Nkonde -Linangu farkı?


citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2012 12:15
Nkonde yi geçen hafta canlı görme fırsatım oldu, gerçekten Red rainbow kasanga hayranı olarak tereddütte kalmadım desem yalan olur 2 tür arasında. Galiba beklediğim f0 ithalatı için biraz nkonde baskısı yapmamız gerekecek. Yukarıdaki videoda nkondeler çok güzeller ayrıca.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Furkan ÖkmenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2011
İl: Adana
Mesaj: 1209
Furkan ÖkmenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2012 13:35
[QUOTE=magicworld] Bende linangu yu canlı gördüm erkeği nkonde yellow ile aynıydı bunlar ilangi yellow dan çok az renk farkları var en güzeli ilangi.......Yanlış anlaşılmasınama diğerleri ilanginin çakması gibi........[/QUOTE]
İlanginin gövde rengi ile nkondeninki farklı ve ilanginin üst yüzgecinde kırmızılık var.

Bu konunun açılma sebebi hangi balık daha güzel falan değil. Linangu ile nkondenin farklarını tartışıyoruz. Linangunun nkondeden farklı olduğu, rengini daha boz ve mat olduğu aşikar. İki türü rahatlıkla ayırt edebiliriz. Ama nkonde ile musangayı ayırt etmek daha zor ki nkonde dişileri musangaya benziyor biraz.

Forumdaki fotoğraf yarışmalarında ve tanıtımlarda çok farklı linangu ve musangalar var. Birinci sayfaya resmini koyduğum musanga ile çok farklılar. Bu türlerin varyeteleri olduğu için bana göre bir musanga kolonisinde linangular ya da nkonde kolonisinde musanga dişileri var.
Furkan Ökmen2012-03-16 13:50:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir