normal silikon konusunu netleştirelim


GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2014 03:53
Arkadaslar yabanci forumlari incelerseniz kimse akvaryum silikonundan bahsetmez. Sadece %100 silikon olan urunu kullanmaniz yeterli olacaktir. İyi bir iscilikle yapilmis akvaryumu isteseniz de kolay kolay ayiramazsiniz zaten. Ayrica benim gorusume gore muhim olan tuzlu su vs degil. İmalat bittikten sonra akvaryuma su koymadan once bir hafta kadar "havalandirmak". Daha sonra akvaryumda kullanacagimiz suyu koyup bakteriyel dongunun olusmasini bekleyip baliklar eklenebilir. Bu deneyimlerime dayanarek belirttigim benim kisisel gorusumdur. Bilimsel olarak nasil aydinlanir konu bilmiyorum. Bu sekilde cok hassas olan ss grade crs'lerim icn hazirladigim tankta bile hicbir sorun cikmadi. Simdiye kadar normal silikonla bu sekilde hazirladigim 6 tanktaki canlilar da sorunsuz sekilde yasamaktadirlar.

Selamlae.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eng128Çevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 64
eng128Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2014 04:10
Yabancı ülkeler derken gelişmiş ülkeleri kastediyorsan almanya ingiltere gibi suya salınım yapan silikonlar orda yasak diye biliyorum.Alman malı henkelin normal pimapen yada derz dolgu silikonu bile suya salınım yapmıyor.Ama ben de ilk akvaryumumu yaparken seninle aynı hataya düştüm normal silikon kulandım ilk bir kaç ay belli olmuyor ama sonrası tam bir facia oldu.Silikon yerli üretimdi çuhadaroğluydu sanırım.Bence hiç risk alma Akvaryum silikonu kullan.Garanti olur.
Sağlıklı akvaryum ve balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emrah4Çevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2014
İl: Manisa
Mesaj: 102
Emrah4Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2014 14:09
3 tane akvaryumu yaptım 2 tanede tamir ettim hemde 2.5 3 3.5 tl lik silikonlarla 1 gün beklettim suyu doldurdum balıklarıda  attım kesinlikle bişiy olmadı anti bakteriyel deildi çok kokuyordu akvaryum sılıkonuda deildi bunu soylıyeyım ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Uğur0990Çevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2013
İl: Aydin
Mesaj: 519
Uğur0990Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2014 18:48
Denemeler ile birlikte o zaman konu netleştirilmiş :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2014 05:00
[QUOTE=eng128]Yabancı ülkeler derken gelişmiş ülkeleri kastediyorsan almanya ingiltere gibi suya salınım yapan silikonlar orda yasak diye biliyorum.Alman malı henkelin normal pimapen yada derz dolgu silikonu bile suya salınım yapmıyor.Ama ben de ilk akvaryumumu yaparken seninle aynı hataya düştüm normal silikon kulandım ilk bir kaç ay belli olmuyor ama sonrası tam bir facia oldu.Silikon yerli üretimdi çuhadaroğluydu sanırım.Bence hiç risk alma Akvaryum silikonu kullan.Garanti olur.
Sağlıklı akvaryum ve balıklar...
[/QUOTE]

Yabanci ulkeler derken evet gelismis ulkeleri kastediyorum. Silikon eger silikonsa suya salinim yapmaz. Salinim yapmasi demek maddenin su icinde cozunmesi demektir. Silikonun bilinen hicbir cozucusu yoktur. Benim demek istedigim %100 silikon olan malzeme (akavaryum silikonu veya insaat silikonu) kesinlikle suya salinim yapmaz. 3-4 gun havalandirildiktan sonra icinde balik degil karides de beslenir. (Bakteri dongisunun oturmasini bekledikten sonra).

Genelde 2-3 gun icinde baliklar eklenince dongu olusmadigi icin baliklar ölür ve suc silikona atilir. Karides evi'nden Timur Bey karides eklemeden once tanki 2 ay bos calistirdiklarini soylemistir. 

Sizin baliklarinizin silikon zehirlenmesinden (!) öldugunu nereden anladiniz? 

Ayrica benim soyledigim nirmal silikonun baliklar acisindan zararli olmadigi. Ama akvaryum silikonunun yapistirma gucu, esneklik gibi avantajlari varsa da bilemiyorum. Ben kendi yaptigim tankin camlarini ayirip baska bir iste kullanmak istedigimde 3 saat ugrasmistim. İyi bir iscilikle yapilan tank yillar boyu hizmet verir.

Butun bunlardan sonra kim akvaryum silikonu almak isterse alsin kullansin. Ben %100 silikon olan bildiginiz hirdavatcilarda satilan silikonlari kullaniyorum. Kullanmayada devam edecegim. 

Herkese selamlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZodiJackÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/01/2014
İl: Kütahya
Mesaj: 1026
ZodiJackÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2014 17:15
Şimdiki çoğu silikonda antibakteriyel ibaresi var aslında. Ancak ben bazı camcılarda, hatta genelde akvaryum yapımıyla uğraşan camcılarda dikkat ettiğim kadarıyla, tahminimce silikonu ucuza maletmek amacıyla antibakteriyel olmayan silikonlar kullanıldığına şahit oldum. Ki çoğumuzda bu akvaryumları kullanıyoruz ve herhangi birşey olmuyor. Tahminimce o silikonlar yeterince kuruduktan sonra suya salınım yapmıyor. Ancak kendimin de bi ara kullandığı marka olarak Antibakteriyel PASS marka silikon öneririm..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir