):50

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Neon Tetra, Zebra, Çöpçü, Cüce Vatoz, Sae

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):?

Filitrasyon:Dış Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Bu sabah Neonlardan birinin üst tarafının beyazlamış olduğunu gördüm, internetten araştırdım ve Neon Tetra Hastalığı olduğuna kanaat getirdim, hemen balığı çıkardım klazote attım çünkü tedavisi yokmuş. Diğer 7 neondan birinin de rengi soluk ama beyazlık yok, iki tane neonun daha önceden ağızlarında mantar vardı, iki tanesinin de arka yüzgecinde mantar oluştuğunu gördüm, bi tane çöpçümünde üst tarafında beyaz benek gibi bişey vardı ama bi süre sonra kabuk gibi bişey olduğunu gördüm ve zamanla düştü ne olduğunu anlamadım hepsini akvaryumdan çıkardım. Evde bulunan kullanılmayan uzun dikdörtgen şeklinde kapaklı plastik kap vardı (yedek akvaryumum yok şu an aceleden bunu hazırladım) iyice yıkadım içine ısıtıcı(yavaş yavaş ısıyı 30 dereceye çıkartıcam), pipo filtre ve dereceyi ayarladım. Bulabilirsem Sera Mycopur almayı düşünüyorum. Sizce Sera Baktopur da almam gerekir mi yada önerebileceğiniz bi ilaç uygulama var mı?

Ayrıca sebebinin yeni aldığım 3 Saeden en küçük olanı korkudan yem yiyememişti ve bi köşede ölmüştü bende biraz geç gördüm, ölü balıktan neonların yediğini düşünüyorum böyle enfeksiyon kapmış olabilirler.

kerim_ozal2014-02-11 17:43:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Zibidy22Çevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2012
İl: Edirne
Mesaj: 103
Zibidy22Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2014 22:03
Aynı problem bendede var yardımcı olacak birisi varmı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2014 10:01
Şimdi öncelikle hastalanan balığı klozete atmak huyundan bence vazgeçin her canlının yaşama hakkı vardır hastalansada ve hastalıklarlada ortam uygun olmazsa sık sık karşılaşacaksınız önce hastalık sebeplerini engelleme sağlıklı balık seçme uygun yaşanan su kimyasını ortamı filtreleme seçeneklerini bakımını, türe göre hazırlamayı öğrenmelisiniz. Neon balıkları yumuşak suyu severler zamanında incelediğim kadar mümkünse buna uygun yumuşak bir su hazırlama yoluna gidin. örneğin akvrayuma konacak Mango kökü (kütük) ün suyu yumuşatma özelliği olduğunu hep duymuşumudur kullanımışımdır. Ayrıca bol bitkili akvrayumlar neonlar için ve temiz su ve temiz filtre malzemeleri. Suyun nasıl yumuşatılacağı neonlar için formuda bu konularda büyük bir araştırma yapmanız gerekecektir ilgili besleyen kişilerin konusunda sohbet edin. Bu tür beyazmalamaların suyun sertliğindende kaynaklanabileceğini çok okumuşumdur o beyazlamış haliyle bile hiç ilaç kallanmasanız o balık 1 sene kadar bile yaşayabilir küçücük bir neonun ağzında olşan yuvarlak bir yag bezesini bile cımbızla deri altından alarak bir kaç kezde oluşda dönem içine birkaç operasyonla o balığı 2 sene yaşattığımı iyi hatırlarım. Uygun su şartları isteyen uyumlu balıkları bir arada besleyin. Mümkünse tek tür hastalıkları daha aza indirmek açısından. Neonlarda gördüğünüz o kireç renginde yüzgeçte ağızda kuyrukta beyazlamalar zamanla balığı eritmektedir. Mantar sebepli bir erimeyse kimileri mikofish in iyi gelebileceğin söylerler mantar ve yüzgeç erimesinde kullanabilirsiniz, sera baktopur piyasada bulmak artık zor onun yerine mikofish kullanılıyor 10 TL. Beyaz benektete bu ilaç etkili olabiliyor beyaz benek paraziti ise tuz tanesi büyüklüğünde olur ve bu şekilde yayılmış gözükür balıkların üzerinde bunun için metilen mavisi ilacı kullanabilirsin en önemlisi, birde beyaz benegi sağlıklı dönemde engellemek içni akvrayuma ekleyeceğiniz su akvrayumdaki suyla ayını ısıta olmalı sık sık yeni balıklar alıp akvrayuma eklememeli çünkü yeni alınan akvrayumcudan birçok balıklarda parazitler olabiliyor, bir karantina tankı bulundurup yeni balığı alınca bu akvrayumda bir miktar mikofish biraz metilen mavisi ile 1 hafta 2 hafta karantina tankında bakterilerden parazitlerden arındırıp tanka eklemek en faydalısıdır, yani ben ana başlıkları size sunmak istedim şu sizin sorduğunuz sorular bile sebepler bile hastalıklar bile oldukça geniş faktörlerden oluşabiliyordur. Su değerleri, filtreleme, satıcıdan alma, stres, ve başka birçok sebep bir araştırma yapın konuları gezinin. Bu üstte yazdıklarım sizi Ph, Gh su kimsayı türe göre uygun habitat ve birçok mevzuya sizi yönlendirecektir. mesutok2014-02-12 10:15:42

Teşekkür Edenler: [T]179251,RaCaMeiSTeR[/T][T]199052,sonkomutan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kerim_ozalÇevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2011
İl: Mugla
Mesaj: 205
kerim_ozalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2014 20:17
Mesut bey öncelikle teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için zahmet edip yazmışsınız o kadar. Bende yaklaşık 6 yıldır çeşitli türler besleyerek bu hobide az çok zaman geçirdim Şimdiye kadar hiç bir balığımı klozete atmamıştım, belirttiğim hastalığı araştırıp bilgi sahibi olduğumda tedavisinin henüz mümkün olmadığını, balığın acı çekerek, vücut şeklinin bozularak öldüğünü, akvaryumdan çıkartılmaz ise diğer balıklara da bulaştırabileceğini, en iyi çözümün okuduğum yerlerde balığı acı çektirmeden öldürmek olduğunu öğrendim (yazılan makaleler ve yazılar ne kadar doğrudur bilemem o an aklıma en iyi çözüm bu gibi durdu). Ayrıca hastalık bir tanesinde var gibi duruyordu diğerlerinde belirttiğim Ağızlarında çıkan Mantar, yüzgeçlerinde erime ve mantar bayadır vardı. Bende elimde bulunan ekipmanlarla Neon tetra hastalı gözlemlemediğim diğer 7 neonu ve bir adet çöpçüyü mantar ve beyaz benek şüphesiyle karantinaya aldım ikinci bir yerim yoktu, hastalıklı balığı buraya koyamazdım.(amacım tedavi etmek olmasaydı hepsini atardım klozete olurdu) Ben gittim ilaç aldım ve kurtarabileceğim balıkları kurtarmaya çalışıyorum. Bakınız eski uygulamalarıma,
http://www.akvaryum.com/Forum/vatozum_hastami_k464935.asp
Mesut bey yanlış anlamayın size sitem etmiyorum sadece kendimi kötü hissediyordum zaten sizde böyle yazınca en azından bişey yapmaya çalıştığımı derdimin balığı atıp kurtulmak olmadığını ifade etmek istedim. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir