Neon tetralar hakkında bilgi


anil9054Çevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2008
İl: Sakarya
Mesaj: 36
anil9054Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2008 22:27
Arkadaşlar ben neon balıklarını çok merak ediyorum, ama hastalığa çok dayanıksız olduklarını duymuştum.Onun için pek alıpta besleme cesareti bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
 
Bir de bu balıklardan bakılan akvaryumda canlı bitki olması şartmı,su akıntılı olursa strese girerlermi? Sitede araştırdım ama pek istediğim gibi bi cevap bulamadım.Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.

Ramirezi2009-01-09 12:39:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FTM_GLÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 462
FTM_GLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2008 10:44
http://www.akvaryum.com/profilara/arama.asp
 
 
Aradığınız cevap burda da yoksa o zaman anlatalım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drızzdounderÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 537
drızzdounderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2008 18:02
Onlarca tetra ve birçok tropikal besledim hiç biri neon kadar hassas değildi. Eğer tecrübenize güvenmiyorsanız neon beslemenizi tavsiye etmem. Ama abartılacak kadar bakımı zor değil. Akıntı olması neonlar için bir dez avantaj ama strese bunun için girmeleri zor. Bitki neonlar için önemli. Size neonlar için bildiklerimi anlatayım; suyun ph değeri 7.0 üzerine çıkmasından hoşlanmasalarda aslında alışınca istediği ph değerinin üzerinde yaşayabiliyorlar. Aynı şey nitrat içinde geçerli, nitrat değerleri üst seviyedeki sularda da alışınca çok rahat yaşıyorlar. En çok tolere ettikleri değer ısı, 20-25C derece de yaşarlar densede 18-35C arasıda da yaşayabiliyorlar, ancak sınır seviyedeki sıcaklıklarda sürekli yaşayamazlar, özellikle 32C derecenin üzerinde. Bütün bu saydığım özellikler aslında neon'un sağlıklı yaşayacağı değerlerin üstündedir, ancak bu değerleri gerçekten tolere ederler. Neonu hassas yapan su değerlerindeki ani değişiklikler. Yani nitrat da ani değişiklik yapamazsanızda ısı ve ph değerlerindeki ani değişikliği kaldıramazlar, bu konudaki en hassas balıklardandır.Bir çok insanın göz ardı ettiği neon için önemli bir konu var neonlar etcil balıklardır ve arabir bitkisel yemlere ihtiyaç duysalarda sürekli bitkisel yem verilmesini kaldıramazlar, bu yüzden bir çok sebebi bilinmeyen(hatayı yapanlar için) ölümler olur. Son olarak ta akvaryumdaki en ufak hastalık anında ilk ölen balıklarınız arasında neonları görebilirsiniz, çünkü bir çok hastalığa karşı dayanıklı değiller.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir